Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

12-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schwarzenegger toch niet zo groen?

Schwarzenegger toch niet zo groen?

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/arnold-schwarzenegger-1.jpg
De voorbije maanden werd de Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger vaak afgebeeld als een belangrijke kracht in de strijd tegen de opwarming van het klimaat. Toch is hij misschien niet zo groen als we aanvankelijk dachten. In Californië wordt Schwarzenegger zwaar bekritiseerd omdat hij milieubescherming wil laten vallen ten voordele van economische maatregelen.

Meer jobs
Volgens Schwarzenegger kunnen er 22.000 jobs bijkomen als de beschermingsmaatregelen rond tien snelwegen verzwakt worden. Hij moedigt het ministerie van Transport aan om enkele projecten in tegenspraak met milieubescherming te versnellen. Schwarzenegger stuurde vorige week al een brief naar de toekomstige president Barack Obama met de vraag om de maatregelen betreffende de tien projecten te schrappen.

Groene projecten
Milieubeschermers vinden de economische crisis een flauw excuus om de bescherming af te zwakken. Ze hebben een lijst met allerhande 'groene' projecten die enkel nog subsidies nodig hebben. Zo zouden er een hoop nieuwe jobs op een milieuvriendelijke manier kunnen bijkomen. Ze vrezen ook dat een goedkeuring van het voorstel van Schwarzenegger de weg zal vrijmaken voor meer inbreuken in de milieuwetgeving.

12-01-2009 om 13:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U2 treedt op tijdens Brit Awards

U2 treedt op tijdens Brit Awards

Om Bloody Sunday te bekijken druk op de foto.

Zet de player links af A.U.B.


.
De Ierse rockers van U2 gaan hun nieuwe single 'Get On Your Boots' voor het eerst op televisie spelen tijdens de awardceremonie op 18 februari.
Ook de Pet Shop Boys zullen, nadat ze hun award voor 'Uitmuntende Bijdrage aan de Muziek' in ontvangst hebben genomen, live spelen op de prijsuitreiking.
De nominaties voor de Brit Awards worden pas volgende week bekendgemaakt. Bekend is wel al dat Florence and the Machine de kritiekprijs voor nieuw talent zullen opstrijken. De presentatie is in handen van Kylie Minogue en het komiekenduo Gavin & Stacey.

12-01-2009 om 13:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lily Allen breekt met 22 jaar ouder lief

Lily Allen breekt met 22 jaar ouder lief

Om Everybody's changing te bekijken druk op de foto.

Zet de player links af A.U.B.


.
Lily Allen heeft een einde gemaakt aan haar prille relatie met de schatrijke kunsthandelaar Jay Jopling. Reden? Jay is 22 jaar ouder dan de 23-jarige zangeres en bovendien heeft ze het te druk om een relatie te onderhouden. Binnenkort vertrekt Allen op een tournee door Europa.

Haar beslissing
"Het was haar beslissing om te splitten, want ze zal dit jaar Jay niet vaak kunnen zien. Ze vond de leeftijdskloof ook wat te groot, en zowel zijn als haar vrienden keurden hun relatie af om die reden", aldus een bron in The Sun.

Samen op vakantie
Jay Jopling is de zoon van lord Jopling, landbouwminister onder Margaret Thatcher. Jay is naar verluidt 110 miljoen euro waard. Hij en Allen gingen onlangs samen op vakantie naar het Caribische eiland St Barts, waar de twee kussend gespot werden.

Luxeleventje
"Ze zal haar luxeleventje met Jay wel missen. Ze was dol op zijn riant huis in Londen en kon met hem honderduit over kunst praten. Hun breuk was dan ook niet vijandig en ze blijven goede vrienden".

12-01-2009 om 13:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slumdog Millionaire is beste film op Golden Globes

Slumdog Millionaire is beste film op Golden Globes

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/slumdog-millionaire.jpg
De Britse regisseur Danny Boyle en de acteurs Freida Pinto en Dev Patel pronken met hun Golden Globe.

'Slumdog Millionaire' kaapte gisteravond de Golden Globe weg voor beste film, de belangrijkste van deze prijzen die in Beverly Hills werden uitgereikt. De film - die het haalde van 'The Curious Case of Benjamin Button', 'Frost/Nixon' en 'The Reader' - won vier beeldjes op dit evenement, dat geldt als het meest prestigieuze na de Oscars.

Mumbai
Voor 'Slumdog Millionaire'de Globe kreeg voor beste film, won het de prijs voor beste regisseur met Danny Boyle, het beste scenario en de beste filmmuziek. Dat is elke trofee waarvoor de film genomineerd was. Het verhaal speelt zich af in Mumbai, waar een jonge ongeletterde Indiër tegen alle verwachtingen de lokale versie van het spelprogramma "Wie wordt euromiljonair" wint. 'Slumdog Millionaire' was in september al goed voor de publieksprijs op het Internationaal Filmfestival van Toronto.

Oscars
De vier Golden Globes betekenen niet dat "Slumdog Millionaire" voorbestemd is op de Oscars, die door een volledig verschillend kiescollege gekozen worden. Maar het plaatst de film een symbolische maand voor de uitreiking van de Oscars wel in een zeer goede positie.

12-01-2009 om 13:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Cruise: "Nazi's hadden mooie uniformen"

Tom Cruise: "Nazi's hadden mooie uniformen"

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/tom-cruise-8.jpg
Tom Cruise, die in zijn jongste film 'Valkyrie' de nazikolonel speelt die een moordplot op Hitler beraamde, verklaarde in een interview dat hij de uniformen van de nazi's grandioos vindt.

Goede symbolen
"Je moet het ze nageven, ze hadden schitterende uniformen, prachtig ontworpen. Ze maakten zich ook symbolen eigen die in wezen goed waren. Mijn eerste reactie was 'ik haat dit uniform'. Maar ik raakte er aan gewend, en het was verwarrend om de wereld vanuit dat perspectief te bekijken".

Surrealistisch
Bij een eerste lezing van de film, in de kantoren van Metro Goldwyn Mayer in Los Angeles, deed Cruise in zijn nazi-uniform hier en daar wenkbrauwen fronsen. "In het uniform van een Duitse kolonel verliet ik de vergaderzaal om naar het toilet te gaan. Dat was surrealistisch. De kerels in hun kantoren keken me aan en vroegen zich af wat er in godsnaam aan de hand was".

Cruise draagt in de film ook een ooglap en moet zijn hand verbergen wegens de verwondingen die kolonel von Stauffenberg had opgelopen. 'Valkyrie' gaat bij ons op 28 januari in première. Je kan de trailer hieronder bekijken.

12-01-2009 om 13:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie wil kinderoppas Jett Travolta ondervragen

Politie wil kinderoppas Jett Travolta ondervragen

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/jett-travolta-1.jpg
Jett Travolta overleed op 2 januari.

De oppas van de overleden zestienjarige zoon van John Travolta zal door de politie ondervraagd worden.

Geen opleiding
Agenten kwamen er immers achter dat Jeff Kathrein geen enkele opleiding als kinderverzorger genoot en aan de bak komt als trouwfotograaf. Hoewel hij door Travolta werd tewerkgesteld als de voornaamste verzorger van de zieke Jett, werd Kathrein pas na het overlijden van de tiener naar voren geschoven als diens 'nanny'.

"Jeff kende John al jaren, ik denk dat ze elkaar leerden ontmoetten via de Scientologykerk. Jeff reist altijd mee met John en toen hij zijn vrouw Ana leerde kennen, begon ook zij mee te reizen met John en zijn vrouw Kelly. Maar het was pas na de dood van Jett dat Jeff omschreven werd als de nanny van Johns zoon", aldus een bron in de Daily Mail.

Reanimatiepoging
De politie heeft bevestigd dat de doodsoorzaak van Jett een toeval was, maar wil de zaak verder uitspitten. Jeff was naar verluidt de laatste die Jett levend heeft gezien en hij was het ook die John hielp met een reanimatiepoging toen ze Jett aantroffen in de badkamer van Jetts hotelkamer op de Bahamas.

Twee kinderverzorgers
Jeff Kathrein heeft echter geen kwalificaties als kinderverzorger. Jett Travolta leed aan de ziekte van Kawasaki, een zeldzame ziekte die doorgaans enkel voorkomt bij peuters en zelden fatale gevolgen heeft. Jett moest wel permanent verzorgd worden en Travolta had twee mensen in dienst die Jett de klok rond hielpen. Jeff en een andere verzorger, een zekere Eli, deelden een suite naast de kamer van Jett in het hotel.

Tien uur alleen gelaten?
De politie onderzoekt of het gerucht klopt dat Jett tien uur lang alleen werd gelaten terwijl zijn verzorgers naar de televisie zaten te kijken.

12-01-2009 om 13:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb het in mijn hoofd gehaald
Ik heb het in mijn hoofd gehaald.


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Scarlett-Johansson---Wallpaper-1.jpg



Hoe kon ik dit laten gebeuren
Ik heb het in mijn hoofd gehaald.

Ben mijn nachtrust kwijt
Ik maal in bed de hele tijd

Waar begon ik aan
Ik heb het in mijn hoofd gehaald

Laat me maar in de steek
Laat me maar los

Met mij is er te veel aan de hand
Ik hield me altijd uit de brand

Maar nu is het anders

Ken geen rust meer
Loop met mijn kop tegen de muur

12-01-2009 om 01:54 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
11-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misbruikzaak Roman Polanski niet verworpen

Misbruikzaak Roman Polanski niet verworpen

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/roman-polanski.jpg
Een Amerikaanse rechter heeft gisteren het verzoek van Roman Polanski om een strafzaak tegen hem te seponeren, afgewezen. De 75-jarige regisseur, die ruim dertig jaar geleden toegaf seks te hebben gehad met een minderjarig meisje, had verzocht de aanklacht tegen hem te laten vallen wegens gerechtelijke fouten.

Seks met dertienjarige
De regisseur van films als 'The Pianist' en 'Rosemary's Baby' woont al 31 jaar in Frankrijk. De van oorsprong Poolse filmmaker ontvluchtte de Verenigde Staten nadat hij in 1978 had bekend seks te hebben gehad met een 13-jarig meisje dat hij had ingehuurd voor een fotoshoot. Door de bekentenis zou hij twee tot drie jaar in de cel kunnen belanden. Voordat de rechter uitspraak kon doen in de misbruikzaak, verliet Polanski het land.

Vrouw wil klacht intrekken
Na het vertrek van Polanski vaardigde de rechter een arrestatiebevel uit dat tot op de dag van vandaag van kracht is. De vrouw met wie de regisseur seks zou hebben gehad, heeft inmiddels aangegeven dat ze haar aanklacht wil intrekken. Ook vindt ze dat de filmmaker de kans moet krijgen terug te keren naar de Verenigde Staten.

Documentaire
Het verzoek tot verwerping van de rechtszaak volgde op de documentaire 'Roman Polanski: Wanted and Desired' van Marina Zenovich, die in juni op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden. In de film stelt de aanklager die hem destijds vervolgde dat hij de keuze van Polanski om het land te ontvluchten begrijpt. De inmiddels overleden rechter in de zaak wordt in de documentaire verder neergezet als een man die erg op publiciteit gesteld was.

11-01-2009 om 19:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bono wordt columnist voor New York Times

Bono wordt columnist voor New York Times

Om Miserere te bekijken druk op de foto.

Zet de Player links af A.U.B.


.
Bono is aangesteld als nieuwe columnist van de New York Times. De voorman van U2 schrijft voortaan regelmatig een opiniecolumn voor de Amerikaanse krant. Morgen verschijnt het eerste stukje van zijn hand.

Strijd tegen armoede en aids
De columns van de 48-jarige rocker, die zijn aanstelling "een eer" noemde, zullen over uiteenlopende onderwerpen gaan. De chef van de opinieredactie van de krant noemt Bono een buitengewone man. "Hij is erg betrokken bij zijn kunst en belangrijke wereldproblemen." Bono zet zich al jaren in voor de strijd tegen armoede en aids.

The Independent
De artiest heeft al wat ervaring met het schrijven voor een krant. In 2006 was hij eenmalig hoofdredacteur van het Britse dagblad The Independent. Hij schreef toen onder meer verhalen over armoede, het broeikaseffect en over hiv en aids in Afrika.

11-01-2009 om 13:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Becks koopt Posh handtas van 90.740 euro

Becks koopt Posh handtas van 90.740 euro

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/victoria-beckham-12.jpg
Een nieuwe sjakos voor Posh: David Beckham heeft zijn vrouw Victoria voor kerstmis een handtas van 90.740 euro cadeau gedaan. Van de met diamanten bezette Birkin Himalayan van ontwerper Hermes werden slechts drie stuks gemaakt.

Voor heel wat minder geld kan je een flat kopen in Harlow, de geboortestad van Victoria in Essex, merkt The Sun schamper op. Beckham kost het een week spelen bij AC Milan.

Posh liet haar nieuwe 'kaba' voor het eerst zien toen Becks in Dubai zijn debuut bij Milan maakte.

De handtas is genoemd naar Jane Birkin, de Britse actrice die vooral als vrouw en muze van Serge Gainsbourg in Frankrijk een stijlicoon werd.
"Het is niet makkelijk voor David om zijn vrouw elk jaar een cadeau te kopen, ze heeft al alles. Maar hij weet dat ze dol is op Hermes en wist in Los Angeles een exemplaar van de Birkin Himalayan op de kop te tikken. Ze was in de wolken, wat voor hem een opluchting was", aldus een bron in The Sun.

Klanten moeten jaren wachten op sommige tassen uit de Birkin-lijn. Maar voor de Himalayan is de wachtlijst afgesloten. Wie er op staat, moet nog vier jaar wachten.

11-01-2009 om 13:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fergie en Josh Duhamel getrouwd

Fergie en Josh Duhamel getrouwd

Om Big Girls don't Cry te beluisteren druk op de foto.

Zet de Player links af A.U.B.


.
Zangeres Fergie is gisteren getrouwd met acteur Josh Duhamel. Het stel legde de huwelijksgeloften af tijdens een ceremonie in een wijngaard van een landgoed in Malibu.

De 33-jarige Black Eyed Peas-zangeres, die was gekleed in een witte jurk van Dolce & Gabbana, en haar drie jaar oudere geliefde, wisselden ringen uit waarin persoonlijke boodschappen waren gegraveerd. De bruid werd vergezeld door tien bruidsmeisjes, die allen in het zwart waren gekleed.

Beroemde vrienden als Rebecca Romijn en Jerry O'Connell, Mario Lopez, Kid Rock, Slash en Kate Hudson woonden de ceremonie bij. Ook de bandmaatjes van Fergie en de collega-acteurs van Duhamel, die een rol speelt in de tv-serie Las Vegas, waren van de partij.

11-01-2009 om 13:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verliefde Amy Winehouse is echtgenoot vergeten

Verliefde Amy Winehouse is echtgenoot vergeten

Om Valerie life te bekijken druk op de foto.

Zet de player links af A.U.B
.

.
Amy Winehouse denkt geen seconde meer aan haar man Blake Fielder-Civil nu ze vakantie viert op St. Lucia. "Ik weet niet eens hoe het zit tussen ons en voor nu vergeet ik gewoon even dat ik getrouwd ben", vertelt ze.

Vakantielief
Sinds enkele weken verblijft de Britse zangeres in een luxe resort op het Caribische eiland. Ze vermaakt zich opperbest en heeft zelfs een vakantievriendje aan de haak geslagen. "Hij kan niet méér van mijn man verschillen", zegt ze. "Blake ziet er verschrikkelijk uit, net als ik. Maar Josh is zo knap en clean en daarom ben ik gek op hem. Als ik bij Josh ben, heb ik geen drugs nodig omdat hij mij me al zo goed laat voelen."

Andere planeet
De 25-jarige Winehouse gaat zich te buiten aan cocktails tijdens haar vakantie, maar heeft naar eigen zeggen geen drugs meer aangeraakt. "Thuis is hel voor mij", legt ze uit. "Overal zijn drugs. Hier voel ik me kalm en vredig en voor het eerst kan ik zeggen dat ik met drugs ben gestopt. Het lijkt alsof ik hier op een andere planeet ben en niets of niemand kan me pijn doen. Thuis heb ik alleen maar de verkeerde mensen om me heen en raak ik steeds in de problemen."

11-01-2009 om 13:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelly Clarkson schaamt zich niet voor Photoshop

Kelly Clarkson schaamt zich niet voor Photoshop

Om Because Of You te bekijken druk op de foto.

Zet de player links af A.U.B
.

.
Kelly Clarkson schaamt zich niet voor het feit dat de foto's voor haar nieuwe album 'All I Ever Wanted' dankzij Photoshop tot stand zijn gekomen. "Het is kleurrijk en ze hebben zich absoluut rot-gephotoshopt, maar dat kan me niets schelen", schrijft de Amerikaanse zangeres op haar blog. "Wie ze ook mag zijn, ze ziet er fantastisch uit."

Het nieuwe album van de 26-jarige Clarkson, dat wordt voorafgegaan door de single 'My Life Sucks Without You', verschijnt in maart.

11-01-2009 om 13:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar elfjes wonen
Waar elfjes wonen


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/maria_sharapova_2.jpg



waar elfjes wonen

 

 

en op die plek in het bos

een lichtvoetig samenkomen

waar blaadjes zonlicht stralen

je ze als vleugeltjes ritselend

hoort spreken over dromen

 

van dagen

en nachten

in een zacht verwachten

 

een droomplek voor mij

het maakt me stil

maar zó blij


11-01-2009 om 12:45 geschreven door artist lover


» Reageer (8)
10-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse seniorenfestivals fuseren

Antwerpse seniorenfestivals fuseren

Om Goeie morgen morgen te bekijken druk op de foto.

De Player links afzetten A.U.B.


.
Nicole en Hugo

De provincie Antwerpen en de vzw Nekka gaan samenwerken voor de organisatie van een groot muziekfestival voor senioren. 'Griffelrock' en 'Houden Van' zullen voortaan doorgaan als één evenement in het Antwerpse Sportpaleis. De fusie zorgt er volgens de provincie voor dat de organisatie vlotter verloopt, de kwaliteit van de artiesten behouden blijft en de toegangsprijzen lager worden.

Griffelrock en 'Houden Van'
Griffelrock bestaat sinds 2006 en werd toen door de provincie Antwerpen en de Provinciale OuderenRaad georganiseerd op het recreatiedomein Zilvermeer in Mol. In 2008 groeide het evenement uit tot een groots gebeuren in het Antwerpse Sportpaleis met 10.000 bezoekers.

'Houden Van' is een privé-initiatief van de vzw Nekka dat bestaat sinds 2002 en werd altijd al georganiseerd in het Sportpaleis. Op beide festivals brachten bekende binnen- en buitenlandse artiesten muziek die vooral bij senioren erg populair is.

Hommage aan Joe Harris
Het nieuwe festival kreeg de naam 'Houden van Griffelrock 2009' en zal plaatsvinden op 23 april. Op het programma staat een hommage aan de overleden zanger Joe Harris. Artiesten die er zullen optreden zijn onder andere Vader Abraham, Bart Kaëll, Nicole & Hugo en Micha Marah. De toegangsprijs wordt bewust laag gehouden op 5 euro door een tussenkomst van de provincie. Vroeger kostte een kaartje voor 'Houden Van' nog 18 euro. Volgens provinciaal gedeputeerde Marc Wellens (CD&V) profiteert zowel de organisatie als de bezoeker van de nieuwe formule.

10-01-2009 om 19:12 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Globe voor Anne Hathaway

Golden Globe voor Anne Hathaway

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/anna-hathaway.jpg
Anne Hathaway is zo goed als zeker dat ze een Golden Globe wint. Op de website van de ceremonie is immers per ongeluk het bericht verschenen dat ze als winnaar gekozen is.
De 26-jarige actrice, die gisteren voor haar rol in 'Rachel Getting Married' tot beste actrice werd bekroond door de filmcritici, wordt getipt voor de Golden Globe voor beste actrice. Die awards worden zondag uitgereikt.

Gisterennamiddag verscheen naast de naam van Hathaway een ster op de website van de Golden Globes, wat aanduidt dat die persoon de award wint. Tegen gisteravond was die ster weer weg.

Intussen heeft Hathaway commentaar gegeven op haar breuk met de Italiaanse zakenman Raffaello Follieri, die momenteel in de cel zit wegens fraude en witwaspraktijken. "De hele ervaring heeft me dichte bij mijn familie gebracht. Ik voel me een betere vriend nu, want ik heb in 2008 zoveel liefde moeten krijgen dat ik nu ook beter begrijp hoe ik liefde kan schenken".

Tijdens haar talkshow heeft Ellen DeGeneres Hathaway aangeboden voor haar op zoek te gaan naar een nieuwe partner. "Als hij zich maar aan de wet houdt", grapte Hathaway. De actrice heeft naar verluidt al een nieuw lief, de acteur Adam Shulman, maar daar wilde ze het niet over hebben.

10-01-2009 om 14:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijk is Kuifje homo

Natuurlijk is Kuifje homo

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/kuifje-2.jpg
Aan de vooravond van zijn tachtigste verjaardag laait een oude discussie over de Belgische stripheld Kuifje weer op: is de wereldberoemde reporter een flikker of niet? "Kuifje is ontegensprekelijk homoseksueel", beweert The Times-journalist Matthew Parris. "Welke discussie is er nog mogelijk als alle bewijs overduidelijk in één richting wijst?"

"Een jonge, androgyne, blond-gekuifde beginneling met gekke broeken en een das, die in het plattelandshuis van zijn beste vriend gaat wonen, een zeeman van middelbare leeftijd?", betoogt de Britse verslaggever.

Twee miljoen exemplaren per jaar
Kuifje is het geesteskind van de Belg Hergé - pseudoniem dat afgeleid is van de omgekeerde initialen van Georges Remi, RG op zijn Frans uitgesproken - die de stripheld voor het eerst op de wereld losliet op 10 januari 1929. Toen al verscheen Kuifje samen met trouwe metgezellen Kapitein Haddock en hondje Bobbie. De oorspronkelijke Tintin-albums werden in zestig talen vertaald en die gaan tot de dag van vandaag nog altijd met twee miljoen exemplaren per jaar de deur uit.

Homospion
Journalist Matthew Parris is zelf een voormalige Britse MP en openlijk homo. Voor hem bestaat er geen twijfel over de geaardheid van Kuifje. "Kuifje praat nooit over zijn ouders of familie. Typisch voor homo's. Bovendien is het verdacht dat hij als journalist maar zelden met een reportage uitpakt. Dat voedt de vermoedens dat hij een spion is, een homoberoep bij uitstek. Zelf werd mij een functie aangeboden bij de Britse Geheime Dienst MI6."

Geen vrouwen
Verder valt voor Parris het frappante gebrek aan vrouwen op in de albums van Kuifje. Slechts acht van de 350 personages kunnen bestempeld worden als vrouwelijk. "En dat allemaal terwijl zijn sidekick Bobbie duidelijk hetero is, constant afgeleid wordt door vrouwelijk hondsschoon, maar daarbij telkens gepareerd wordt door Kuifje. Heb medelijden met dit hondje, de heterostakker die gevangen zit in een akelig web van homofiele mensen."

10-01-2009 om 14:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marktrock gratis en Belgisch

Marktrock gratis en Belgisch

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/marktrock-2.jpg
De editie van Marktrock 2009 wordt helemaal gratis en de affiche volledig Belgisch. Er wordt ook teruggekeerd naar het weekend na 15 augustus. Dat heeft The Entertainment Group (TEG), dat het festival in Leuven dit jaar voor de tweede keer organiseert, vandaag bekendgemaakt.

Tijdens de vorige editie moest nog betaald worden (20 tot 26 euro) voor de concerten op de Oude Markt. Voor de tweede maal werd toen geopteerd voor het tweede weekend van augustus.

Oude Markt festivaldorp
TEG voerde vorig jaar al enkele wijzigingen door. Zo werd na één jaar onderbreking het zenuwcentrum terug ondergebracht op de Oude Markt en werden de pleinen rond de Oude Markt omgebouwd tot een festivaldorp. Door Marktrock nu helemaal gratis te maken zet de organisatie naar eigen zeggen die koers verder "en brengt het Marktrock terug naar de aloude en succesvolle ziel van het festival". Op hoeveel podia er zal worden geconcerteerd en op welke dagen is nog niet uitgemaakt.

Jong en eigenzinnig
Ook over het programma is nog niets beslist buiten de melding "dat men zal kunnen genieten van het beste wat België te bieden heeft aan rockmuziek". "We gaan jong, gedurfd en eigenzinnig programmeren met de bedoeling een sterk mix te brengen van gevestigde waarden en nieuw te ontdekken talent van bij ons. Dat de Belgische rockmuziek helemaal in de lift zit, hebben we bij vorige editie duidelijk gemerkt tijdens twee van de drie avonden", aldus organisator Pieter Maes.

10-01-2009 om 14:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asterix mag zijn geestelijke vader overleven

Asterix mag zijn geestelijke vader overleven

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/asterix.jpg
Albert Uderzo, de inmiddels 81 jaar oude tekenaar van Asterix, heeft de groep Hachette Livre de toestemming gegeven de kleine Gallische krijger ook na zijn overlijden nog avonturen te laten beleven. Dat stelt de uitgeverij van de Asterix-albums, Les Editions Albert-René.

Hachette Livre, de grootste Franse uitgeverij, verwierf vorige maand 60 procent van de aandelen van Albert-René. Albert-René, genoemd naar de twee geestelijke vaders van Asterix, geeft de Asterix-albums uit sedert het overlijden, in 1977, van scenarist en medebedenker van de serie René Goscinny.

Vijftig jaar oud
Ook de dochter van Goscinny, Anne, heeft haar toestemming gegeven. De kleine onoverwinnelijke Galliër is een heuse "survivor", volgens haar, want hij heeft reeds één dode vader overleefd. Stripkenners zijn wel van oordeel dat Asterix' stripleven onder één enkele vader beduidend op de kwaliteit van de reeks heeft gewogen.

Op 22 oktober dit jaar verschijnt van Uderzo's hand een nieuw Asterixverhaal. Precies een week later worden de helden van het Gallisch dorp in Bretagne vijftig jaar oud: Asterix, Obelix en co zagen immers het daglicht op 29 oktober 1959, in het tijdschrift Pilote.

Suske en Wiske
Dat een stripreeks haar bedenkers overleeft, is niet zo uitzonderlijk. Onder anderen Blake en Mortimer of Lucky Luke zijn nog springlevend hoewel hun geestelijke vaders al lang in de Eeuwige Tekenvelden vertoeven. De beroemdste stripheld die samen met zijn papa ten grave werd gedragen, is uiteraard Kuifje. Omgekeerde wereld bij Marc Sleen: daar is de tekenaar nog levend en wel, terwijl dagbladfenomeen Nero al enkele jaren onder de zoden ligt.

Het geval Suske en Wiske is dan weer apart: Willy Vandersteen liet de twee kinderen hem overleven, maar gaf zijn opvolgers wel enkele verplichtingen mee -met als bekendste voorwaarde dat Sidonie en Lambik nooit met elkaar in de koffer mochten duiken of in het huwelijk treden. Onbekend is of Uderzo ook zo'n Asterix-lijstje heeft opgesteld.

10-01-2009 om 14:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Winnie de Poeh op de markt

Nieuwe Winnie de Poeh op de markt

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/winnie-de-poeh.jpg
Winnie de Poeh komt terug. Uitgevers in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben bekendgemaakt op 5 oktober een nieuw boek over de avonturen van Poeh-beer te publiceren. 'Return to the Hundred Acre Wood' is de titel van het eerste geautoriseerde vervolg op de verhalen van A. A. Milne.

Het nieuwe boek is geschreven door romancier en toneelschrijver David Benedictus en geïllustreerd door de Britse kunstenaar Mark Burgess. In Groot-Brittannië brengt uitgever Egmont Publishing het boek op de markt, in de VS wordt het uitgegeven door Dutton Children's Books, onderdeel van Penguin.

Winnie de Poeh verscheen voor het eerst in 1926 in het boek met de gelijknamige titel.

10-01-2009 om 14:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!