Inhoud blog
  • Valentijnsmenu 2017
  • Maandbladen 2017
  • Overleden collega's
  • Maandbladen 2016
  • Samenkomsten
  • Stokkem naar Maaseik
  • Vucht - Stokkem
  • Valentijnsmenu 2016
  • Maasmechelen - Uikhoven
  • ALLO-ALLO clubblad
    Categorieën
  • Foto (3)
  • Ledenblad (4)
  • Maandbladen 2014 (1)
  • Maandbladen 2015 (1)
  • Maandbladen 2016 (1)
  • Maandbladen 2017 (1)
  • Opstap (13)
  • Overleden (1)
  • Samenkomsten (2)
  • Links
  • ALLO - ALLO 2012
  • ALLO - ALLO 2013
  • ALLO - ALLO 2014
  • ALLO - ALLO 2015
  • Aanverwante bolgs
  • Blog Belgacom Club Gent: Kaarten
  • Blog Belgacom Club Gent Bowling
  • Belgacom Club vriendenkring Gent

    06-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Mortsel, deel 2

    Mortsel - Fort IV

    Dinsdag 9 juni 2015



    Even wachten op de gids aan de hoofdingang van het Fort IV.

    Onze gids Dhr. Francis Wijnen.

    Start van de rondleiden: 14.00 uur .

     

    De hoofdingang van het fort met bomvrije gang/tunnel.
    Links het bezoekerscentrum.Op het einde van de tunnel de toegangspoort tot het reduit.

    In het bezoekerscentrum kregen wij informatieve over het ontstaan van de Brialmontforten. In het kleine tentoonstellingsruime staat een 3D-maquette van het Fort IV en een aantal oude legeruniformen van 1914.

    Plattegrond van het fort.

    De rondleiding verliep gedeeltelijk in open lucht, vaak ook deels ondergronds en voor de onwennige bezoeker langs een wirwar van gangenstelsel, tunnels, caponnières en halve caponnières, glacis en bedekte wegen tot een met de kanonkelder.

    De opbouw van het fort met zijn verdedigingstellingen.

    Alle constructies werd tegen bominslag beschermd door een meters dikke grondlaag boven op het dak van het bouwwerk.

    Het hoofdfrontgebouw, met de verblijven, opslagplaats artillerie: affuiten, materiaal en paarden.


    Het hoofdfrontgebouw werd vooral gebruikt door de artillerie. Men bracht er verblijven onder voor de soldaten en onderofficieren. Ook de paardenstallen en verblijven van de paardenknechten bevonden zich daar. In de talrijke andere ruimtes waren de vele logistieke benodigdheden van de fortartillerie ondergebracht . De onderscheidene lokalen zijn met elkaar verbonden door een galerij, een lange halfcirkelvormige gang , opslagplaats van de affuiten. Een centrale gang leidt naar de caponnière.



    Toegang tot de ondergrondse ruimtes en caponnières.


    Aan beide zijden van het hoofdfront, op de hoeken liggen de halve caponnières, bestaande uit een gang en batterijen. Halve caponnières zijn verdedigingsruimtes om de hoofd caponnières tegen zijdelings aanvallen te beschermen.

    De Kanonnen 15,0 cm moesten het opnemen tegen de 30,5 cm Motor-Mðrser M1, van Skoda uit Oostenrijk.

    De caponnière, een naar de vijand gericht eilandje, beschermd het front van het fort. Het is bestaande uit twee bomvrije flanken en een driehoek waarin een centrale gang verbonden is met de batterijen, opslagplaatsen enzovoort. De caponnière was oorspronkelijk met het hoofdfront verbonden door een houtenbrug. Deze is nu vervangen door een bakstenen brug.
    Hier had men een wijds zicht op de brede omgeving rond het fort en het glacis, de fortgracht en de bedekte weg.
    Dit onderdeel van het fort moest met vuurkracht beletten dat men het fort zou benaderen of het glacis en de fortgracht zou oversteken.
    Nu is het fort dichtbegroeid met bomen en struikgewas uitzicht op de omgeving is er nog moeilijks .

    Het meest indrukwekkende onderdeel van het fort is het Reduit, gevormd door twee halve cirkels met een centrale binnenkoer. Op de gelijkvloerse en eerste verdieping waren onder meer opslagplaatsen en troepenkamers ondergebracht.
    Rond het reduit loopt een droge gracht, beschermd door de contrescarp (een van de vesting afgekeerde grachtboord) met bakstenen muur en muuropeningen aan de zijde van het reduit. Na een tunnel kwamen wij in een indrukwekkende ringvormige gang die het reduit binnenin omzeggens volledig omcirkeld.
    In dit gedeelte van het fort bevonden zich alle kazerne voorzieningen.
    Op de verdiep is de verpleegpost, de wasplaatsen, slaapruimtes en refter voor de soldaten, de mess officieren en nog veelmeer aanwezig van het voormalige kazerneleven aanwezig.



    De gang met de soldatenkamer in het reduit.

    De indrukwekkende rechthoekige binnenkoer, vroege verzamelplaats van de gekazerneerde militairen, wordt nu als evenementenruimte gebruikt. De koepelzeilen geven aan het geheel een extra facet.

    De binnenkoer van het reduit met zeil overdekking.

    Langs een aantal gangen en trappen bereikten wij het bovendeel van het reduit. Het uitzicht over het te verdedigende landschap zit nu verscholen achter een groene gordel van bomen en struikgewas. De stille omgeving is een schril contrast met het doel van het bouwwerk.
    Tijdens de 1ste wereldoorlog was gebleken dat de Forten van Antwerpen niet opgewassen waren om Antwerpen te beschermen voor een bombardement.
    In 1924 werden de verdedigingsgordel en de Veiligheidsomwallingen als vestingwerken geschrapt en verdween de zo verafschuwde krijgsdienstbaarheden. Tot dan toe mochten er enkel houten huizen gebouwd worden binnen een straal van 585 meter rond de militaire bouwsel en schansen.
    Mortsel kon zich nu eindelijk naar het zuiden uitbreiden. Twee houten huizen herinneren nog aan de tijd van de krijgsdienstbaarheden, je kan ze zien in de Lindelei te Mortsel.
    Fort IV bleef echter in dienst als kazerne.
    Korte geschiedenis van het fort.

    De betonconstructies, noch de pantserkoepels waren in 1914 bestand tegen de artillerie van het Duitse leger. Op 8 oktober 1914, begon op het middaguur het bombardement op de Forten 3, 4 en 5 en op de schansen tussen de forten. Tijdens dit bombardement kreeg de fortbatterij een voltreffer met catastrofale gevolgen. Er ontstond paniek in het Fort en het garnizoen moest zich noodgedwongen (veiliger) achter het Fort op te stellen. De verdediging van Fort IV werd tijdelijk overgenomen door de Britten.
    Op 8 oktober ‘s namiddag gaf de commandant van Vesting Antwerpen het bevel de rechter Schedeoever tijdens de nacht van 8 op 9 oktober te verlaten en de Schelde over te steken richting Waasland. Op 10 oktober capitulerende Antwerpen. Een roemloos einde van ons Nationaal Reduit !
    Daar gebleken was dat de Brialmontforten Antwerpen niet beschermden tegen een bombardement werden deze definitief als vestingwerken geschrapt. De krijgsdienstbaarheden werden eveneens afgeschaft en kon Mortsel zich eindelijk ook uitbreiden. Voorheen mochten enkel houten huizen gebouwd worden binnen een straal van 585 meter rond het Fort en moesten aan allerlei militaire voorschriften nageleefd worden. Fort IV deed evenwel nog steeds dienst als kazerne.
    Tijdens wereldoorlog II gebruikten de bezetters het Fort als depot van o.a. opslag van vliegtuigbommen en Flak-munitie.

    Bij het bombardement op Mortsel van 5 april 1943 vielen er ook enkele bommen op Fort IV. Na de bevrijding van Antwerpen Fort IV 2 keer getroffen door een V-bom.
    In september 1947 werd fort 4 als opslagruimte in gebruik genomen en vormde samen met het Fort V, Edegem, het "Basis Ordonnance depot".

    Op 30 augustus 2000 werd fort IV door het leger definitief verlaten. Stad Mortsel werd de nieuwe eigenaar van fort 4.
    Het volledige bezoek duurde ongeveer 4 uren.

    Praktische aanbevelingen:
    - draag goede wandelschoenen.
    - hele wat trappen en hellingen.
    - in de onderaardse ruimtes is de temperatuur 11 °C .


    Categorie:Opstap
    20-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroenhoven - Lanaye

    OPSTAP

    Vrijdag 8 mei 2015

    Vroenhovenbrug, Apostelberg, Jekervallei, Sint-Pietersberg, Kanne, Eben-Emael , "reserve naturelle de la Montagne, Thier de Lanaye en eindigen in Lanaye (Ternaaien).

    De tocht begint aan de brug over het Albertkanaal te Vroenhoven, de plek waar, wat België betreft, de II wereldoorlog begon. In het brugcomplex kan men meer vernemen over de aanvallen in mei 1940 op de bruggen van Vroenhoven en veldwezel.

    De brug van Vroenhoven, met museum, amfibietheater, cafetaria, klimmuur...

    Net over de brug in de richting Maastricht nemen wij rechts langs het Albertkanaal. Na 700 m. links de Bieslanderweg in, voorbij de grenspalen 78 en 77. Weldra ligt links Wolders, een wijk van Maastricht.

    Wolder heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Eertijds behoorde het gebied rondom Wolder tot het graafschap van de Vroenhof, een Brabants leen.

    In 1920 werd Wolders het ingelijfd bij Maastricht.

    Nu rechts de Dalingweg en vervolgens Susserweg en wij komen aan het wijngoed Apostelhoeve.

    De holleweg naast de Apostelhoeve. De bebouwing op de achtergrond is de de Nekumhoeve.

    De Apostelhoeve ligt op de Louwberg en is het verlengde in NO. richting van de Cannerberg en een overbuur van de Sint-Pietersberg en is gelegen ten NW. van het Jekerdal.

    Opvallend zijn de wijngaarden van de Apostelhoeve en Hoeve Nekum.

    Wij dalen via de holleweg naast de Apostelhoeve af en dwarsen de N619, (Maastricht – Kanne) de Nekumweg in. Voorbij de Nekumhoeve komen wij aan de Jeker en de Nekummolen.

    De Nekummolen aan de Jeker, een ideaal rustpunt.

    In de molen werd glazuur gemalen voor de Maastrichtse aardewerkindustrie. Dit glazuur is een melkachtige pap die op aardewerk wordt aangebracht, voor ze in de oven worden gebrand om  het waterdicht te maken. Vandaar de Maastrichtse naam Vernismolen.

    Op de Jeker waren veel watermolens bedrijvig.

    Wij dwarsen de Jeker en vervolgens de Mergelweg en beklimmen de Sint-Pietersberg. Boven aan de kiezelweg nemen wij rechts. Aan de linkerzijden staat de GR. - LAW wegwijzer van het Pieterpad. Het oudste lange afstandspad van Nederland van Pieterburen naar Sint-Pietersberg.

    Onder deze mergelberg zijn wel 240 km. gangen. die in woelige tijden vaak dienen als schuilplaats voor de plaatselijke bevolking.

    Wij volgen de kiezelweg, aan een viersprong gaan wij schuin links licht berg op. Voorbij het poortje hebben wij een prachtig zicht op het kasteel van Neercanne.

    Het kasteel dateert uit 1698

    Maar de markante hoektorens en enkele bijgebouwen in Maaslands renaissance dateren uit 1611. De baroktuin is deels gereconstrueerd. Bijna alle gebouwen zijn opgetrokken uit mergelsteen.
    Wij gaan nog even rechtdoor, met rechts in de weiden enkele grenspalen.

    Beneden in de vallei zien wij het dorpje Kanne liggen.

    Aan een smal grazig pad rechts dalen wij af naar de dorpskern van Kanne. Wij gaan voorbij de kerk en de brug over de Jeker en dalen af naar de het Albertkanaal en gaan de brug over aan de rechtszijde .

    De ophangbrug van Kanne.

    Vervolgens dalen wij de trappen af en nemen beneden schuin rechts het Avergat. Een 100 m. verder, aan een mergelgrot, nemen wij links. Op de weg Kanne – Eben-Emael nemen wij links een veldweg, gaan voorbij de Moulin de Frangéle en steken de Jeker over en iets verder komen wij aan het de ingang van het Fort van Eben-Emael.

    De molen nabij het fort van Eben-Emael

    Dit onneembaar gewaande fort beslaat een oppervlakte van 75 Ha. Deze versterking moest elke poging om het Albertkanaal over te steken verhinderen. Op 10 mei werd het fort op amper 15 minuten tijd overrompeld door slechts 80 soldaten die met zweefvliegtuigen op de boven terreinen van het fort landden.

    De ingang van het fort van Eben-Emael.

    Links naast de ingang van het fort nemen wij de trappen en beklimmen de heuvel tot wij bovenop het fort staan.

    Over het terrein staan de geschuts- en observatiebunker verspreid. Wij dwarsen het boven terrein van het fort en gaan in ZO. richting een pad die hoog boven en parallel aan het Albertkanaal loopt. Aan een wandelpoortje aan de linkerzijde nemen wij een nogal steile afdaling naar het Albertkanaal toe of de Thier de Lanaye. 

    De Thier de Lanaye is een van de steile hellingen aan de oostkant van het Belgische deel van de Sint-Pietersberg. Thier is het lokale woord voor de steile hellingen van de Sint-Pietersberg.

    Het gebied bestaat eigenlijk uit twee delen, een deel bovenaan de helling met zijn kalkgraslanden en een met de ingangen van de ondergrondse kalksteengroeves.

    We komen voorbij ondiepe mergelgroten aan de rechterzijde met mooie horizontale 30 cm. dikke silex (vuursteen) lagen.

    De Thier de Lanaye leidt ons langs vele prachtige panorama’s, enorm mooie vergezichten, en een unieke natuur.

    Een blik op de sluizen van Ternaaien, gekend als de stop van Ternaaien.

    Aan de Maas kant zien wij de enorme mergelafgravingen door de cementreus ENCI, die tegen het protest in van de milieuorganisaties in de berg verpulverd.

    Een maal aan het Albertkanaal, volgen wij deze even naar rechts tot aan de brug van Lanaye.

    Wij gaan de brug over het Albertkanaal over en komen in het dorp, Lanaye

    Lanaye werd in de jarendertig van de twintigste eeuw bij het graven van het Albertkanaal gescheiden van de Sint-Pietersberg en alzo kwam het dorp als een eiland tussen kanaal en Maas te liggen.


    Aan de kerk zit onze wandeltocht er op.

    Als toemaatje bezochten wij er het kleine maar interessante streekmuseum Maison de la Montagne Saint-Pierre.

    Deze interactieve permanente tentoonstelling ‘Sint-Pietersberg, juweeltje van de natuur in een eeuwenoude schatkist’ gidst de bezoeker door de geschiedenis van de streek.

    Het geeft ook op boeiende wijze een inleiding in de rijke en unieke fauna en flora en het ontstaan van het gebied.

    Om 16.29 u vatten wij met TEC. Bus 78 (Lanaye – Visé). de terugreis naar Gent aan.


    Categorie:Opstap
    01-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opstap in mei en juni 2015

    Op 19 mei gaan wij naar Mortsel

    en bezoeken er

    Kasteel Cantecroy


    en Fort IV



    Categorie:Opstap
    04-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijnsmenu 2015

      

    Nieuwjaars - Valentijnsmenu

    Vrijdag 20 februari 2015

    “Hotel de Lourdes”

    Onze-Lieve-Vrouwdreef 6, 9041 Oostakker om 12:00 u

    Menu

    Kirr - Royal of fruitsap + hapjes

    ***

    Zeebrugse aardappel gevuld met grijze garnalen

    ***

    Groenten roomsoepje

    ***

    Varkenscarré ‘Grand-Mère’ met winterse garnituur en kroketten

    ***

    IJstaart met frambozencoulis.

    ***

    Koffie met versnaperingen

    - verse cake

    - verse wafel

    - ………….

    Wijnen en water inbegrepen. 

    Dit menu bieden wij onze leden aan voor de prijs van 45,00 euro/persoon.

    Niet-leden betalen 50,00 euro per persoon.

    Inschrijven bij Emmanuël

    Betalen vóór 28 januari 2015op reknr. BE59 0001 6890 8726

    Gemakkelijk bereikbaar met hetopenbaar vervoer,

    ruime autoparking op enkele meters van het restaurant.

    Wil je samen zitten met enkele vrienden laat het ons tijdig weten.


    Categorie:Samenkomsten
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge Venen 2015
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurtocht Hoge Venen.

    Zaterdag 10 januari 2014

    Van Sourbrodt naar Kuchelscheid.

    Lichte regen, hevige windstoten, 14 graden C.

    Startplaats: Kerk Sourbrodt, provincie Luik.

    Aan het kerkje van Sourbrodt namen wij de Rue de Bosfagne. Na 750 m. rechts Rue du Coin Du Bois en 60m. verder de weg links op. Volg de weg 400m. en gaat hier rechtdoor de grindweg op.

    Na 250m. kwamen wij aan het plaatsje gekend als Cwène do Bwès.

    Monument Halifax.

    Volgens het plaatje zou hier op 4 juli 1943 een bemanning zijn omgekomen. Voor de bemanning staat echter ook een monument in Loncin, het herdenkt de crew van de Halifax II HR734 (NP-P) van 158 Sqn, slachtoffer van Ofw Reinhard Kollack van 7./NJG4. Welke crash hier bij het monument in het gehucht Sourbrodt wordt herdacht is niet duidelijk.

    Misschien zou het kunnen gaat het om de Halifax DT784 (10 Sqn RAF) die in Sourbrodt op dezelfde datum neerstortte.

    De bemanningsleden Morley en Sadler liggen begraven in Hotton.

    Op naar het Russischkruis in de nabijheid van Rue du Rur.

    Het Russisch kruis en het Kamp van de Russen te Bösfagne

    Hier stond tijdens W.O. II een krijgsgevangenkamp.

    Toen Duitsland in juni 1941 Rusland binnenviel hadden zij honderdduizenden gevangenen. Vanuit het verdelingskamp in Düren belanden er begin maart 1943 een vijftigtal krijgsgevangenen in Sourbrodt. In het kamp van Elsenborn zaten al meer dan 200 krijgsgevangenen. Zij vonden onderdak in barakken die opgetrokken waren door boswachters.

    Het achtarmige Russisch kruis is een variant op het Latijnse kruis.
    De verticale balk symboliseert de stamboom van de mensheid vanaf Adam tot aan het einde der tijden. De kleine horizontale balk is de onzichtbare wereld, de wereld der engelen. De grote balk is de bekende wereld, de Aarde, en daarmee ook de mensheid. De onderste balk verwijst naar de twee veroordeelden die aan de rechter- en linkerzijde van Christus gekruisigd waren. De ene bespot Christus, de ander vroeg hem vergiffenis. Symbolisch: de mens vrij is om gered te worden.
    De Russische gevangen konden op heel wat affectie rekenen van de plaatselijke bevolking. Velen leggen het verband met hun gedeporteerde kennissen die waarschijnlijk een zelfde lot ondergaan. De krijgsgevangen moesten immers uitgerekend die arbeidskrachten in het bos- en veldwerk vervangen.

    Het kamp was een carré van 45 m. met een dubbele rijprikkeldraad omheind. Noordelijk buiten het kamp stond een opslagplaats van 25 m. die dienstig was als materiaal en nachtverblijf voor de wachter. 2 Duitse soldaten (oorlogsgekwetsten) de ene uit Düren, de andere uit Aken en één Belgische boswachter.

    De gevangenen hadden twee tegenover mekaar staande barakken van 30 meter. De ene barak bestond uit 3 slaapzalen, de andere was opgedeeld in 4 ruimtes: eetzaal, keuken, voorraad- en linnenkamer.

    De voornaamste taak van de gevangenen was houthakken en klusjes in het kamp. In de winter werden ze ingezet om de wegen vrij te maken en in de zomer hielpen ze bij het hooien. Een put gegraven buiten het kamp verschaft drinkwater.

    Ernstige incidenten waren er niet. Een vluchtpoging strandde reeds te Küchelscheid en de vluchteling werd op water en brood gezet.

    Er waren in het kamp slechts twee overlijdens, een door giftige paddenstoelen en een andere door het eten bedorven vlees. Zij werden eerst in een steengroeve nabij het Nidrum begraven, waar de gestorven gevangenen van het kamp van Elsenborn begraven werden. Later werden die overgebracht naar het kerkhof van Nidrum. De 28 graven van gevangenen zijn afkomstig van Bös-fagne en Elsenborn.

    Op de grafsteen staat een gele ster op een rode achtergrond met het opschrift:

    Onbekend

    Sovjetische krijgsgevangenen

    Oorlog 1941-45

    Onbekend

    Sovjetische krijgsgevangenen

    Oorlog 1941-45

    Bij de opmars van de geallieerden in september 1944, werden de gevangenen overgebracht naar het kamp van Elsenborn, en vervolgens naar Duitsland. Hun verder lotsbestemming is niet gekend.
    In “1963” plantten de “vrienden van het veen” ter nagedachtenis van deze gevangenen het Russischkruis.

    Het Rurbusch.

    Het Rurbusch, is een overblijfsel van een uitgestrekt beukenbosgebied dat van Küchelscheid tot aan de van het Fagne Wallonne liep. De gemiddelde hoogte is 600 meter. De Waalse naam is “lu Rôbrû” of groot bos. Rond 1794 was het bij het Hertogdom Luxemburg. In 1815 kwam het Pruisen toe en is sinds 1920 is het Belgisch grondgebied.
    Het oostelijke deel, Küchelscheider Wald, is nu een sparrenbos. Van het oorspronkelijke beukenbos is in het westelijke deel nog slechts een derde deel over. Het beukenhout werd eeuwenlang gebruikt voor het stoken van houtskool. Afnemers waren de messingmakerijen in de regio van Achen. Vanaf de 16e eeuw was het hout verbruik zo immens dat het bosbestand ernstig dreigt werd. Overheidsmaatregelen werden ingevoerd om verdere schade aan het bos te voorkomen. Het houtskooltransport verliep voornamelijk langs de Kupferstraße in het oostelijk deel van het Rurbusch.
    Daar in een beukenbos slechts heel weinig licht de bosbodem bereikt, kunnen de meeste planten er niet gedijen en de bodem er eerder arm en zuur. De witte veldbies bloeit er in mei en juni met witachtige bloemen. In het voorjaar bloeit er de gekende Wilde narcis.

    Op naar het Kreuz im Venn.


    De Richelsley is een fameus rotsblok (400 miljoen jaar oud) dat vlakbij Reichenstein ligt. Wijl het omliggende gesteente helemaal is weg geërodeerd, is de Richelsley als een vrijstaand rotsblok overgebleven.
    De pastoor van Kalterherberg liet in 1890 bovenop de Richelsley een stenen kruis neerzetten. Dit ter aandenken aan monnik Stephan Horrichem, Prior van het klooster Reichenstein, en de monniken die in eenzaamheid aan de rand van het veen leefden en voor de zielzorg in het Land van Monschau zorgden.

    Clara Viebig beschrijft in haar boek "Kreuz im Venn" de tegenstellingen tussen de verlichte stedelijke elite en de arme diepgelovige bevolking in het veen en de strafgevangenen die in een barak aan de rand van het veen woonden.
    Het rotsblok refereert aan Richwin, de stichter van de burcht Richwinstein, en het huidige klooster Reichenstein. De belangrijke handelsweg tussen de Ürdingen a.d. Rijn en Trier was tevens ook een pelgrimsroute.

    Bij Herzogenrath kon men de Worm over en gingen verder naar Aken. Daarna trok men door de Hoge Venen naar Prüm en vandaaruit naar Trier. Deze handelsroute werd de Kupferstraße genoemd. De messingproducten uit Aken en Stolberg werden erover getransporteerd. In de omgeving van de Richelsley is er nog een stuk van de Kupferstraße dat naar Ruitzhof leidde. Op de eens zo drukke Kupferstraße is er nu stilte en puur natuur.

    De Veenbaan en de Ravel 48.

    Van Reichenstein volgen wij de veenbaan in zuidelijke richting over een drietal kilometer over een licht golvende rustig fietspad.

    Kuchelscheid, een klein gehucht van Kalterhertberg, bereiken wij omstreeks 15:30 u.

    Na een druilige dag maar in een buitengewoon prachtig landschap hebben wij nog ruim de tijd om calorien bij te tanken.

    De Tec bus en vervolgens met de trein brengen ons tegen 20:30 u. terug in Gent.


    Categorie:Opstap
    17-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLO - ALLO 2014

       Clubbladen 2014  

    Klik op de onderstaande bijlage om de .pdf te openen.

    Bijlagen:
    Allo 2014 april .pdf (757.9 KB)   
    Allo 2014 Aug.pdf (1.6 MB)   
    Allo 2014 dec.pdf (1.4 MB)   


    Categorie:Ledenblad
    28-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activiteiten 2014

          Activiteiten 2014

    Bijlagen:
    Maandblad 2014 01 30.pdf (116.1 KB)   
    Maandblad 2014 02 27.pdf (150 KB)   
    Maandblad 2014 03 28.pdf (315.9 KB)   
    Maandblad 2014 04 25.pdf (333.1 KB)   
    Maandblad 2014 05 28.pdf (352.8 KB)   
    Maandblad 2014 06 25.pdf (213.3 KB)   
    Maandblad 2014 08 29.pdf (245.5 KB)   
    Maandblad 2014 09 26.pdf (282.5 KB)   
    Maandblad 2014 10 28.pdf (205.3 KB)   
    Maandblad 2014 11 28.pdf (263.1 KB)   


    Categorie:Maandbladen 2014
    19-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 daagse v.d. IJzer 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Slotparade 4 daagse van de IJzer 2014


    Categorie:Opstap
    25-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slot parade 4 daagse v.d. IJzer 2014.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Slot parade 4 daagse van de IJzer op zaterdag 23 augustus 2014.

    De Menenpoort te Ieper

    Bijlagen:
    Menpoort Ieper.JPG (1.9 MB)   


    Categorie:Foto
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLO - ALLO 2013

      Clubbladen 2013  

    Klik op de onderstaande bijlage om de .pdf te openen.

    Bijlagen:
    Allo 2013 april.pdf (663.3 KB)   
    Allo 2013 augustus.pdf (731.9 KB)   
    Allo 2013 dec.pdf (758.8 KB)   


    Categorie:Ledenblad
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLO - ALLO 2012

      Clubbladen 2012  

    lik op de onderstaande bijlage om de .pdf te openen.

    Bijlagen:
    Allo 2012 april.pdf (1.2 MB)   
    Allo 2012 augustus.pdf (436.6 KB)   
    Allo 2012 december.pdf (869.9 KB)   


    Categorie:Ledenblad

    Komende activiteiten

    Vrijdag 30 okterber 2015 Maandelijkse samenkomst. 14:00 u. - 17:00 u. Kasteel A. Claeys Bouuaert, Mariakerk


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 11/04-17/04 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 02/12-08/12 2013
  • 26/11-02/12 2012

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 02-2017
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 12-2013
  • 12-2012

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!