Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    21-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    200 gram pasta naar keuze - 150 gram gerookte zalm - 1 teentje knoflook - 2 sjalotjes - peper - 1 potje kruidenkaas - 100 gram gemalen gryèrekaas - 2 dl light room - fijn gesneden bieslook

    bereiding:

    kook de pasta in gezouten water met een scheutje olijfolie, sjalotjes en look fijn snijden, snij de zalm in reepjes, de sjalotjes en look aanfruiten in de wok met een beetje olijfolie, zalm toevoegen, de wok blussen met de room, kruidenkaas bijvoegen en goed mengen, de pasta bij de saus doen ook de bieslook, in diepe borden schikken en afwerken met de gemalen kaas.


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 2 personen:200 gram pasta naar keuze - 300 gram zalm vers of diepvries - 250 gram champignons - 125 ml light room - 1/2 groenteblokje - 1 klontje boter - peper en zout - 1 koffielepel dragon vers of gedroogd

    bereiding:

    kook de pasta gaar, breng water aan de kook en pocheer de zalm 5 minuten, laat de zalm uitlekken, smelt een klontje boter en stoof er de champignons in, giet de room bij de champignons en kruid met een half groenteblokje en wat dragon, verwarm de saus op een klein vuurtje, verdeel de zalm in stukjes en schep door de warme pasta, vermeng de roomsaus voorzichtig door de pasta met zalm, indien nodig peper en zout toevoegen.


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    09-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met bloemkool en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    160 gram pasta naar keuze - 1 kleine bloemkool - 100 gram gruyèrekaas - witte saus van 2 eetlepels bloem een klont boter en een 1/2 liter melk - peper - zout - muskaatnoot

    bereiding:

    kook de bloemkoolroosjes en pasta apart beetgaar, maak een witte saus kruid met peper, zout en muskaatnoot en voeg van het vuur de helft van de kaas erbij, strijk een vuurvaste schaal in met wat boter, vul met bloemkool en pasta en giet er de kaassaus over, strooi de rest van de kaas erover en zet 15 minuten in de oven op 180 graden voor een krokant korstje, dit is voor 2 personen, dien op met zacht gekookte eitjes.


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagne met zalm en spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     ingrediënten:

    lasagneblaadjes - 2 dl light room - 2 dl groentenbouillon van een blokje - 2 dl witte wijn - 2 eetlepels maïzena - 500 gram verse zalm - 500 gram spinazie in roomsaus (diepvries) - gemalen gruyèrekaas - peper en zout

    bereiding:

    laat de spinazie ontdooien, kook de  lasagneblaadjes 5 minuten in water met 1 eetlepel olie, neem de lasagne uit het kokend water en leg in koud water, voeg witte wijn, bouillon en room in een pannetje en laat goed inkoken tot de helft, bind met maïzena tot een niet te dikke saus, kruid met peper en zout, leg een dun laagje spinazie op de bodem van een rechthoekige vuurvaste schotel erboven lasagneblaadjes naast elkaar, erop wat spinazie, stukjes zalm, terug lasagne spinazie zalm tot de schaal vol is, giet de saus erover en bestrooi met een dikke laag gemalen gruyèrekaas, schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Deze hoeveelheden zijn voor 4 personen 


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met kip en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredïenten:
    250 gram pasta naar keuze - 1 kipfilet in blokjes - bechamelsaus van (1 klont boter  2 eetlepels bloem en een 1/2 liter melk) - 150 gram gemalen kaas - 1 groenteblokje - 1 klontje boter -kipkruiden
    bereiding
    kook de pasta gaar en giet af, maak de bechamelsaus en doe er een verkruimeld groenteblokje bij, roer er van het vuur de kaas door en kruid met peper, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de kipblokjes, kruid met kipkruiden, schep de pasta in een ovenschotel, bedek de pasta met de kipblokjes en overgiet met de kaassaus, strooi er nog wat gemalen kaas over en zet onder de grill

     


     

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni in tomatensaus met scampi's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 ajuin - 1 teentje knoflook - een beetje  olijfolie - 1 blik gepelde tomaten 400 gram - peper - zout - oregano - paprikapoeder - 1/2 kg scampi's - 250 gram macaroni
    bereiding:
    fruit de fijngesneden ajuin en look in de olijfolie,voeg 400 gram gepelde  tomaten toe  kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder, laat 10 minuten sudderen op een klein vuurtje, voeg de gepelde scampi's bij de saus en laat nog een 5 tal minuten garen, kook ondertussen de macaroni, giet af en meng onder de saus, versier met wat reepjes serranoham

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    30-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    160 gram macaroni - 300 gram gehakt - 1 blik tomatenblokjes 400 gram - 100 gram gryérekaas - 1 klontje boter - bechamelsaus van 2 afgestreken lepels bloem
    bereiding:
    kook de macaroni, bak het gehakt los in een klontje boter, maak de bechamelsaus laat er 75 gram gryérekaas in uitsmelten, meng de kaassaus met de tomatenblokjes  het gehakt en de macaroni, giet in een vuurvaste schaal , bestrooi met de rest van de gryére en zet eventjes onder de grill

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tortellini met gorgonzolasaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram verse tortellini met gerookte ham ( kant en klaar) - 200 gram gorgonzolakaas - 2,5 dl light room
    bereiding:
    verwarm de room op een zacht vuurtje en brokkel hierin de kaas, de saus is klaar als de kaas gesmolten is, kook de pasta 5 minuten in licht gezouten water, roer af en toe, giet af en voeg meteen de saus toe

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met vers spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    250 gram vers spek in blokjes gesneden - 250 gram pasta - 1 ui fijn gesneden - 1 teentje knoflook fijn gesneden - 1 eierdooier - 250 ml light room - 1 klontje boter - gemalen gryére of parmesan kaas
    bereiding:
    bak het spek  in een klontje boter, kruid met peper en zout en doe er de ui en knoflook bij en bak enkele minuten op een zacht vuurtje, voeg er 200 ml room bij en laat eens doorkoken, kook ondertussen de pasta gaar, giet af en schep door het spek, meng de eierdooier met het restje room en roer onder de pasta, bestrooi met gemalen gryére of parmesan

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    06-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelle met gerookte zalm en philadelphia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram tagliatelle - 2 dl melk - 200 gram philadelphia kaas natuur - 200 gram gerookte zalm in reepjes - 1 klontje boter - 1 ajuintje fijngesneden - lookpoeder - fijn gesneden bieslook - peper
    bereiding :
    laat het ajuintje in het klontje boter enkele minuten stoven , strooi er wat lookpoeder over , giet de 2 dl melk erbij en laat de philadelphia kaas erin uitsmelten , voeg wat peper de gerookte zalm en bieslook toe , giet de saus over de beetgaar gekookte tagliatelle

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelle met gerookte ham en kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    200 gram tagliatelle - 150 gram gerookte ham - 1 teentje look - 2 sjalotjes - peper - 1 potje kruidenkaas - 100 gram gemalen gryérekaas - 1/4 l light room - fijn gesneden bieslook
    bereiding :
    kook de tagliatelle in gezouten water met een scheutje olijfolie , sjalotjes en look fijn snijden , snij de ham in reepjes en samen met de sjalotjes en look aanfruiten in de wok met een beetje olijfolie , de wok blussen met de room , kruidenkaas bijvoegen en goed mengen , de tagliatelle bij de saus doen ook de bieslook , in diepe borden schikken en afwerken met de gemalen kaas


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spahetti met ham en champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram spahetti - 150 gram hespblokjes - 250 gram champignons - 2 tomaten -1 ui - 250 ml boursin cuisine( tomaat met mediterrane kruiden) 1,5 dl halfvolle room - 2 eetlepels olijfolie - peper en zout
    bereiding :
    snipper de ui fijn , verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes , snij de champignons in schijfjes , kook de spahetti gaar en giet af , verhit de olijfolie in een kookpot en bak de de ui glazig , voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten , voeg de tomatenblokjes en ham erbij , voeg de boursin cuisine en de room toe , roer tot de boursin mooi gesmolten is , kruid eventueel met peper en zout , meng de spahetti met de saus

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelle met ham en champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram tagliatelle - melk - 20 gram boter - 20 gram bloem -200 gram gekookte hamblokjes - 250 gram champignons - 1 wit van prei in fijne ringen - 50 gram gemalen gruyere - parmesaanse kaas - peper en zout
    bereiding :
    kook de tagliatelle zoals op de verpakking , afgieten en laten uitlekken , warm houden , stoof de champignons in een weinig boter en voeg daarna de prei toe , maak in een andere kookpot een bechamelsaus van boter - bloem en melk voeg op het laatste de gryerekaas toe en breng op smaak met peper zout en nootmuskaat , meng vlak voor het opdienen de prei ham en de champignons onder de saus , schik een portie tagliatelle op het bord en overgiet met de kaassaus , bestrooi met parmesaanse schilfers

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    10-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni met hesp en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram macaroni - 250 gram gekookte hesp in blokjes - 150 gram gemalen gryére - 50 gram bloem - 50 gram boter - 1/2 liter melk - peper  - zout - muskaatnoot
    bereiding :
    kook de macaroni in gezouten water met een beetje olie , maak ondertussen een witte saus van de boter bloem en melk ,  kruid met zout peper en muskaatnoot , neem van het vuur en laat de kaas erin uitsmelten vermeng met de macaroni

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spirelli met paprikasaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram spirelli - 1 paprika gemengd (geel ,groen,rood) de hoeveelheid van 1 - 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 1 ui gesnipperd - lookpoeder - peper - zout - spahettikruiden - 350 gram gemengd gehakt - boter
    bereiding :
    bak het gehakt in wat boter rul , voeg de ui en paprika toe en laat even meebakken , doe er de tomaten met het vocht bij alsook een scheutje water , breng op smaak met peper en zout lookpoeder en spahettikruiden , breng aan de kook en laat 20 minuten stoven op een zacht vuurtje , kook de spirelli al dente volgens de verpakking , giet af en laat uitlekken ,dien op met de saus en parmezaanse kaas

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    06-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met spekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram pasta - 250 gram spekblokjes - 1/2 doos (karton) gezeefde tomaten - 1 doosje room - 1 fijngesneden lookje of lookpoeder - 1 soeplepel olie - gryérekaas of parmesan
    bereiding :
    pasta koken in gezouten water , ondertussen olie in de wok of pan verwarmen en de
    spekblokjes goed bakken , 1/2 doos gezeefde tomaten bijgieten + doosje room +look , goed laten sudderen , pasta afgieten en bij de saus gieten , goed doorroeren , in diepe borden scheppen en geraspte kaas erover

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!