Speculaas Cheesecake
300 g speculaasjes 3 el abrikozenjam 500 g volle kwark citroen 100 ml slagroom 4 eieren 250 g mascarpone 1-2 tl speculaaskruiden
keukenmachine springvorm 24-25 cm ingevet
Verwarm de oven voor op 175ºC. Breek de speculaasjes in stukken en maal ze in de keukenmachine met behulp van de pulseknop fijn. Voeg de jam toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Druk het deeg in de springvorm over de bodem uit, maak ook een opstaande rand van 4 cm. Meng in een kom de kwark met de slagroom en roer een voor een de eieren erdoor. Schenk dit mengsel in de springvorm.
Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de rand van de vorm en laat de taart verder afkoelen.
Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met een dikke laag mascarpone en strooi er door een zeefje wat speculaaskruiden over.
|