Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    28-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de strijkende man....











    Sinds mijnen halven trouwboek voltijds thuis blijft moet er altijd de broodnodige afleiding gevonden worden om zijn ongeremde energie kwijt te raken.

    In de winter is het wreed moeilijk, zeg dat ik het u gezegd heb.

    ’s Zomers kan hij heel veel energie kwijt in de onderhoud van onze tuin, sinds het begin van de winter heeft hij al heel zijn kelder uitgemest, een rommelmarkt gedaan, hout gezaagd om de stoof twintig jaar lang te kunnen warm stoken en nu wordt het heel hoge tijd dat hij terug de tuin in kan. Hij weet geen blijf meer met zijn energie.

    Ventje heeft zoals men het in Antwerpen zegt: geen zittend gat.

    Hij moet altijd bezig zijn. Voor hem geen PC, amper TV, en het lezen beperkt zich tot de reklameblaadjes.

    Nee...mijn ventje heeft geen dimmer, hij heeft slechts twee standen: aan – af.

    Om al die energie in goede banen te leiden heb ik hem eindelijk zover gekregen dat hij nu de was doet, met lange tijd de nodige rampzalige kleurschakeringen tot gevolg.
    Onze lakens hebben vervolgens de kleuren Saumon, Bois de Rose, grijs en grauw gehad, maar nu heeft hij via de reklame Vanish ontdekt en behoudt alles zo’n beetje zijn originele kleur.

    Na de was heb ik hem leren strijken...de platte stukken.

    A star was born, niemand buiten zijn bloedeigen moeder kan beter en netter platte stukken strijken dan mijn ventje.

    Het was dus een beetje verschieten toen ik enkele dagen terug in de keuken kwam en hem daar zag staan aan zijn strijkplank, compleet van de kaart.

    "Wat is er shoeke?" vroeg ik bezorgd.

    "Mijn strijkijzer doet het niet meer" antwoordde hij verdrietig.

    "Heddem al eens open gehad?" vroeg ik,  omdat ik weet dat ventje alles met het gemak van een ingenieur uit en terug in elkaar krijgt.

    "Ja, ’t is helemaal verroest vanbinnen, verzekers door al dat water dat er ingaat zeker?" zei hij terwijl ik op mijn tong beet om niet te lachen.

    "En wat nu?" vroeg hij terwijl hij me nog altijd triest aankeek.

    Mijn vrouwelijk olifanten geheugen zette een heel grote stap terug in de tijd en ik zei: "Euh.....weet ge, in juni verjaart ge, dan krijgt ge er van mij eentje voor uw verjaardag, een superdeluxe, met een reuze waterreservoir, het beste is niet goed genoeg voor u".

    Ventje heeft na veertig jaar nog altijd niet door of ik nu serieus ben of niet en hij keek me heel twijfelachtig aan. Vooral omdat in het begin van ons huwelijk dit zijn courante verjaardagsgeschenken waren voor mij.

    Ik was goed op dreef en dus ging ik verder: " Positief is dan ook dat ge tegen dan een fameuze hoop strijk zult bijeengespaard hebben en dan helemaal uit de bol kunt gaan met uw nieuw strijkijzer!"

    "Zijde gij nu aan’t zwanzen of watte?" vroeg hij.

    "Maar nee ventje, in de kelder staan nog altijd die oude strijkijzers van ons bomma die ge op de stoof moet opwarmen en daar kunt ge toch mee verder tot in juni".

    Ik begon hem toen in’t lang en in’t breed uit te leggen hoe hij met die oude strijkijzers moest werken. Ik stelde hem voor om een bakplat op het gasvuur te leggen, daarnaast een flink stuk bruin papier, want het strijkijzer moest eerst ingevet worden met een vetkaarsje om goed te glijden, en daarom was dat bruin papier nodig om het overtollig vet eraf te strijken zodat ge uw strijk niet vuilmaakt.

    Hij was er bijna mee weg want hij vroeg toch: " maar tegen dan is dat ijzer toch niet meer warm". Ik legde hem uit dat dat net de reden was waarom ge minstens met drie van die oude strijkijzers moest werken. Ge moest ze een beetje op alle temperaturen hebben want die hadden geen thermostaat.

    Nog steeds was hij niet helemaal zeker of ik nu serieus was of niet.
    Ik denk dat ik een toneel carrière gemist heb.

    Uiteindelijk zei ik, omdat hij zo beteuterd keek, "maak dat ge weg zijt en ga verdorie een goed nieuw strijkijzer kopen".

    "Welke zijn de beste?" vroeg hij opgelucht en ik zei: "wel aangezien gij nu zo goed kunt strijken moogt ge dat vanaf nu altijd blijven doen, ge kunt het veel beter dan ik (deze zin heb ik van hem ooit geleerd) dus kies zelf maar eentje uit dat het best in uw hand ligt!".

    Beneden hoor ik nu de stoom ontsnappen uit een splinternieuw strijkijzer. Ventje heeft gisterenavond nog speciaal een wasje opgezet om het vandaag te kunnen testen.

    Toch schattig hé die mannen?



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (19)

    04-03-2007
    mijn lievelingsbezigheid
    Alhoewel ik heel graag strijk, vraag ik mij af hoe je jouw ventje zover gekregen hebt. Is wel handig. Ik zie eigenlijk niet in waarom de strijk altijd als typisch vrouwelijk werk wordt beschouwd, eigenlijk kan een man dat evengoed als wij. By the way, zo'n ouderwetse ijzers om op de stoof te warmen heb ik ook nog gezien, in een ver verleden, bij mijn moeder.

    04-03-2007 om 18:25 geschreven door roosje


    03-03-2007
    Strijken
    Daarvoor zal er nog veel water naar de zee moeten lopen voor ge mij met een strijkijzer ziet. Kwestie van principes. Kuissen, dwijlen, koken, verstellen, klussen al wat ge wilt maar strijken over mijn strijk... euh lijk. Ik val in coma als ik zo een spul zie.

    03-03-2007 om 01:14 geschreven door Ollie


    01-03-2007
    ******
    Boke mag ik mijn ventje op vakantie laten komen bij jou? ik slaag er maar niet in van zijn twee linkerhanden zelfs maar eentje te draaien. Waarschijnlijk zijn jouw opvoedingskwaleiten veel beter dan de mijne.

    01-03-2007 om 23:33 geschreven door venus


    ***
    weer zo hard gelachen, ik denk inderdaad dat jij uw roeping gemist hebt als actrice of het schrijven van humorstukjes, Ludov zegt eerst zien en dan geloven, ik weet niet of ik het kan geloven, als het zo is, chapeau voor uw ventje, de mijne verveelt zich ook in de winter , maar strijken neen niks voor hem, liefs, Nicole

    01-03-2007 om 22:24 geschreven door nida1952


    HAHAHA HOHOHOHOHO
    Heb tranen gelachen met je verhaal... heb het zelfs aan 't manneke laten lezen... kwestie van hint... hij vond het grappig maar zegde me dat ik hem hier dan maar eens moest vragen om de strijk te doen... dus hint in 't water gevallen... had niet anders verwacht ook... ik heb dan ook geen "nieuwe man" in huis... die van mij stamt nog uit de oertijd... kus van Myette

    01-03-2007 om 21:13 geschreven door Myette


    @Mr. Pedro
    Beste Mr. Pedro, Uw reactie op de huisvader heeft me ten zeerste geïntrigeerd en wel omwille van volgende woorden de preciesheid van de man. Zou het mogelijk zijn die preciesheid even te willen preciseren. Desnoods nog enkele voorbeelden aan te halen van masculiene preciesheid. Vor mij lijkt dit een bijzonder boeiende doch ongekende materie, begrijpt u. Ik heb geen ventje zoals de meeste dames hier. Ik heb gewoon een man. Alvast dank voor een prompt bericht. Met vriendelijke groet,

    01-03-2007 om 20:24 geschreven door Titipoes


    kamielke toch...
    ikke natuurlijk ! ..... elk de helft, eerlijk delen hé

    01-03-2007 om 16:56 geschreven door bojako


    halve
    Je halve trouwboek, mevrouw Bo, wie is dan de andere helft van je trouwboek?

    01-03-2007 om 14:45 geschreven door kamiel


    Zàààlig, hé?
    ... zo'n nieuwe man in huis. Venteke is ook zo'n schatje. Alleen vlees bakken wil maar niet lukken. Op één of andere manier komt hij altijd op sufgestoomd soepvlees uit ipv een malse biefstuk. Maar als dàt het enige is... Zijn schoonmoeder heeft ooit eens (in het begin dat we getrouwd waren) flink van Jetje gegeven omdat hij in huis met huishoudelijk werk bezig was en ik het gras maaide. Ik mocht nog 1000 keer opnieuw zeggen dat ik het zelf gevraagd had, want dat ik omwille van chronische hoofdpijn veel in de buitenlucht moest zijn. Het hielp niet. Ik MOEST ventenwerk doen terwijl Venteke zich AMUSEERDE met vrouwenwerk... Maar ja, toen moest de neiuwe man nog ontworpen worden, hé...

    01-03-2007 om 14:35 geschreven door affodil


    ..
    Lieve schat eerst zien en dan geloven en ik geloof er niks van!!!!

    01-03-2007 om 13:25 geschreven door Ludovikus


    Medaille voor de nieuwe man
    Niet enkel een zilveren surfer in huis, ook een gouden strijker! Heerlijk, hé!
    Indertijd streek mijn man ook en ik had mezelf streng verboden commentaar te geven ook al werden de handdoeken e.d. anders geplooid dan ik het deed.
    Mijn jeugdige huisgenoten hebben nog maar weinig dergelijke initiatieven ontplooid, ja vroeger wel, toen ze nóg jonger waren, toen was zelfs afwassen leuk! Tegenwoordig erger ik me groen en geel met de manier waarop ze met MIJN strijk omgaan...

    01-03-2007 om 00:19 geschreven door Lieve


    28-02-2007
    *
    Ik zie dat toneeltje van jou zo voor me bojako.
    Heb een vraagje voor je, waar zit ons Paz'ke?
    Toch niet ziek hoop ik?
    Kus van mus

    28-02-2007 om 19:59 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Ja, ja,
    die ventjes hé!! Ze kunnen veel meer dan ze dikwijls laten blijken! Mijn ventje kan ook strijken hoor, en erg goed, zelfs hemden en broeken oppersen. Maar dikwijls doet hij het niet. Maar af en toe is ook al goed hé. Dat is dan toch mooi meegenomen. Hij doet het wel eens als ik moet babysitten in Sittard en daar sta ik dan de hele middag achter de strijkplank. Als hij het dan thuis doet, ben ik héél content! Michelly

    28-02-2007 om 19:33 geschreven door Michelly


    geluk!
    het geluk zit soms in een strijkijzer dat heb je goed opgelost hoor daag....noyo


    28-02-2007 om 18:24 geschreven door noyo


    Tof he!
    Nu heb je meer tijd om te bloggen. Kun je niet nog meer bedenken om ventjes energie te kanaliseren? Koken bvb dat doen alle mannen graag, maar meestal mogen ze niet van de bazin. Groetjes

    28-02-2007 om 17:17 geschreven door William


    ..
    Stoefer! ben gewoon jaloers op jou,!Zàààlig zo'n nieuwe man in huis,hih ,vond het tof met die strijkijzers van grootmoeder ,heb mijn moeder daar ook nog mee weten strijken ,en wij maar klagen dan met al ons comfort!Kuzzzz

    28-02-2007 om 14:35 geschreven door hotlips


    strijken
    Strijken dat zal wel in de mannelijke genen zitten. Hier in de wasserij in het dorp zie ik ook mannen aan de strijkmachine staan. Zelf doe ik dat ook al jaar en dag. Het is zo my dear Bojako dat de preciesheid van de man van hem een betere strijker maakt...de vrouwen kunnen er alleen wel mee varen is het niet...?

    28-02-2007 om 14:34 geschreven door pedro


    Nou ...
    zou ventje de strijk bij mij vandaag ook niet even willen doen??? Ik heb er echt geen puf voor momenteel. Voel me nog steeds blablabla. Thea.

    28-02-2007 om 14:19 geschreven door thea


    als je het maar van uw rug kunt schudden
    Dag bojako,wat vindt ik uw stukjes vol humor toch prachtig,zeker als het over uw ventje gaat,lig ik hier dubbel van het lachen.Met een stoomstrijkijzer kan ik wel overweg,maar geen hemden of broeken,liefst alles rechtdoor zoals zakdoeken,en ook geen te grote stukken of het is de ene vouw na de andere,ziet er dan nog slechter uit dan het juist uit de wasmachine komt.Ik heb de tijd ook geweten dat mijn moeder streek met zo'n stukken ijzer in haar pollen,ook het eten werdt bereid op de kachel.Maar mijn geheugen laat me in de steek wat betreft de zomers,als het warm genoeg was,ik geloof dat ze daar een speciaal hokje voor had,waar de was en de plas gedaan werden,moet wel bloedheet geweest zijn in dat kruipkotje,en vader maar hout hakken (heb later veel meegeholpen,deed dat graag,en vader heel kontent) Ja het was werken vroeger,bij de beesten af zou men nu zeggen.Als ik er nu over nadenk weet ik niet hoe ze alles klaarspeelden,en dat had je nog die grote huishoudens met tien tot zelfs twaalf kinderen,djezus hoe deden ze dat.vandaag is het weer oppassen op de kleinkindren,hoop dat het weer een goed stukje opleverd.Groetjes pietje-bob

    28-02-2007 om 13:06 geschreven door peeters robert




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maydee30
    blog.seniorennet.be/maydee3
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!