Brugse familie rond 1900. Let op de klompen die het meisje draagt. Deze kaart werd verzon den naar Gent rond 1900, postzegel van 5 centiemen opgekleefd.
Oude Brugse vrouw in het Begijnhof. Deze kaart werd verstuurd op 23 december 1907 naar Watford, Engeland. Er is een postzegel van 10 centiemen op gekleefd.
Jubellied gezongen gter gelegenheid van het gouden bruiloftsfeest van Henri Mestdagh-Roelof op 9 september 1903. Tekst gedrukt bij L. Herreboudt te Brugge.
Gouden bruiloft Henri Mestdagh en Amelie Roelof. Menu : Crèmesoep, koninginnehapje, zalm met mousselinesaus en hertogin aardappelen, biefstuk bearnaise, kalfszwezerikken, als tussendoortje : Rijnse schuimwijn gevolgd door een schoten zelf uit te kiezen, kip met champignons, moes van jonge patrijs, kreeft, fijnste van de sla, gemengd ijs, ananas, fruit en dessert.
Eerste communie Francois en Lucien Schelstraete. Menu : Ossestaartsoep, zalmforel, garnaalsaus, nieuwe aardappelen, schapenbout, kleine nieuwe erwtjes, fijneItaliaanse koteletten, sorbet Louis XV, graankip, gemengd fruit kwartel, kreeft, gemengd ijs, ananas, fruit en dessert.
Maaltijd naar aaleiding van het banket van de gemeente secretarissen op 31 augustus 1896. Menu : Soep, gevogelte kroketten, Normandische tongreepjes, gekookte aardappelen, bief- stuk, schapenkoteletten, kleine erwtjes op zijn Frans, jonge patrijs, peren op wijn, Noorweegse kreeft met mayonaise en sla, krokante taart, vanilleijs, vruchtenkorf en dessert.
Kaart gedrukt bij steendrukker Daveluy te Brugge. Edouard Daveluy werd geboren te Gent in het jaar 1812. Hij overleed in 1894.
Op 29 mei 1894 trad te Brugge in het huwelijk, Charles Claeys met Alida Mestdagh. Menu : Lentesoep, koninginnehapjes, Normandische tong, vlees met groenten, varkens- poten met truffels, asperges, kip, sla kreeft, taart, fruit en desserten.
Dit is nog een voorbeeld van de feestelijke maaltijden uit de 19de eeuw bij de begoede klasse.
naar aanleiding van het huwelijk van Louis Van den Abeele met Julie Schelstraete te Brugge op 18oktober1892, werd dit kaartje aan de genodigden bezorgd.
De aanbevolen wijnen waren : Bordeaux, Bourgogne, Rijnwijn en champagne. Deze kaart werd gedrukt te Brugge bij Jean Cuypers.
Als ge de prijzen per fles bekijkt en ge weet dat in 1892 men 28 centiemen betaalde voor een wit brood, kunt ge u indenken wie daar aanwezig was op dit feest.
Feest ter gelegenheid van de 59ste verjaardag van de stichting van het korps "Jagers-Verkenners te Brugge. Banket op 20 oktober 1889 in Grand Hotel du Commerce. Menu : Er werd begonnen met oesters, Julienne soep, hapje Montglas, gevolgd door tarbot met kappertjessaus, ossehaasje met groenten, gevolgelte, koteletten, Brussels wit- loof, reebok met saus, lijster op zijn Luiks, moes, kreeft met mayonaise, om af te sluiten, gebak, vannilleijs, fruit en desserten.
Voor en achterzijde van de aankondiging van het huwelijk van juffrouw Sidonie De Vriese met mijnheer Auguste Lepez. Het huwelijk vond plaats te Brugge op 7 juni 1887.