Inhoud blog
  • pffff
  • eindconclusie
  • aan mijn schatten van kinderen
  • bagage
  • en dan !!!!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Peru
    Reisverslag van onze reis naar Peru
    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pffff
    Weer bekeken in Canada. Blijkt hetzelfde weer als hier te zijn. De voorspellingen zien er ook niet zo goed uit. Afwachten wat het gaat worden.

    04-06-2012 om 18:27 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindconclusie
    Het was voor ons weerom een superreis, maar zeer vermoeiend. Maar toegegeven voor onze pa was het in het begin teveel cultuur. Wat niet voor mij betreft. Onze pa is dan ook een echte natuurmens. We zullen nog wat tijd nodig hebben om uit te slapen. Het gezelschap viel reuze goed mee. Het enige spijtige dat ik vind is, de eerste week hadden we een enorm goeie gids, die vervangen werd door een lieve meid, maar zij was absoluut geen gids. Ze kende niet voldoende de nederlandse taal. Dus ze is niet geslaagd als tolk. Maar nog minder was een gids. Zij was van niks op de hoogte. De info die we doorkregen was een vertaling van de peruaanse gidsen.

    16-10-2011 om 23:57 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aan mijn schatten van kinderen
    Bart en Sofie, merciekes om ons weg te brengen en te komen halen. Els, het was super dat je alles bijgehouden hebt, en de fotokes en zo op de blog gezet. Mijn conclusie is : ik heb schatten van kinderen.

    16-10-2011 om 13:47 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bagage
    Alléé telefoon gekregen dat ze vandaag nog onze bagage zullen brengen. ik ben benieuwd.

    16-10-2011 om 13:46 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan !!!!
    Eens thuis kunnen we beginnen te rommelen, en toch al een deel van de was doen. Het is uiteindelijk dat we om 23 u 30 in bed kruipen. Nog even moest de post bekeken worden, nog een machientje was aangezet, en dan eindelijk naar ons eigen bed.

    16-10-2011 om 13:45 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thuis
    En na een vlucht van 11 uur zijn we in Madrid aangeland. Wij hebben een goei poos kunnen slapen, dankzij een slaappilletje. Zo leek de vlucht vrij snel voorbij. Dan nog 3 uurtjes van Madrid naar Brussel. En dan, de koffers !!!!!!!!!!!!!!!!! Wie zijn koffer is er niet bij !!!!!! Tuurlijk dat, onze koffer is er niet bij. Wij hebben bij elke reis toch wel iets met koffers !!!!!! Bij de bagageclaim verzekeren ze ons dat we ze binnen de 2 dagen terug zullen hebben. Hopelijk want er zit van alles in wat we niet kunnen missen : alle onze kabels die we nodig hebben om onze toestelletjes op te laden, onze pa zijn scheerapparaat en natuurlijk een hele berg kleren. En dan staat onze Bart en Sofie ons op te wachten !!!! hallo thuis !!! blij weeral dat alles goed verlopen is.

    16-10-2011 om 13:44 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de laatste dag
    9 u vertrek voor een stadsrondrit. Eigenlijk zou ik nu graag reeds vertrekken. Nu denk ik dat het nog een beetje tijdvulling is. De eerste stop is in het park der verliefden. Het zou wat weg hebben van een park in Barcelona. Daarna trekken we verder door Lima. Op een gegeven moment stoppen we aan een coté, helemaal anders dan we tot nu gezien hebben. Het is een mooi en gezellige buurt. Hier nemen we onze lunch en het is lekker. Daarna wanelen we nog een beetje verder. Op een gegeven moment zien we een betoging aan de gang. Het zijn de boeren die protesteren. Maar het mooie ervan is dat we de verschillende klederdrachten van de verschillende streken nu allemaal bijeen zien. Gewoonweg prachtig. Mooie klederdrachten, en ze laten zich graag fotograferen. Nadien nog een terrasje doen, en dan zijn we op weg naar de luchthaven. Het weer is nog steeds schitterend. IK denk dat ik de warmte serieus ga missen. Na de controle is het wachten, wachten. We willen onze laatste sollekes nog kwijt, maar alles is ontzettend duur. Alléé we zien jullie morgen dan wel weer.

    15-10-2011 om 01:46 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:e
    >> Reageer (1)
    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan de laatste grote rit.
    Oei het begint op zijn einde te lopen. Na de lunch trekken we richting Lima, waar we rond 4 uur aankomen. Pfff, de drukte van de stad is toch wel wennen hoor. En onderweg komen we verschillende sloppenwijken tegen, huizen die maar half af zijn. Dat is blijkbaar een kunst in Peru. Je kan niet begrijpen dat er mensen in wonen. Toeristica laat me even met rust, zo dat we toch nog even door de straten Lima kunnen wandelen, nog wat cadeautjes kopen en weerom op tijd in bed, want morgen staat onze laatste trip op het programma. Slaapwel iedereen

    14-10-2011 om 03:37 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pisco
    Na een nacht op de WC te hebben gezeten, vertrekken we om 7 uur voor een boottocht in het kleine haventje van Pisco. Het is wel een speedboot hé. We varen naar de Ballestaseilanden, die deel uitmaken van het Nationaal park van Paracas. De weg ernaar toe is gewoonweg saai. Stel je voor dat je hier panne hebt, dan kan je uren langs de weg staan wachten. Er is gewoonweg niks te vinden hier. Sta hier maar in panne. Vanuit het haventje varen we over de stille oceaan waar nog enkele tekeningen in de bergen zijn. Maar verder door liggen de kleine eilanden. Wat echt een climax is. De fauna is er prachtig. We mogen niet van de boot om de dieren niet te storen. Er zitten duizenden vogels, pinguins, aalscholvers en ook een massa zeeleeuwen. Een uniek spektakel dat ik nog nooit heb gezien. Sommige eilandjes zien gewoon zwart van de vogels. Om de zeven moeten peruanen de bergen opkuisen, die waren op dit moment bezig. Ik kan je verzekeren dat dat stinkt hoor. Maar voor ons een mooi schouwspel. Waarschijnlijk hebben we weer wel teveel foto's gemaakt, en te veel gefilmd, maar dat zien we thuis wel. Het was gewoonweg prachtig.

    14-10-2011 om 03:32 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grrrrrr
    Toeristica heeft mij gevonden. En dit is echt niet het moment. Vandaag staat er heel wat op programma, met de speedboot varen, en nog een hele rit voor de boeg. Pfff maar ik hou me sterk. Nooit geen bbq meer voor mij. Ik kan er dus echt niet tegen. Lang leve Imodium.

    14-10-2011 om 03:21 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els
    Een beetje rustiger aan doen kan geen slecht hé. Zorg maar dat je in orde bent tegen dat je zelf op verlof gaat. Soigneer jezelve.

    14-10-2011 om 03:18 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan, en dan !!!!
    Na de Nasca lijnen is de bus in een razende vaart naar de duinen van Ica. Heuuu, amai wat is dat !!!! Met een buggy waar zo'n 10 man in kan, door de woestijn op zoek naar de ondergaande zon. Pffffffff, Het was meer in razend vaart duin op duin af, links rechts, steil naar boven om dan de diepte in te vliegen (!!!!). Ik denk hoe harder we brulden, hoe meer zin de chauffeur er in had, en er nog een schepje bovenop deed. Wow. Maar toch de ondergaande zon was gewoon weg prachtig, maar heel koud. Het was echt spektakel van het eerste uur. Nadien hebben we nog een bbq gehad en dan naar bed, want morgen staan we nog maar eens vroeg op. De groetjes

    13-10-2011 om 04:16 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nascalijnen
    Vertrek om 9 u naar Nasca. Zoals op elke reis moet er een keramiek fabriek bezocht worden. Er zijn wel mooie dingen, maar ik vind ze vrij duur. Dus niks gekocht. Daarna zijn we naar de luchthaven gereden voor eeen vlucht naar de Nasca lijnen. Het is er ferm druk. We worden verwacht om half elf, maar we worden in 4 groepen verdeeld. Wij zijn als laatste aan de beurt. We hebben tot 2 uur moeten wachten eer we konden opstijgen. Ik vond het wel een beetje eng, in zo'n klein vliegtuigje waar maar 12 man in kan. Ik vond het super, maar niet iedereen was die mening toegedaan. Ik heb de indruk dat je op juiste plaats moest zitten, om er echt van te kunnen genieten. Pa en ik zaten blijkbaar op de juiste plaatsen. De plaatsen werden toegewezen al naar gewicht. We hebben veel gefilmd en foto's genomen, maar wat daar het resultaat van is weet ik niet. Het vliegtuig schommelde weg en weer, maar wij hebben ze wel gezien hoor. Ik vond het in ieder geval prachtig. Er waren enkelen die er absoluut niet van genoten hebbben, omdat ze van de eerste tot de laatste minuut ziek waren. Maar daarbuiten was de natuur ook prachtig.

    13-10-2011 om 04:09 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:m
    >> Reageer (0)
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de slaapbus naar Nasca
    Om 3 uur hebben ingecheckt (juist het zelfde als in een vliegtuig). Na een half uurtje kunnen we vertrekken. We rijden door de woestijn met zijn hoge duinen, dan komen we weer in dorpen aan. Het leven hier moet heel hard zijn. Op de plateau's is er nog veel beweging. Weerom de moeite om nog efkens wakker te bijven. Ro,mnd 1 uur arriveren we in het hotel. Af en toe heb ik toch mijn ogen kunnen dicht en een poosje geslapen. Maar het is toch niets voor mij, hoe confortabel het ook mag zijn. Alléé ik kruip nu in bed, morgen staat Nasca op het programma

    12-10-2011 om 15:53 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquipera
    8 u 30 vertrek voor een stadsrondrit. We hebben halt gehouden aan de plaatselijke markt. Een hele propere deze keer. Ze verkopen embryo's van lama's, bloemen om te offeren. Dit doen ze om offers te brengen aan moederaarde om een goede oogst te hebben. We krijgen ook een mooi panoramisch zicht over Aquipera het contrast van groene valleid tegen over het grauwe van de stad. Als we wandelen door de kleine straatjes zien we in de verte de besneeuwde bergtoppen. Mooi om te zien. Het is trouwens vandaag snikheet. We brengen een bezoek aan kathedraal, hier is een mis nog bezig met de schoolgaande jeugd. De akoestiek in deze kathedraal is prachtig. Daarna bezoeken we nog het klooster. Na de lunch trekken we richting slaapbus.

    12-10-2011 om 15:48 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s avonds
    In de vroege avond zijn we samen met nog 2 koppels naar het stadsplein gewandeld. Een heel gezellig plein trouwens, nog lekker gegeten en gezeurd over wat er toch misloopt. De goeie gids van vorige week werd vervangen door iemand, die enkel vertaalt (en hoe dan nog?}, en die verder niks van de streek weet. Dit is een domper op het geheel.

    11-10-2011 om 04:24 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vulkanen
    Na de lunch trekken we door het natuurpark en stijgen terug tot 4910 meter. Hier kunnen we 3 vulkanen onderscheiden, de namen ben ik ondertussen al lang vergeten. De temperatuur ligt hier dicht bij het vriespunt, bijtend kou. De tocht door het natuurpark is echt prachtig, maar soms vallen mijn ogen toch toe. Want het is toch een zeer zwaar programma. Arequipa heeft verschillende klimaten op hetzelfde moment. Als we dalen tot 2325 m is het toch weer zo'n graad of 22. In deze stad wordt de enige stiergevechten beoefend. Dit is 2 stieren vechten tegen elkaar tot één van de twee te zwaar gewond is of dood.

    11-10-2011 om 04:20 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colca vallei.
    Om 2 u 30 opgestaan, we trekken naar de Colca vallei. De vallei waar de condors de warme luchtstroom gebruiken om al zwevend op zoek te gaan naar hun prooi. De weg voert ons over de hoogte van 4910 m, langs de besneeuwde bergtoppen om terug te dalen tot 3620 m. In dit dal zijn 14 dorpen ondergebracht. Rond 8 u 30 zien we de eerste condors vliegen. Amai prachtig, ze doorklieven de lucht met heel veel stijl. Ze kunnen tot 14 kg wegen, en hebben een spanwijdte van 2 tot 3 meter. Maar ook de caynon is een prachtig stukje natuur. We houden halt in het dorp Maca, waar we een man zien, die met buizerds werkt. Er staat ook een man een drankje te mixen, en dat moet pa natuurlijk proeven. Het is een mix van 3soorten alcohol, eiwit en een soort cactusvrucht. Het wordt goedgekeurd. Onze lunch hebben we in Chivay, maar die loopt zeer chaotisch. Dan is er de kok die nog een volle terrine soep laat vallen. Sommigen heb maar half eten.

    11-10-2011 om 04:14 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hipperdepip hoera
    Hermine, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een supermooie dag van !

    11-10-2011 om 04:03 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het weer
    We hebben onderweg alle soorten weer gehad : de zon met 25 graden, gietende regen, hagel en zelfs sneeuw. Maar de ongerepte natuur is een indrukwekkend schouwspel, telkens weer anders. Prachtig. We hebben nog een fotostop gemaakt aan een meer waar flamenco's en ibissen zaten, maar voor te fotograferen stonden ze we veel te ver. Wanneer we lunchen is de hemel weer helemaal dicht getrokken. Het normale plaatsje had een prachtig uitzicht, maar nu was het lunchen in de bus. Dat is ook weer eens wat anders. Snel door de hagel naar het toilet en dan terug de bus in. En na een lange (prachtige) rit arriveren we in Arequipa, ook wel de witte stad genoemd. Deze stad heeft 870000 inwoners. Spijtig dat soms mijn ogen dicht vallen, want dan mis je toch veel van het prachtige landschap. De groetjes, want morgen is het heel vroeg dag, heuuuuu om 2 u 30

    10-10-2011 om 02:43 geschreven door Betty en fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/06-10/06 2012
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 04/07-10/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!