2 literblikken bruine bonen, ( of gedroogde peulvruchten) Het is het beste deze een avond voor het gebruik in ruim water te laten weken. "kooktijd daarna ± 50 minuten. 1 ui 1 groene paprika 2-3 eetlepels olie 300 gram gehakt (half om half) mespunt chilipoeder zout en peper 1 blikje tomatenpuree.
Maak de ui en de paprika schoon. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in de braadpan en fruit hierin het uitje en de blokjes paprika. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en prak het met de vork rul. Roer er de chilipoeder en wat zout en peper door. Voeg de uitgelekte of gekookte bruine bonen en een blikje tomatenpuree toe.Schep alles goed door en doe het eenpansgerecht als de bruine bonen goed heet zijn op.
Reacties op bericht (2)
18-01-2006
lekker
Dag cates heb weer genoten van het lezen van je lekkere recepten,chili is echt heel smakelijk mooi gedaan hier op je blog groetjes
18-01-2006 om 19:11
geschreven door tineke
13-01-2006
Bonen
Vraagje Cates kan je die bonen ook vervangen door pasta of rijst? laatavondknuf v. Bomi