Martin's fotografie

14-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vooruit met de Kuit' Verzorgt Welkomst voor de Gentse Para Olympics"

Een prachtige dag vol muziek en beweging!  De muziek- en dansgroep 'Vooruit met de Kuit' zorgde voor een geweldige sfeer tijdens het welkomsfeest van de Gentse Para Olympiks. Het prachtige decor van de Leie aan de Graslei maakte het evenement extra bijzonder.



.


>> Reageer (1)
13-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stralende Magie onder de Glazen Koepel.

De majestueuze glazen koepel in de inkomhal van het Nieuwe Circus in Gent komt volledig tot zijn recht onder de zonnestralen. Het licht, dat door het kleine diafragma valt, transformeert in een schitterende ster, die de architecturale pracht van de koepel extra benadrukt.



.


>> Reageer (1)
12-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuur en Uitzicht: Het Vernieuwde Circus in Gent

Een bezoek aan het vernieuwde circus in Gent was een echte belevenis! De indrukwekkende inkomhal verwelkomt je met zijn grandeur en zet de toon voor de rest van het avontuur. Naast de prachtige tentoonstellingsruimtes zijn er ook een bar en restaurant waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht over de stad en zijn beroemde torens. Dit nieuwe centrum biedt niet alleen een prachtige locatie voor tentoonstellingen en voorstellingen, maar ook een perfecte plek om te ontspannen en de schoonheid van Gent in je op te nemen.



.


>> Reageer (2)
11-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeziene Blikvangers

Op straat zie je soms opvallende contrasten. Een extravagante dame in fel oranje loopt zelfverzekerd door de straat, terwijl de man achter haar, met zijn vriendin aan zijn zijde, haar nauwelijks lijkt op te merken. Durft hij niet te kijken, of is hij gewoon onverschillig? De man links echter, vangt met een schalkse blik duidelijk iets van haar flamboyante verschijning op.



.


>> Reageer (2)
10-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Straatmuzikant op het Sint-Baafsplein in Gent.

Straatmuzikanten dragen bij aan de sfeer op het Sint-Baafsplein in Gent. Ze zorgen voor levendigheid en maken een wandeling door de stad net wat specialer. Hun aanwezigheid voegt echt iets toe aan het straatbeeld en maakt Gent nog aantrekkelijker.



.


>> Reageer (2)
09-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaduwen in een Gents Steegje

Zwart-wit foto van een steegje in Gent. Het sterke contrast tussen licht en schaduw benadrukt de stenen en muren, en geeft diepte aan de smalle doorgang.



.


>> Reageer (2)
08-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst gevangen in een Moment.

De Sint-Bernardus, een trouwe reus met een hart van goud.  Een samenspel van natuur en fotografie in een gedeeltelijke icm foto.



.


>> Reageer (2)
05-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenspel van Scherpte en Beweging

Een scherpe foto van een fotografe gecombineerd met een ICM-opname van het strand creëert een kunstzinnige balans tussen detail en beweging, waarbij de kalmte van de natuur en het oog voor detail samenkomen.



.


>> Reageer (2)
04-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten in Contrast

Op een zwart-wit foto staan drie personen op straat ter hoogte van het Veerleplein in Gent. Twee van hen zijn in gesprek, terwijl de derde op ongeveer twee meter afstand staat en lijkt uit te kijken naar iemand. De man in het wit valt op door het sterke contrast van zijn kleding tegen de donkere achtergrond.



.


>> Reageer (2)
03-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten op de Tram in het Patershol.

Na een etentje in de culinaire wijk het Patershol in Gent viel mijn oog op een groep wachtende dames bij de tramhalte. Hun gelijke houding en de felle contrasten van hun kleding vroegen om een foto. Zwart-wit,  kwam nog beter tot zijn recht. Een alledaags tafereel in een bruisende wijk. vastgelegd met mijn smartphone.



.


>> Reageer (2)
02-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaduwen van Suske en Wiske?

Het is interessant hoe een simpele foto zoveel meer kan suggereren als je er langer naar kijkt. Ik zie wel een gelijkenis met Suske en Wiske in de manier waarop de schaduwen zijn gevormd of in hoe ze naast elkaar staan. Of mijn verbeelding nu met me op de loop gaat of niet, is aan jou om te beoordelen. Misschien is dat wel de magie van fotografie: dat een toevallige opname iets bijzonders kan oproepen. Zie jij er Suske en Wiske in, of misschien iets heel anders?  Het laat ruimte voor onze eigen interpretaties!



.


>> Reageer (4)
01-09-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verfijnde Details van Kikkerbeet in Negatief

Ik vond de oorspronkelijke foto van kikkerbeet nogal vlak en zonder veel diepte. Door de foto om te zetten naar zwart-wit en vervolgens naar een negatief, kwam er veel meer detail naar voren. Deze bewerking gaf de foto een kunstzinnigere uitstraling en bracht elementen naar voren die eerder onopgemerkt bleven.



.


>> Reageer (1)
31-08-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat Gaat Er Schuil Achter de Lichten?

's Nachts kijk ik naar de appartementen, de ramen verlicht als kleine vlekjes licht in de donkere stad. De foto die ik maakte is niet scherp, maar dat stoort me niet. Het benadrukt juist de sfeer van het moment.

Ik vraag me vaak af wie er achter die ramen wonen. Wat voor werk doen ze? Wat zijn hun verhalen? Misschien kijken ze net als ik uit het raam, of zijn ze bezig met hun dagelijkse routines.

Elk raam heeft zijn eigen verhaal. En hoewel ik die verhalen nooit echt zal kennen, stel ik me graag voor wat er allemaal gebeurt achter die verlichte ramen.





.


>> Reageer (3)
30-08-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Schoonheid van Boerenwormkruid

Boerenwormkruid met een onscherpte in zowel de voorgrond als de achtergrond, gecreëerd door het gebruik van een groot diafragma. Deze techniek zorgt ervoor dat alleen een klein deel van de bloem scherp in beeld is, terwijl de rest van de foto zacht vervaagt. Dit effect benadrukt de details van het boerenwormkruid en geeft de foto een dromerig uitzicht.



.


>> Reageer (2)
29-08-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse Ontmoeting op de Dijk

Tijdens een fietstocht door het krekengebied kwamen we langs een van de vele dijken die deze streek kenmerken. Op de dijk zagen we twee paarden staan. Omdat ze hoger stonden dan de weg waar we even stopten, had ik een perfect standpunt om een foto te maken. De azuurblauwe lucht verried de warme dag, met temperaturen rond de 29 graden.





.


>> Reageer (2)
28-08-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalscholvers in de Bomen bij Zonsondergang in de Bourgoyen

Aalscholvers in de toppen van de bomen bij zonsondergang. Dit is toch wel een van mijn geliefde fotogenieke plekjes in de Bourgoyen. De combinatie van de vogels en de ondergaande zon creëert een magisch beeld!



.


>> Reageer (1)
27-08-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Onverwachte Storm tijdens de Sint Bernardus Feesten.

Toen deze dreigende rollende wolken zich over de Noordzee bij Nieuwpoort ontwikkelden, voelde ik me toch niet erg gerust. En mijn ongerustheid was terecht: toen de wolken aan land kwamen, brak er een korte maar hevige storm uit. Deze storm veroorzaakte 12 gewonden en veel schade tijdens de Sint Bernardus feesten. De foto op zich vind ik toch wel uniek, omdat hij de dramatische sfeer van het moment perfect weergeeft.



.


>> Reageer (3)
26-08-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paarden in de Bourgoyen

In het prachtige natuurdomein de Bourgoyen genieten deze paarden van hun vrijheid te midden van de uitgestrekte groene weiden en serene waterpartijen. Dit natuurreservaat, gelegen aan de rand van Gent, biedt een thuis aan een rijkdom aan flora en fauna, en is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. De aanwezigheid van deze majestueuze dieren benadrukt de natuurlijke schoonheid en rust die hier te vinden is.



.


>> Reageer (2)
23-08-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergane Distel in Tegenlicht

Een distel in verval gevangen in het warme tegenlicht, waardoor de fijne details oplichten. Op de achtergrond zorgen de zachte, wazige lichtcirkels voor een mooi bokeh-effect, wat de foto een sfeervolle uitstraling geeft.



.


>> Reageer (4)
22-08-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Licht tussen de Woestenij

De Bourgoyen is momenteel dichtbegroeid, wat bij het fotograferen een gevoel van woestenij oproept. Hier heb ik ingezoomd op de knotwilgen, het wandelpadje en struiken die nog wat zonlicht opvangen. De verschillende tinten groen maken het tafereel levendig.



.


>> Reageer (4)


Over mijzelf
Ik ben Martin
Ik ben een man en woon in Lievegem (België) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 29/05/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fotografie, sport.
Ik pin mij niet vast in één genre fotografie, ik noem mijzelf een universeel hobby fotograaf.
Archief per maand
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 11--0001



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • pol
  • Willy Duvel
  • Johan Vervaeke
  • Durbuy
  • Erik


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!