Foto: pinterest.com
De Franse Flan is afkomstig uit Parijs.
Het is een soort puddingtaart met custardvulling. Serveer deze taart koud, dan is hij nog lekkerder.
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid 750 ml melk 250 ml slagroom 180 g suiker 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit 2 eieren 1 eidooier 100 g custardpoeder poedersuiker om te bestrooien
rechthoekige of ronde lage taartvorm, ingevet
Bereiden:
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en duw de randen goed op elkaar. Snijd het deeg bij of laat het overhangen. Zet de vorm in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de melk met de room en suiker al roerend aan de kook. Voeg het vanillemerg en - stokje toe en laat op een lage stand circa 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop de eieren en eidooier goed los in een kom. Roer de custardpoeder met een paar eetlepels water of melk tot een egaal mengsel en klop dit door de eieren. Giet dan de hete melk al kloppend bij het eimengsel tot alles goed is gemengd. Giet terug in de pan en laat al roerend een paar minuten garen. Giet de custard in een deegvorm en bak de taart circa 45 minuten laag in de oven. Let op dat het deeg goed gaart en de bovenkant van de flan niet te bruin wordt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
|