Yoghurtcake, lekker gezond
300 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder zout 250 gram boter+ boter voor het invetten 1/4 liter yoghurt 250 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 3 eieren
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en een snuifje zout boven een kom. Smelt de boter en laat hem afkoelen. Roer de gesmolten boter en de yoghurt doorelkaar. Klop de suiker, vanillesuiker en de eieren met een mixer in ca. 10 minuten tot een romig mengsel. Schep het boter-yoghurtmengsel doot het suiker-eimengsel en spatel dan het gezeefde bakmeel erdoor. Schenk het beslag in een beboterd laag, langwerpig cakeblik. Bak de cake in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake iets afkoelen, haal hem uit de vorm en laat de cake op een taartrooster helemaal afkoelen. Snijd de cake in ca. 16 vierkantjes of ruitjes.
|