Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    25-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paling in dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    800 gram rivierpaling - 1 klont boter - viskruiden - bloem - 1,5 dl witte wijn - 4 dl room - 2 dl groentebouillon - 1 fijngesneden teentje look - fijn gehakte dragon - peper en zout

    bereiding:

    doe de boter in de braadpan en zet op een hoog vuur, snij de paling in stukken en kruid met peper, zout en viskruiden, rol de paling door de bloem, doe de paling in de warme pan en bak hem 2 à 3 minuten aan elke kant, neem de paling uit de pan en dep het vet uit de pan met keukenpapier, giet de groentebouillon, look en witte wijn in de pan, doe er de paling bij en laat tot de helft zachtjes inkoken, giet de room erbij en laat inkoken tot de saus indikt, werk af met de dragon.


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    22-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paling in 't groen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 kg rivierpaling schoon gemaakt en in stukken gesneden - 1 klont boter - 1 dl witte wijn - visbouillon - 2 sjalotjes - bloem - 1 handvol kervel - 1 handvol zurkel - platte peterselie - citroenmelisse - palingkruid of munt, citroen

    bereiding:

    doe de boter in de pan, rol de paling in de bloem en bak goed aan, doe er de fijn gesneden sjalotjes bij, giet er de witte wijn bij en laat verdampen, giet er visbouillon bij tot de paling bijna onderstaat, laat ongeveer 20 à 25 minuten sudderen tot de paling gaar is, doe al de groene kruiden in een blender met een klein beetje bouillon en mix fijn tot een puree, kruid met peper en zout en een beetje citroen, de kruiden puree pas bij de paling doen net voor je aan tafel gaat, nog eens goed laten doorwarmen en opdienen.


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    08-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tongrolletjes in dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2 kg visfilet tong of andere platvis - boter - 1 lepel bloem - 1/2 liter visbouillon (1/2 liter water + visblokje) - 1 koffielepel mosterd - fijngesneden dragon naar smaak - een geutje halfvolle room - peper en zout

    bereiding:

    snij de visfilet middendoor en rol op met velkant naar binnen, zet in een vuurvaste schaal en giet er de helft van de bouillon bij, zet een 3 tal minuten in de microgolf, maak ondertussen een roux van boter en bloem en giet er de overige bouillon bij tot een gladde saus, voeg er de mosterd, dragon en een geutje room bij, schik de visrolletjes op een bord en giet er wat saus over.


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmfilet met mousselinesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 stukje zalmfilet - 1 klontje boter - peper - zout - 1 eierdooier - 1 eetlepel planten extract (azijn dragon sjalotten peper) - 1 koffielepel boter
    bereiding:
    bak de zalmfilet in een klontje boter tot hij mooi gebakken is, kruid met peper en zout, voor de saus 1 eierdooier mengen met 1 eetlepel extract, niet laten koken, maar al roerend voldoende laten indikken, minstens 1 koffielepel boter toevoegen, eventueel nog een beetje room, saus over de vis gieten

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    20-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken roodbaarsfilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    roodbaarsfilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter
    bereiding:
    wentel de vis in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken zeewolffilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    zeewolffilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter
    bereiding:
    wentel de vis in de bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauw met sausje van wortelen en prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 stukjes kabeljauw - 1/2 liter visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter
    bereiding:
    prei en wortelen fijn snijden, een klontje boter laten smelten, prei en wortelen toevoegen en 10 à 15 minuten laten stoven, 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus, ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf, de vis op een bord schikken en overgieten met de saus, opdienen met tagliatelle of aardappelpuree

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken wijtingfilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    wijtingfilet - bloem - peper - zout - 1 klontje boter
    bereiding:
    wentel de wijtingfilet in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's in kruidensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    reuzegarnalen - 2 dl room - 150 gram kruidenkaas - 1/3 koffielepel curry - 1/2 doosje safraan - klontje boter
    bereiding :
    pel de reuzegarnalen en bak ze in de vetstof ,  neem ze uit de pan en houd warm , doe de room in de pan en laat even opkoken , voeg de lookpoeder , curry ,safraan en kruidenkaas toe , laat alles nog eens doorkoken en voeg de garnalen erbij , dien op met rijst of frietjes
     

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koolvis met dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 koolvisfilets - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + 1/2 visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper en zout
    bereiding:
    kuis de champignons en snij in schijfjes, laat stoven in een klontje boter, besprenkel met een beetje citroen, giet er de visbouillon zure room en dragon bij, laat al roerend inkoken, bind met maizena indien nodig, kruid nog met muskaatnoot peper en zout, laat een klont boter heet worden en bak de vis langs beide kanten , een 10 à 15 minuten volgens de dikte van de vis,kruid met peper en zout of viskruiden, dien op met de saus


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's in pikante roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    scampi’s - 4 eetlepels ketchup - 1 kleine eetlepel curry - 1/4 liter room - cognac - peper - zout - olijfolie en fijn gesneden peterselie
    bereiding :
    pel de scampi’s  bak ze even aan in olijfolie flambeer met de cognac , neem ze uit de pan en houd warm , doe de ketchup in de pan +curry peper en zout , breng al roerend aan de kook , voeg de room toe , doe de reuzegarnalen erbij en warm nog even op ,doe er nog wat peterselie bij en dien op met rijst of frietjes 

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schelvis met sausje van wortelen en prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 schelvishaasjes - 1/2 l visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter
    bereiding:
    prei en wortels fijn snijden de grootte van lucifers , een klontje boter laten smelten prei en wortels toevoegen 10 à 15 minuten laten stoven 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus , ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon 3 dl en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf  , de vis op een bord schikken en overgieten met de saus , opdienen met tagliatelle of aardappelpuree

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schelvis met champignons en dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 stukjes vis - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + half visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - 1 eetlepel boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper - zout
    bereiding :
    leg de vis in een vuurvaste schaal overgiet met de visbouillon en laat afgedekt 10 à 15 minuten garen op volle kracht (afhankelijk van de dikte van de vis) in de microgolf ondertussen de schijfjes champignons stoven in de boter , besprenkel met een beetje citroen , haal de vis uit de schaal , houd hem warm en giet het kookvocht bij de champignons en doe er de zure room en dragon bij , laat al roerend inkoken , bind met een beetje maïzena  indien nodig , misschien nog wat nootmuskaat peper zout en citroen naar smaak bijvoegen , lepel de saus over de vis dien op met spinazie en  natuur aardappelen
     

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken kabeljauwhaasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    kabeljauw - boter - peper en zout of viskruiden - bloem
    bereiding:
    wentel de vis lichtjes in bloem, kruid met peper en zout of viskruiden, smelt een klont boter in een tefalpan op middelmatig vuur en leg er de vis in, bak 5 minuten , draai om en laat gaar bakken

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen aan spitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    gekookte mosselen , gerookte spekblokjes , 1 ei , bloem , chaplure , 1 klontje boter
    bereiding :
    rijg de mosselen aan spiesjes afwisselend met de gerookte spekblokjes , haal de spiesjes door de bloem het losgeklopte ei en het paneermeel , bak ze vervolgens in de boter op een middelmatig vuur , dien op met tartaarsaus en bruin brood

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    mosselen - ajuin - prei - wortel - groene selder - peterselie - 1 klont boter - peper en zout
    bereiding:
    kuis en spoel de mosselen , stoof de fijngesneden groenten in een klont boter tien minuten kruid met peper en zout , neem een grote kookpot en schik laag om laag mosselen en groenten , strooi er de peterselie over en dek af , laat 5 minuten koken , schud de mosselen goed om en laat nog 5 minuten koken , de mosselen zijn gaar als ze mooi open zijn

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fish sticks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    fish sticks (diepvries) - boter
    bereiding :
    neem een braadpan en laat een klont boter smelten en goed warm worden , bak de bevroren fish sticks gedurende 6 minuten op een middelmatig vuur , draai ze na 3 minuten om tot ze een mooi korstje hebben dien op met tartaarsaus (zie sausen)


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmhaasje belle vue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 zalmhaasjes - 2 hard gekookte eieren - 1/2 liter groentenbouillon van ( wortel prei , selder , ui , thym , laurier) of gewoon 1 groenteblokje + 1/2 liter water - ijsbergsla - 2 tomaten
    bereiding :
    breng de bouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is , dompel de zalm haasjes in de kokende bouillon , neem van het vuur en laat trekken , laat afkoelen in de bouillon , haal ze eruit en dep droog met keukenpapier , garneer een bord met sla , het stukje zalm  , gekookt ei en tomaat , dien op met coctailsaus (zie sausen)

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmhaasje met safraan en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    2 zalmhaasjes - 1/2 l visbouillon (water +visblokje) - thym - laurier - 1 kleine ui doormidden gesneden - 1 wortel in grove stukken -1 dl light room - 1 doosje safraan -citroen - 50 gram garnalen - bindmiddel
    bereiding :
    leg de vis in een vuurvaste schaal met thym laurier ui en wortel overgiet met een 1/2 l visbouillon , laat afgedekt 5 minuten garen in de microgolf , haal de vis er uit en houd warm , zeef het vocht , laat 1 1/2 dl vocht inkoken en voeg de room en safraan toe , laat nog wat verder inkoken , citroen peper en zout bijvoegen naar smaak , indien nodig nog een beetje binden met maizena , neem van het vuur en meng de garnalen onder de saus , lepel de saus over de vis


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken zeetong
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 zeetongen - bloem - 4 eetlepels goede boter - sap van een halve citroen - zout - peper - fijngehakte peterselie
    bereiding :
    wentel de vis door de bloem , schud het overtollige eraf , smelt in een bakpan de helft van de boter , bak de vis 3 minuten aan elke kant , bestrooi met peper en zout , houd de vis warm , gooi het bakvet weg , smelt de rest van de boter , voeg het citroensap en de peterselie toe , leg de tong op een bord lepel er wat botersaus over , garneer met  peterselie en partjes citroen

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!