Koude komkommersoep nijd 1 komkommer met schil in blokjes en pureer in een blender of keukenmachine met 200 ml kippenbouillon (uit pot) 150 ml yoghurt, 3 eetlepels fijngehakte basillicum en wat zout en peper tot een gladde soep. Laat de soep in de koelkast koud worden.
Griekse kaasbroodjes Meng 100 gram verkruimelde feta met fijngehakt bosuitje en 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie en schep dit op 1 punt van 4 ontdooide plakjes bladerdeeg. Vouw de andere punt erover en druk de rand met een vork dicht. Bestrijk de broodjes met melk en bak ze in een warme oven van 200º C in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodjes afkoelen.
Wraps met ham en eiersalade Beleg 4 wraptortilla's met 100 gram plakjes ham en een bakje eiersalade. Leg in het midden een pluk rucola en rol de wraps stevig op. Snijd de wraps schuin doormidden en verpak ze strak in plasticfolie.
Kinderspiesen met marshmallows Steek aan 8 spiesen elk 3 marshmallows met daartussen 2 aardbeien en 2 blokjes gesneden verse ananas.
|