300 g zilvervliesrijst 1 schaal nasi-bamigroente (450 g) 1 liter zonnebloemolie 1 rode paprika, in reepjes 2 tomaten, in stukjes 1 pot Chinese zoetzure roerbaksaus (550 g) 1 pakje tempuramix ( 150 g) 300 g hamlappen, in blokjes van 1½ x 1½ cm
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de steeltjes van de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de rode peper 1 minuut. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de nasi-bamigroente toe en bak nog 3 min. Voeg de tomaten en roerbaksaus toe en verwarm op laag vuur 3 min. Verhit ondertussen in een ruime pan de rest van de olie tot 180ºC, controleer dit met een keukenthermometer. Doe de tempuramix in een kom en voeg 200 ml ijskoud water toe. Klop met een vork snel tot een beslag, er mogen nog klontjes in zitten. Haal het vlees door het beslag en bak 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar in de olie. Neem ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden en kommen.
Tip: Liever vis? U kunt de hamlappen vervangen door kabeljauwfilet.
Dag Cates.Dat zal wel héél lekker zijn.Ik wens Je een héél goede start van weerom een nieuw weekske.
We zijn vandaag maandag 18 november.Een nieuwe week is terug van start gegaan.We krijgen vandaag bijna een zelfde copie van het weer van gisteren.Grijs - kil en de temperatuur die nauwelijks de 7 graden zal halen.Deze avond spelen onze - 13 nationaal in ons Forestierstadion tegen niet minder dan tweedseklasser KSV.Roeselare.Als we spelen zoals zaterdagvoormiddag op KRC.Waregem zijn we niet kansloos.Ik wens Jullie een fijne en gezellige dag en een héél goed begin van deze kersverse nieuwe week toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.
18-11-2013 om 14:41
geschreven door Jos Vande Ghinste