ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
23-05-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

. ik had het er al over dat ik een boek te leen kreeg door een Dokter geschreven , om zoals hij zegt : de streektaal die zo kleurrijk is , niet verloren te laten gaan --- het gaat over het Brugs , die nog alleen door de "ouderen " wordt gebruikt , jammer ! hij heeft het bv. over de heup : ter hoogte van de heup zal in de volkstaal vooral de anologie gezocht worden tussen het bewegings stelsel en de automechaniek ...zoals : ''k worden ik lik n 'n brokke van 'n okaoasie doktur , héél m'n karrosserie is verslten, de koppelinge van myn heupe is an't droge droajen da's d'artbrose zekers ? en 'moen ik nu van den trap goan lik dan d'boeren no d'halle goan ---dit verwijst naar de middeleeuwse schilderijen van Vanderweyden waar de verdoemden achterwaarts naar de hel afdaalden --- over de heup spreken ze ook over " de nunnen ziekte " = osteoporoseen "en d'artbrose " die ze" verkalkinge "noemen-- waarom "nunnenziekte " ? de nonnen droegen steeds VEEL zwarte , zware kedij , ook kappen , zodat ze nooit zon op het lichaam kregen en veel last hadden van breuken , bij gebrek aan vitamineD .. , voor deze "nunnen ziekte " worden nu " plastieken " heupen geplaatst ----- en den doktur legt dan uit dat die nieuwe prothese zal " ingecementeerd "worden , waarop een patiente vroeg hoe lang ze verder kon met zo'n " gesentimentaliseerde " heup . dikwijls voelt de patient aan dat het fout is en voegt er dan aan toe : ja 't ze , dotur , " k zyn ik zo geleerd nie, 'k kennen ik al die stadhuuswoorden nie ---'k zyn ik mo no den universiteit van verr' Assbroeke gewist -- dit was een stukje over de heup , prachtig toch , he , Brugs , mijn vaders taal !



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (38)

03-06-2024
Goeden avond

grijs.jpg

We zijn weer gestart met een nieuwe week
Eindelijk twee dagen zonder regen hier begin Juni.
Wij wensen iedereen nog een mooie week.
gr. Dirk

03-06-2024, 17:31 geschreven door 't Vosken


01-06-2024
Geniet van het leven , het duurt maar even

<c

unnamed-cgif.gif

01-06-2024, 15:47 geschreven door François


29-05-2024
Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
oie-298120-YGEJFir-W

Goedemorgen beste blogvrienden.Oef ik ben blij dat die kerstversiering op mijn borst terug in het ziekenhuis is en ik deze nacht terug normaal kon slapen en bij het ontwaken terug geen lente te bespeuren en weer regen en nog eens regen.Ik moest wel opstaan want stipt om 7 uur belt de verpleegster aan.We zijn deze middag opnieuw in het midden van deze werkweek die nu sedert ik 80 ben nu nog vlugger gaat.Dus vandaag heeft de kust en het westen deze namiddag de beste papieren om even de zon te zien en kaarsen doen branden en schietgebedjes opzeggen daar wilt ze allemaal niet van weten.Dus doen we dan maar verder met wat we krijgen.Ik wens Jullie een zo droog mogelijke woensdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne midweek lieve Ani.Hopelijk wordt het weer beter en dan zullen we ons allemaal beter voelen.Dikke steunknuffel voor Jou.Alles wordt terug beter met het zonneke.

29-05-2024, 10:38 geschreven door Jos Vande Ghinste


28-05-2024
Alles ok hier?

Deze voormiddag hadden we zon en heb ik ervan geprofiteerd om een witte was te doen die ik dan buiten liet drogen. Meteen heb ik dan ook mijn auto gekuist want ik rijd niet graag met een vuile wagen rond maar wat dacht je!! Op het moment dat ik de auto aan het droogwrijven was, begon het te druppelen dus ... eerst gekrost om mijn was binnen te halen  en dan met een aftrekker en zeem zo goed als het ging het meeste nat van de auto afgedroogd en dan binnengereden ... Doeme toch , kan het nu niet eens 1 dag droog blijven!! Het hangt echt mijn voeten uit.

We plannen al gans de maand een BBQ met Nederlandse vrienden die we in Spanje hebben leren kennen maar het wil maar niet lukken... Ik begin te vrezen dat we dit jaar geen zomer krijgen zoals het nu al maanden bezig is!

Voilà ik heb weer mijn zaagstonde gehadsmiley-laughing.gif

Hoe gaat het daar want ik zie dat het toch al weer een tijdje is dat je hier nog eens iets plaatste?

Hier gaat het, alleen door dat nat weer heb ik last van zeuma of  artrose in de handen... wat het ook is het doet geen deugd en ik verlies macht in mijn handen... sjonge sjone leve de schone oude dagsmiley-laughing.gif

Ik zie dat het koffietijd is dus ik ga op zoek naar mijn half bedde en we zullen dan samen bij een kopje en een koekje " relaxen"

Een dikke knuffel

vis.gif

28-05-2024, 16:00 geschreven door NATOKEN


een fijne dag voor jou !

271871331-1260949771060258-67395439452543583-n.jpg
sterk blijven is de boodschap
maar het is de moeite waard
je krijgt er zoveel voor terug   !
liefs meeuw

28-05-2024, 11:10 geschreven door meeuw


DINSDAGGROETJES !!! De regen zullen we er moeten bijnemen !!!!
oie-288134-R0-QSry2t

Goedemorgen beste blogvrienden.Hier ben ik dan terug maar wel een beetje ongemakkelijk met dat bakje rond mijne nek en al die draden aan mijn borstkas.Nog even geduld en om 10u30 mag ik alles verwijderen en in een grote enveloppe steken en rond 13u30 terug naar het ziekenhuis om alles aan de receptie af te geven en dan is het nog 10 dagen in spanning wachten op de uitslag.Maar ook hoop ik dat hetgene ik wil aan zee dan nog vrij is.Gisteren was ik de eerste en om 10u15 zat ik reeds terug thuis.Ik slaap normaal in een bolleke op mijn rechterzij,doch deze nacht moest ik wel op mijn rug slapen en het is me gelukt om een dikke 4 uur te slapen.Ik zie dat het deze voormiddag zonnig zou worden hier in het Westen en aan de kust en na de middag bewolkt met regen en we krijgen maar 17 graden.Ik wens Jullie een gezellige dinsdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groeten vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne dinsdag lieve Ani.Straks moet ik terug naar het ziekenhuis want ik moet met dat bakje terug.Binnen 10 dagen krijg ik de uitslag.Hopelijk is er niets aan mijn hart en mag ik dan op verlof gaan naar zee.Hoe is het met Je gezondheid want het is zo stil.Het zou moeten warmer komen dat een mens van de zon kan genieten.Vele lieve groetjes en een dikke steunknuffel.

28-05-2024, 10:27 geschreven door Jos Vande Ghinste


LIEVE GROETJES VANWEGE ANNIE & ROGIER

1-67Lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

28-05-2024, 06:57 geschreven door Annie & Rogier


27-05-2024
Een groet van de Torflang

Mooie taal Ani! Net of het dichterbij komt als je hiermee opgegroeid bent.  Ik weet nog goed hoe je ons Brugge hebt laten zien. Mooie plek! Ik hoop dat het nog goed met je is. Ouder worden wil iedereen wel, zo zei mijn schoonmoeder, Maar ouder zijn is een kunst! Daar ben ik intussen ook achter. Denk aan je.

Wie weet ga ik dit jaar ook weer eens in België kijken. Vrienden hebben het idee om samen die kant op te gaan. We zullen zien. Liefs van mij!

27-05-2024, 22:49 geschreven door Hetty van der Kolk


hello Ani

hopelijk is alles ok met jou...ik heb momenteel wel blogpauze, maar ik weet dat jij op 27 of 28 mei jarig bent...als ik me tenminste niet vergis...vandaar dat ik hier toch even kom piepen om je een heel fijn nieuw levensjaar toe te wensen...dikke dikke proficiat en doe er nog vele jaartjes bij Ani. 

dus voor vandaag...of morgen...dikke proficiat met je verjaardag.

hele lieve groet van mij.

p.s. heb reeds een paar keer bemerkt dat ik een melding krijg van "bedreiging onschadelijk gemaakt" telkens ik je blog aanklik. zijn er nog mensen die dit gemeld hebben of ben ik de enige ?

27-05-2024, 22:13 geschreven door Klaproosje1


'k kom nog even binnenlopen

Goedenavond  Ani,
Aan het einde van de dag kom ik nog eens even langs uw mooie blog 
en volgens mij is er iets bijzonders met u aan de hand 
want het is zo stil aan de andere kant
'k hoop dat u niet ziek bent 
maar zou het misschien kunnen dat u omstreeks deze datum verjaart ?
Hoe dan ook, u was vandaag in mijn gedachten
 lieve groet van Gé

27-05-2024, 19:18 geschreven door Gé


Dag Anni hoeplijk alles goed met jou vandaag hebben we hier eens een droge dag gehad

Welkom bij powerpoint Roosje

Een goede vriendschap,

een sterke band.

Bieden je ongevraagd,

met liefde een helpende hand.

wens jullie een fijne dag

Lieve groetjes Roosje

27-05-2024, 15:53 geschreven door Roosje


Goeie morgen lieve Ani....
Image879.png

Met veel plezier kom ik eens piepen naar je mooie blogje.
Bedankt voor de bezoekjes en van harte wens ik jou een
gezellige week, ondanks al die regen. Vriendelijke
groetjes van je blogmaatje Rebecca en laat het jou smaken.

thumbnail-Voor-Betty-1.png

Als dat niet schitterend geschreven is lieve Ani, zeker
over die "nonnenziekte", weer wat bij geleerd.
Van harte wens ik jou veel sterkte Ani, doe alles
rustig aan en luister naar je lichaam.

P.S.: Sorry dat ik maar 1 keer kom in de week
lieverd, maar zelf ben ik ook maar een slak
die "rondkruipt" in de blogwereld. xxx

27-05-2024, 08:23 geschreven door Rebecca


Lieve groetjes
Bee-utiful-Girl-Annie
Na een vrij nat weekend, gaan we naar een natte week, verdorie
Hopelijk gaat het een beetje met u Ani, knuffel van mij

27-05-2024, 08:02 geschreven door annie1201


Dag Anitje ,,

Hopelijk gaat het een beetje naar wens met u Ani ,, wat het weer aangaat ja pffff dan zien we nu wel gebeuren he ,, hopelijk draait het snel eens om ;; en maakt alles plaats voor de zon ,, Veel sterkte Ani en tot een volgende keer maar weer ,,

27-5-2024
Voor vandaag hopelijk eens en droge dag ,, gisteren was het ruig met alles wat we hebben gekregen het viel met bakken naar beneden pffff dus hopelijk vandaag dan maar iets droger en beter ,, toch en fijne dag gewenst groetje Ingrid ,

27-05-2024, 07:07 geschreven door Ingrid.


26-05-2024
Goeden avond

avond.jpg

Het weekend zit er bijna alweer op.
Buien verwacht hier is het alweer aan het regenen
Heel slecht weer voor de boeren alles word weer laat
Wij wensen iedereen  morgen weer een fijne start in de nieuwe week.
Groetjes t Vosken

26-05-2024, 17:53 geschreven door 't Vosken


Ani, de mooie dag is voorbij, het regent.

aa-7

26-05-2024, 17:16 geschreven door eddy meuris


Hallo Ani

Hier zijn we nog eens, wat even geleden is smiley-smile.gif Voor de afwisseling is het hier weer aan 't regenen smiley-frown.gif Hoop dat alles goed gaat met jou? en toch eens buiten kan komen. Het schijnt bij jullie in de Westhoek toch iets beter te gaan? smiley-undecided.gif Wat op controle geweest links en rechts, maar de resultaten zijn goed, dus kunnen we weer verder een jaartje smiley-laughing.gif Moet nu morgen wel voor de eerste keer, naar een andere kiné hier in de straat voor bekken oefeningen, benieuwd? Dinsdag pedicure! ben terug naar mijn vorige gegaan, dus dat word een rit van 30km in twee stukken smiley-laughing.gif en woensdag naar de kapper, zo de week weer goed gevuld. Zus is weer thuis smiley-smile.gif voor hoelang? Broer zou al het slechte weg zijn? gaat chemo krijgen waar hij niet ziek van word maar wel moe? ge kent dat voor ingeval?? Blijven hopen dat het goed komt is het enige wat ge kunt doen he. Voor de rest zijn eetlust is terug, en voelt hem toch al iets beter. Wens je ook veel geluk met de nieuwe poetsvrouw, en dat ze echt alle weken komt? smiley-smile.gif Ik wens je veel liefs Alfy smiley-wink.gif  

 

26-05-2024, 10:46 geschreven door alfvyo


Bedankt voor de verjaardagswensen !!!
oie-2674833o-Aov04-AH

Goedemorgen beste vrienden.80 een getal als een ander.79 zit in mijn geschiedenisboek en daar kan ik enkel mijn goede en minder goede levensmomenten in terug vinden maar waar ik geen lente terug vind.De hemel huilt en hopelijk komt de zon voor wat deugddoende warmte zorgen.Om niemand te vergeten kom ik iedereen hartelijk dankjewel zeggen die gisteren op me dachten.We nemen tram 80 en reizen verder dichter naar de horizon toe.Het is hier stil op ons appartementsblok,het is net of ik de enige ben die reeds wakker ben.Het is zondag en voor velen een rustdag.Zopas heb ik een spelletje SPIDER gespeeld en dit doe ik iedere morgen om mijn brein nog wat te trainen.En nu zoals beloofd ben ik vandaag terug in Bloggenland.Ik wens Jullie een mooie en een rustige zondag toe en dit met vele lieve en dankbare groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en morgen ben ik alweer afwezig want ik moet om 9u40 in het ziekenhuis zijn.Fijne zondag lieve Ani.Die regen toch,waar blijft die mooie lente.

26-05-2024, 09:40 geschreven door Jos Vande Ghinste


25-05-2024
Nog ene fijne avond, Ani.

aa-5

25-05-2024, 20:43 geschreven door eddy meuris


fijn weekend

welkom op Bunic Jos

25-05-2024, 13:04 geschreven door Bunic Jos.


Hallo lieve Ani fijn weekend gewenst ...Knuffies xxx
ROZENMEISJE-WEEKEND.gif

25-05-2024, 09:40 geschreven door Lenie


LIEVE GROETJES VANWEGE ANNIE & ROGIER

1-8Lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

25-05-2024, 07:11 geschreven door Annie & Rogier


24-05-2024
Goeden avond

Parkiett.jpg

Het  weekend staat alweer voor de deur klaar.
Wat weer betreft heel wisselend weer vandaag weer regen.
Ondanks het slechte wens iedereen nog een fijn weekend
Niet klagen maar te vrede zijn wat we wel hebben.
gr.Dirk

24-05-2024, 17:48 geschreven door 't Vosken


Dag Ani kom je even een knuffeltje geven ja het weer wil maar niet beteren zoveel regen dat we krijgen

Welkom bij powerpoint Roosje

Als ergens het geluk

voor het oprapen lag

zou ik daar heen gaan op deze dag

handen vol opgooien

Hoog in de lucht

Dwarrelend met de wind in vogelvlucht

Langs de sterren en de maan

Zou het dan naar jullie kunnen gaan

Al was het een klein beetje maar

Fijne dag toegewenst

Lieve groetjes Roosje

24-05-2024, 13:28 geschreven door Roosje


'k kom eem bie die op veziede

Moi Eem Ani , 
 
'k kom eem noar dien webstee broezen om die 'n poar schiere doagen tou te winsen.
'k vind 't wel mooi al dat Brugs moar kin d'r hailendoal niks van lezen
 

zun of gain zun 
genait d'r van
 groutnis van Gé

24-05-2024, 12:54 geschreven door Gé


fijne dag...

welkom op Bunic Jos

24-05-2024, 11:47 geschreven door Bunic Jos.


Dat heb je mooi geschreven!

 

Ik kon die bemerking niet in schuinschrift nalaten!

24-05-2024, 11:23 geschreven door Maarten


Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!
oie-2475642f-HARRMRT

Goedemorgen beste vrienden.Links op mijn blog staat nog steeds 79 jaar jong.Men is onderweg met een nieuwe voordeur en hopelijk kraakt en piept ze niet teveel.Ik verhuis naar nummer 80.Morgen ben ik hier reeds 29.200 dagen op deze aardbol.Een dubbel gevoel dat ik van God het voorrecht kreeg om deze gezegende leeftijd te mogen bereiken en toch een traan naar de toekomst toe.Je kunt nog weinig plannen maken maar eentje zou ik nog graag realiseren na mijn ziekenhuis bezoek van maandag aanstaande.Ik zou zo graag nog voor een keer voor 6 weken vanaf 1 juli tot en met 15 augustus op verlof willen gaan naar zee.Mijn vrienden die ik er reeds ettelijke jaren ken nog eens te ontmoeten en hopelijk zijn de weergoden dan me gunstig gezind.Wat die weergoden vandaag brengen zal dit zo een beetje hetzelfde zijn als gisteren doch veel minder wind ( 2 beaufort ) en als de zon komt piepen zal het zalig zijn op mijn terras.Ik wens Jullie een mooie en hopelijk een zonnige vrijdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en morgen en maandag ben ik helaas niet op de blogjes.Fijne vrijdag lieve Ani.Morgen ben ik niet op de blogjes want ik word 80 en maandag moet ik terug naar het ziekenhuis.Geniet van Je vrijdag en het weekend.

24-05-2024, 09:51 geschreven door Jos Vande Ghinste


Natuurlijk, een mens moet al eens kunnen lachen ook hé, er is al miserie genoeg

1-2Lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

24-05-2024, 07:39 geschreven door Annie & Rogier


wens jou een kleurrijke dag !

zhena-kolelo-600x425.jpg
met de zon op de rug
lustig fietsend tussen bloemen en velden
wat was het leven mooi   !
liefs meeuw

24-05-2024, 07:17 geschreven door meeuw


Dag Anitje ,,

Gelukkig gaat het weer wat beter Ani ,, gewoon alles rustig aan doen , en hopelijk blijven we elkaar verstaan hihihih

24-5-2024
En weer zijn we hier om u een goede morgen te wensen ,, de week is alweer bijna om dus wens ik u een aangename vrijdag en een vriendelijke groet Ingrid .

24-05-2024, 06:04 geschreven door Ingrid.


23-05-2024
Lieve groetjes

Zou ik je verstaan als je, je dialect zou praten

Always-in-my-heart-Annie
Graag kom ik nog eens op je blogje kijken.

23-05-2024, 16:46 geschreven door annie


fijne dag...

welkom op Bunic Jos

23-05-2024, 12:44 geschreven door Bunic Jos.


Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!
oie-23742406-JO3rog1

Goedemorgen beste vrienden.Het ziet er uit dat het een mooie lentedonderdag zal worden doch na de middag is de kans groot dat we het na de middag niet droog zullen houden.Niettemin zal de zon haar geregeld laten zien over de ganse dag en er is minder wind.Het word zo een beetje een Belgische lentedag met temperaturen van om en bij de 18 graden.Ik ben begonnen met een dubbel gevoel aan mijn voorlaatste dag van tram 79 die stilaan aan het uitbollen is.Zaterdag kom ik niet op de blogjes daar ik er gewoon de tijd niet zal voor hebben.Ik wens Jullie veel zon doch een spatje regen is zeker niet uitgesloten en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne donderdag lieve Ani.Heel mooi.Ik hou ook van die streekdialecten en die mogen zeker niet verdwijnen.Geniet van Je donderdag met nu en dan het zonneke.

23-05-2024, 09:27 geschreven door Jos Vande Ghinste


wens joe e schone dag me veel zunne !

istockphoto-1142631170-612x612.jpg
blijgezind
begin ik aan een nieuwe dag
hopelijk is de zon van de partij
die weet mij telkens te ontroeren   ...
liefs meeuw

23-05-2024, 08:13 geschreven door meeuw


Vaol zon en geine regen.

23-05-2024, 07:17 geschreven door eddy meuris


Dag Ani, ene sjoene daog weens ik diech. Väöl zon en geine règen.

aa-3

23-05-2024, 07:16 geschreven door eddy meuris


Een schone taal nje

1-48Lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

23-05-2024, 06:57 geschreven door Annie & Rogier


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!