Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    06-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krielaardappelen met rozemarijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2 kg krielaardappelen - 1 teentje look fijngesnipperd - olijfolie - 1 koffielepel rozemarijn vers of gedroogd - peper en zout

    bereiding:

    aardappelen wassen niet schillen, 5 minuten laten koken(halfgaar) afgieten en laten drogen, verwarm een scheutje olijfolie en fruit de look en de rozemarijn, niet bruin laten worden, snij de krieltjes in 2 en voeg bij de olijfolie, kruid met peper en zout, giet in een vuurvaste schotel en laat 20 à 30 minuten braden op 180 graden, schud halverwege eens om.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelwafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram geschilde aardappelen - 25 gram bloem - 1 ei - muskaatnoot - peper en zout - bieslook fijn gesneden

    bereiding:

    kook de aardappelen met zout tot ze gaar zijn, giet af , kruid met peper en muskaatnoot, doe er de bloem, ei en bieslook bij en stamp fijn, laat het wafelijzer heet worden, leg op de twee platen een grote eetlepel puree, doe het ijzer dicht en bak 4 à 5 minuten, dien direct op


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    02-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preistoemp met ham en ei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    aardappelpuree - wit van prei - 1 klontje boter - gekookte hesp in blokjes of reepjes - muskaatnoot - peper en zout - zacht gekookte eitjes

    bereiding:

    snij het preiwit fijn en stoof zacht in een klontje boter, kruid met peper , zout en muskaatnoot, kook de eieren zacht 4 à 5 minuten, maak een aardappelpuree meng er de gestoofde prei en hespblokjes onder en dien op met een zacht gekookt eitje.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    25-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel preigratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    750 gram aardappelen gekookt en in schijfjes gesneden - 1 wit van prei - 150 gram kruidenkaas - 1 dl melk - 1 teentje knoflook fijn gesneden - peper en zout - gemalen gruyérekaas

    bereiding:

    kuis de prei en snij in dunne ringetjes, meng de kruidenkaas met de melk en de look in een kom, schep er de schijfjes aardappel en prei door, breng op smaak met peper en zout, wrijf vuurvaste schaaltjes in met boter en vul met het mengsel, strooi er gemalen gruyére over, verwarm de oven op 200 graden en laat 20 à 25 minuten garen.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    22-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelbrochettes met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    krielaardappeltjes - gerookt spek in dunne sneetjes - verse rozemarijn - peper

    bereiding:

    was de aardappelen, schil ze niet, kook ze in water tot ze bijna gaar zijn, giet af en laat afkoelen, verwarm de oven op 200 graden, wikkel ieder aardappeltje in een sneetje spek, maak brochettes met telkens 3 stuks en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat,bestrooi met fijn gesnipperde rozemarijn, bak  20 minuten goudbruin in de oven, kruid met peper.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hutsepot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 savooikool - 3/4 kg ajuin - 1 kg spruiten -1 kg wortelen - 4 preien - 1/2 knolselder of groene selder - 2 bundeltjes rapen - 2 kg aardappelen of meer - tijm - 4 laurierblaadjes - peper en zout - 4 rundsblokje

    bereiding:

    alle groenten schoon maken en grof snijden, verdeel de savooi in 2 grote kookpoten dan ajuin, wortels, prei, selder, laurierblaadjes, tijm en rundsblokjes, doe in iedere kookpot èèn glas water en laat een kwartier zachtjes koken, voeg dan spruiten, aardappelen en het laatste kwartier de raapjes erbij, laat in totaal een groot uur zachtjes koken, vlees naar wens apart braden of koken en onder de hutsepot mengen.


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselderpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg aardappelen - 1/2 kg knolselder - melk - 1 klontje boter - peper - muskaatnoot - selderzout
    bereiding:
    snij de aardappelen en de knolselder in gelijke stukken, doe ze in een kookpot en zet onder met de helft water en de helft melk, laat 20 minuten koken, giet af en laat drogen op het vuur, draai alles door de passe-vite, doe er een klontje boter bij, kruid met peper muskaatnoot en selderzout, giet indien nodig nog wat melk of room bij, meng alles goed dooreen

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prei aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    600 gram aardappelen - 1 à 2 preiwitten - 1 klontje boter  - peper - zout - muskaatnoot
    bereiding:
    snij de prei in fijne ringetjes en stoof 10 à 15 minuten in het klontje boter, kruid met peper zout en muskaatnoot, kook de aardappelen gaar, giet af en pureer, meng de gestoofde prei door de puree,indien te droog een beetje melk erbij


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpuree met lamsragout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    lamsragout - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klont boter - wortelpuree (zie wortelpuree)
    bereiding:
    laat het vlees aan alle kanten bruin bakken in de boter, voeg de grof gesneden ajuin erbij en bak even mee, kruid met peper en zout en doe de look erbij , giet er een geutje water bij en laat afgedekt 30 à 45 min garen tot het vlees zacht is, schep het vlees met de ajuin door de wortelpuree

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rauw gebakken aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    aardappelen - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    schil de aardappelen, spoel en snij in dunne schijfjes van  2 à 3 mm, leg ze in een bakpan met hete vetstof, dek de pan af en laat de schijfjes zacht worden, doe het deksel van de pan en laat bruinen, kruid met peper en zout

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tatjespap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    600 gram aardappelen - 1 liter karnemelk - 1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot
    bereiding:
    kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp met de pureestamper, giet er de koude karnemelk over en roer om, mix tot de pap glad is, kruid met peper zout en muskaatnoot naar smaak, opwarmen op een klein vuurtje, de klont boter lichtbruin laten kleuren in een pannetje en door de pap mengen   

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    09-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelpuree met graantjes mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    aardappelen - melk - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier - mosterd naar smaak
    bereiding:
    schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier mosterd  peper en muskaatnoot bij

     


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spruitenstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram aardappelen - 500 gram spruiten - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout
    bereiding:
    kook de aardappelen en spruiten apart gaar in licht gezouten water, giet af en plet de aardappelen met de spruiten en een klontje boter, grof met een stamper (fijn met een passe vite) breng op smaak met muskaatnoot peper en zout, indien te droog een beetje melk erbij

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    23-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.andijvie stamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    aardappelpuree - andijvie fijngesneden - gerookte spekblokjes - 1 klontje boter
    bereiding:
    bak de spekblokjes in een klein klontje boter, meng de fijn gesneden rauwe andijvie en de spekblokjes door de warme aardappelpuree

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel rosti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    aardappelen - boter - peper en zout
    bereiding:
    schil de aardappelen en rasp ze, smelt boter in een tefal koekepan en doe de geraspte aardappelen erin,verdeel gelijkmatig en druk goed aan, bestrooi met peper en zout, bak 4 minuten op een middelmatig vuur, draai om en bak nog eens 4 minuten, omdraaien lukt het best met een bord of deksel

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram aardappelen - 300 gram wortelen - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout - 1/2 vleesblokje
    bereiding :
    kuis en snij de aardappelen en wortelen in stukjes , laat de grof gesneden ajuin even stoven in een klontje boter , voeg er de wortelen aan toe , leg bovenop de wortelen de aardappelen , kruid met peper en zout , giet er een half tasje water bij en een half verkruimeld vleesblokje , zet deksel op de pan en laat op een klein vuurtje zacht komen (aardappelen bovenaan laten liggen ) haal van het vuur en stamp fijn voeg  nog een klontje boter bij zodat je een smeuïge puree krijgt

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelen in de pel met kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelen - kruidenkaas
    bereiding :
    kook de aardappelen in de pel in gezouten water tot ze gaar zijn , snij ze overlangs door en laat er een klontje kruidenkaas op uitsmelten

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratin dauphinois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 aardappelen middelgrote , 2,5 dl melk , 1 dl room , 1 teentje look , boter , muskaatnoot , peper en zout
    bereiding :
    snij de aardappelen in schijfjes , wrijf een ovenschaal in met boter en een teentje knoflook , leg de aardappelschijfjes dakpansgewijze in de ovenschotel , kruid met muskaatnoot peper en zout en giet er de melk en de room over , de aardappelen moeten helemaal onderstaan , schuif in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende één uur op 200 graden ( de vloeistof moet smeuig worden)

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luikse salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram gekookte aardappelen (niet te zacht) -400 gram gekookte boontjes - 2 uien  in ringen of blokjes - 200 gram gerookte spekblokjes - peper en zout -1 scheutje azijn - olie
    bereiding :

    maak de olie warm in de wok , bak er de spekblokjes goed aan , voeg er de ajuin bij en laat meebakken , bak ondertussen de aardappelen goudbruin in de pan met boter , voeg de boontjes bij de ui en het spek , goed laten doorwarmen daarna de gebakken aardappelen doormengen , bijkruiden met peper en zout en naar smaak besprenkelen
    met azijn

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    21-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelen - melk -1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier
    bereiding :
    schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier peper en muskaatnoot bij
      

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!