Nordic walking club 't betonnen kot

  • herstelwerken in de bossen rond Averbode, verslag NATUURPUNT
  • herstelwerken in de bossen rond Averbode, artikel BVL
  • Wandeling 2 Gerhaegen 9,5 km
  • Wandeling van 20 november
  • Website van Sporta - Nordic walking
  • a
    02-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Waarom uit groot aanbod sporten en bewegingsmogelijkheden voor nordic walking kiezen?

    ( info gevonden op volgende website: http://www.nordicwalking-ontmoeten.be/ )

    Verschillende voordelen zijn voornamelijk bij onze nordic-walkingschool van toepassing:


    1. Nordic walking is een totaalbeweging waaraan je hele lichaam, bijna alle spieren, pezen en gewrichten, participeren.
    2. Nordic walking is een totaalconcept buiten elke vorm van competitie. Het dynamisch karakter laat je wel toe er een milde of een pittige bewegingsvorm van te maken. Dit maakt dat nordic walking voor bijna alle leeftijden in aanmerking komt.
    3. Met nordic walking harmoniseer je de spieren-, pezen- en gewrichtswerking tussen je linker- en rechterkant.
    4. Samen met de stuwende en de ondersteunende werking van je stokken, nordic walk je als vanzelf mooi en natuurlijk rechtop. Je oprichting wordt gecorrigeerd.
    5. Je vergroot je coördinatievaardigheden waardoor beide hersenhelften met elkaar leren samenwerken, wat een harmoniserend effect heeft en stress vermindert.
    6. Met de kruiscoördinatie en de juiste inzet van je stokken breng je ook een milde rotatie van de schouders en de romp tegenover het bekken teweeg. Hierdoor worden de tussenwervelschijven zacht en op een juiste manier in beweging gebracht en gevoed, terwijl de onderrug- en rompspieren beweeglijker en sterker worden. Je bouwt zo aan een natuurlijke, ondersteunde korset met meer lendenkracht.
    7. De specifieke inzet en afzet van je stokken brengen je armen en schouders op een bijzondere wijze in beweging. Door de ritmische wisseling van spanning en ontspanning neemt ook de zogeheten 'tonus' af, de spanningstoestand van de spier. Daardoor worden de volledige schoudergordel en nekzone van onnodige spanning ontlast en ontstrest.
    8. De energie die nodig is om te nordic walken wordt voornamelijk geleverd door, samen met de aanvoer van zuurstof, de verbranding van vetreserves. En omdat we met nordic walking veel spieren in werking brengen, is de vetverbranding hoog. Hierdoor is nordic walking in combinatie met een aangepast dieet een uitstekende calorieverbruiker

    9. Ons clubje ( het betonnenkot) beoefent nordic walking vooral in natuurgebieden, zo nemen we ook alle positieve prikkels op die de natuur ons te bieden heeft. En omdat we bewegen in de frisse lucht, in alle seizoenen en in bijna alle weersomstandigheden, versterkt het ons immuunsysteem extra.

    Om nordic walking met al haar specifieke en veelzijdige coördinatie-elementen op een juiste manier eigen te maken, vraagt het leerproces een betrokken, aanvoelende aandacht, een vorm van inleving. Deze inlevende aandacht zullen we, als je de technische vaardigheden onder de knie hebt, opbouwend als een bijzondere kwaliteit voeden en meer op de voorgrond brengen. Het bewust integreren van je bewegend lichaam zal je nordic walking op een organische wijze verfijnen en versoepelen en een dynamische ontspanning te voorschijn brengen. Je lichaam- en bewegingsbewustzijn vergroot en je maakt jezelf stapsgewijs een verstillende, meditatieve aandacht eigen.

    02-10-2011, 16:29 Geschreven door Frans  
    Reageren (0)


    26-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Nordic Walking versus sportief wandelen
    Natuurlijk vraagt Nordic Walking meer inspanning dan alleen maar wandelen in een stevig tempo. Je gebruikt niet alleen je benen, maar ook je armen en rug. En dat maakt verschil:
    bij Nordic Walking verbrandt je lichaam al gauw 400 kcal per uur, tegen 280 kcal bij sportief wandelen. De polsslag is ruim 10% sneller, zo hebben wetenschappers al eens becijferd. Ma
    ar het belangrijkste verschil is wel dat Nordic Walking wordt geroemd om zijn weldadige effect op nek, schouder en bovenrug. Dat is niet verwonderlijk: de constante beweging van de armen zorgt voor betere doorbloeding en sterkere spieren. Deze vorm van training is effectief zonder dat de belasting op de gewrichten van rug, bekken en benen toeneemt. De belasting op het hart-longsysteem neemt toe, terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toeneemt.
    Het uithoudingsvermogen neemt reeds toe vanaf het allereerste begin.
    Andere delen van het lichaam hebben er eveneens baat bij: wandelen met stokken is ook minder belastend voor de knieën.
    Veel Nordic Walkers waren vroeger hardlopers, maar zijn daarmee gestopt wegens hardnekkige blessures.In vergelijking met hardlopen kun je Nordic Walking tot op hogere leeftijd volhouden.

    26-09-2011, 00:00 Geschreven door Frans  
    Reageren (0)


    " 't betonnen kot"  =
        wandelen
                filosoferen
    vertellen     lachen
            luisteren
                    zwansen
        zingen
                    genieten
                in de natuur

    Archief per week
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 14/11-20/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 03/03-09/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!