Een snel hapje klaar maken:
Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten voor 2 personen
3 eetl. olijfloie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 400 g Italiaanse roerbakgroenten 1 blik (400 g) tomatenblokjes 200 g spaghetti 2 blikjes tonijn, uitgelekt 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden 2 eetl. gehakte (blad)peterselie of bladselderij
Bereiden
Verhit de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook en schep de roerbakgroenten erdoor. Roerbak circa 5 minuten en meng de tomatenblokjes met sap erdoor. Kook de spaghetti beetgaar. Schep de tonijn en Italiaanse kruiden door de groentensaus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de tonijn-groentensaus met de spaghetti en bestrooi met de peterselie.
Tip:
Voeg 2 eetlepels kappertjes of 2 eetlepels olijven, in plakjes gesneden aan de saus toe. Gebruik in plaats van Italiaanse roerbakgroenten 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in reepjes of plakjes gesneden winterwortel en 1 in ringen gesneden rode ui.
|