Foto
Inhoud blog
  • Costa Rica 14 (EINDE)
  • Costa Rica 13
  • Costa Rica 12
  • Costa Rica 11
  • Costa Rica 10
  • Costa Rica 9
  • Costa Rica 8
  • Costa Rica 7
  • Costa Rica 6
  • Costa Rica 5
  • Costa Rica 4
  • Costa Rica 3
  • Costa Rica 2
  • Costa Rica 1
  • Reis naar Lviv, deel 7 en einde.
    Zoeken in blog

    De wereld van Ciske en Lieke
    Francis Velleman en Julia Oosterbaan geven je een inkijkje in hun leven.
    17-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Costa Rica 2

    Dinsdag 15 februari 2011  

    De dag van de heenvlucht was weer wonderlijk warrig.  We gingen deze keer niet met onze auto of met de trein naar Zaventem, maar lieten ons rijden door een firma gespecialiseerd in het brengen en afhalen van mensen naar en van de luchthaven. Ze gingen ons komen oppikken om kwart voor zeven ’s morgens, waarna het busje richting Aalst zou rijden om Koen, Sarah en MaÏté op te halen. Niets te vroeg, dachten wij zo, maar goed, tenslotte zijn wij niet de professionals.  Het  busje was er maar om iets voor zeven, zodat we toch al een beetje kriebels in de buik kregen.   Toen we uit Erembodegem vertrokken was het zowat half acht en begon de lange lijdensweg naar Zaventem. Ons vliegtuig vertrok om tien na tien. De vliegtuigmaatschappijen vragen hun passagiers om minstens twee uur voor vertrek daar te zijn. Dat gaf ons nog veertig minuten. Onmogelijk. Maar goed, anderhalf uur voor het vertrek zou ook nog wel gaan.   Onderweg moesten we onze ETA echter steeds maar uitstellen.  Het verkeer was zo intens dat elke willekeurige huisjesslak ons zou voorbijgestoken zijn als ze niet door een moto overreden was geweest. Het enige soelaas dat we kregen waren de kilometers na de brug van Vilvoorde die we in ijltempo aflegden. We klokten af om vijf voor negen, bleek van de spanning en met de billen al een tijdje strak tegen mekaar.  

    Toen we de vertrekhal binnenscheurden en op het grote bord tuurden om ons poortnummer te zoeken, vonden we onze vlucht niet. Lees dat nog maar eens. We vonden onze vlucht niet. Er stond geen enkele vlucht geprogrammeerd naar  Atlanta, VS, onze tussenstop naar San José, Costa Rica. Verbijsterd begaven we ons naar de desk van Delta Airlines.   De vlucht was een kwartiertje voor onze aankomst afgelast vanwege een technisch probleem.  Alle passagiers werden overgeboekt op een vlucht naar New-York die zou vertrekken om kwart voor elf. Een springerige Deltavrouw in een iets te krap rood pak begon ons van hot naar her te jagen. We waren blijkbaar net op tijd aangekomen om toch nog mee te kunnen.  

    En toen maakte het vliegtuig naar New York vertraging, niet veel, maar een drie kwartier, maar toch. Ze waren er hierboven mee aan het spelen, dat was duidelijk. Eind goed, al goed. We arriveerden  binnen het voorzien uurrooster op J.F Kennedy Airport en gingen door de immigratie, waar ze onder meer je vingerafdrukken nemen en een foto van je irissen nemen. Nee, dat zijn in dit geval geen bloemen. Nee , ook die van Van Gogh niet. We haalden onze bagage van de band   en plaatsten haar even verder op een andere band die haar – naar men ons verzekerde – op het juiste vliegtuig zou zetten. Want nu zouden we niet meer met Delta maar met American Airlines naar Costa Rica vliegen.   We namen de luchttrein – die alle terminals van J.F.K. met elkaar verbindt – naar terminal 8. Daar moesten we terug de strenge controle door. Er wordt in New York – terecht – niet gelachen met deze procedures. Iedereen moet  bijvoorbeeld  zijn schoenen uitdoen.  De beambten blijven uiterst beleefd in alle omstandigheden – op het irriterende af – maar roels zijn roels. Durf er geen grapje over maken, of ze zetten je meteen op je nummer.  Nee, aangenaam is het niet. Sommige mensen zouden voor minder hun transitvlucht via een ander land maken.  

    We arriveerden in San José rond acht uur ’s avonds. Onze bagage was er ook. Dan vlotjes door de immigratie en buiten drie kwartier wachten op de auto die ons gezelschap naar ons hotel zou brengen, het Hotel Rincon de San José. Onderweg maakten we – het was ondertussen tien uur geworden – kennis met de verkeersconfituur van de hoofdstad van het land. Deze traffic jam was wel minder intens dan die van Brussel, maar het kon toch tellen. De chauffeur vertelde ons dat de confituur veroorzaakt werd doordat ze een nieuwe brug aan het bouwen zijn. Net nu wij naar San José komen. Hoe halen ze het in hun hoofd.  

    In het hotel werden we opgevangen en naar onze kamers gesluisd via een labyrint van gangetjes en trapjes dat in geen enkel authentiek ouderwets hotel mag ontbreken. We ploften er onze koffers neer, haalden eruit wat erin zat, baden stort en vielen op ons bed neer. Er kon nog net een “slaapwel” af en toen zeilden we dromenland binnen.  

    Woensdag 16 februari 2011.  

    Onze jetlag zorgde ervoor dat we weer wakker werden rond half vijf. We geraakten niet meer in slaap. De weinige geluiden die het hotel maakte leken wel honderd keer versterkt te worden. Af en toe liep er een vroege vogel met zijn koffer te zeulen. De kofferwieltjes leken door mijn hersenpan te dreunen als waren ze bezig met het bombardement van Dresden. Er was maar één remedie voor. Opstaan. Veel te vroeg. Opstaan, douchen, je aankleden, wat op je laptop tokkelen en veel vroeger gaan eten dan je van plan was. In de kamer naast ons was het van idem dito. De heldere stem van Maïté vertelde ons dat het gezin Velleman-Monsieur ook wakker was. We zaten dan ook allemaal veel vroeger aan de ontbijttafel dan we gepland hadden.  

    Om negen uur werden we opgehaald en naar het kantoor van ons reisagentschap gebracht. We kregen er een goede briefing over onze rondreis en bolden toen terug naar ons hotel. Even later verscheen Katina, de vriendin van Sarah, in de lobby. Katina is gehuwd met Tupac, een Costaricaan die tien jaar in Vlaanderen muziek studeerde in het conservatorium en onze taal spreekt als geen ander.  Katina werkt in de Belgische Ambassade in San José.   Even later waren we op weg naar het busstation waar we de bus namen die ons naar het INBioparque zou brengen, een natuurpark waar we – zo verzekerde Katina ons – heel wat van de Costaricaanse dieren- en plantenwereld konden ontdekken. Toen we uit de bus stapten kochten we aan een kraampje vier bakjes verse aardbeien voor een dollar!  

    Toen we voor de ingang van het park stonden konden we niets anders doen dan constateren…  dat het gesloten was.  Daarop sprak Katina een van de parkwachters aan die ons vertelde dat “ze” gisteren besloten hadden dat het park voorlopig enkel en alleen nog op vrijdag, zaterdag en zondag zou open zijn. Er was wel een buslading toeristen binnen, maar dat kwam omdat die al voordien hadden gereserveerd. Katina haalde haar liefste glimlach boven – en dat wil wat zeggen – en kreeg de man zover dat hij er een tweede en een derde bijhaalde. Maar tevergeefs, niets mocht baten. Het park bleef voor ons gesloten.   We waren net van plan dan maar af te druipen toen er nog twee jonge vrouwen arriveerden, een Costaricaanse en een Nieuw-Zeelandse, die van heel wat verder dan wij kwamen. Ze hadden diezelfde morgen nog gebeld naar het park en hadden te horen gekregen dat het open was. De vrouw toonde als bewijs het telefoonnummer op haar GSM. We voelden onze hoop weer een beetje oplaaien en mengden ons terug in de discussie. We merkten dat er even verderop  driftig over en weer werd gebeld, en even later kwam het verlossende woord. We mochten het park in!  

    Dit zou bij ons dus echt niet kunnen. Om te beginnen zou er niemand zich in het hoofd halen om zomaar van dag op dag een park te sluiten. Bij ons zou dat minstens weken vooraf bekend gemaakt  worden, desnoods via radio en televisie. Maar wat bij ons ook niet zou kunnen was dat er op zo’n beslissing een uitzondering zou gemaakt worden voor enkele bezoekers die het aandurfden om in discussie te gaan. We betaalden ons ticket en doken het park in. Het park dat we doordat het gesloten was helemaal voor ons alleen hadden!
     
    We hebben er een drietal heerlijke uren beleefd. En we hebben er de schitterendste foto’s gemaakt van tientallen leguanen, schildpadden, vlinders, een ijsvogel, een luiaard, herten. We hebben er rondgelopen in een prachtig landschap van bomen en struiken, van bloemen en vruchten. Kortom, deze eerste kennismaking met de fauna en flora van ons vakantieland was een schot in de roos.   Terug in San José gingen we restauranten, met alles erop en eraan, waarna Katina voorlopig afscheid van ons nam. Morgenvroeg zien we haar weer, als we samen een vulkaan gaan bezoeken. En met die mededeling eindigt mijn verslag van de eerste twee dagen van onze reis. Wanneer het tweede stukje verslag het net zal opgaan, weet ik natuurlijk niet. Jullie dus ook niet.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    12-04-2023
    Longchamp Outlet Sale
    Nike Outlet Nike Clearance Store Adidas Ultra Boost Adidas NMD UK Roshe Nike Snkrs Pandora Rings Pandora Charms Adidas Superstar Nike Canada Nike Canada Adidas Originals Superstar Adidas Outlet Nike Outlet Shoes Adidas Superstar Men Nike Factory Outlet Official Yeezy Website Yeezy Adidas Outlet Store Adidas Outlet Store Nike Outlet Pandora Jewelry Nike Sneakers Pandora Charms Outlet Adidas Official Yeezy Website Yeezy Yeezy Boost 350 NMD Adidas Adidas Trainers Adidas Yeezy Adidas Outlet UK Nike Air Force 1 Low Nike UK Pandora Jewelry UK Pandora UK Nike Canada Yeezy Boost 350 Nike Outlet Nike Outlet Adidas Yeezy Pandora Bracelet New Adidas Ultra Boost Yeezy Shoes Adidas Nike Clearance Yeezy Adidas Shoes Outlet Nike Air Presto Nike Running Shoes Nike Canada Pandora Charms Nike Outlet Off White Yeezy Boost 350 Yeezy Boost 500 Adidas Shoes For Women Adidas Shoes Adidas Ultra Boost Nike Factory Pandora Charms Adidas Trainers Air Force 1s

    12-04-2023 om 16:34 geschreven door Janes


    Kyrie 4
    Pandora Charms Sale Clearance Pandora Moncler Jackets Moncler Outlet Store Air Jordan 1s Jordan 1 Retro Pandora Charms Nike Sneakers For Men Asics Shoes Wholesale Retro Jordans Moncler Jackets Outlet Nike Canada Online Pandora Outlet Adidas Shoes Jordan 1 High Ferragamo Shoes Air Jordan Retro 1 Jordan 1 Jordans Sneakers Wholesale Jordan Nike Shoes Wholesale Jordan Shoes Pandora Charms Jordan One New Nike Shoes Cheap Moncler Adidas Clearance Sale Pandora Charms Outlet Asics Kayano Pandora Outlet Yeezy Shoes Pandora Jewelry Official Site Balenciaga Wholesale Jordan Shoes Nike Shoes For Women Moncler Asics Outlet Air Jordan 1 Asics Running Shoes Pandora Charms Pandora Bracelets Pandora Pandora Charms Nike Store Asics Shoes Outlet Cheap Moncler Air Jordan 1 Pandora Jewelry Official Site Nike Outlet Store Nike Shoes Nike Shoes Women Goyard Bags Air Max Pandora Jewelry Balenciaga Goyard Handbags Basketball Shoes Pandora Jewelry 70% Off Clearance Pandora Outlet Ferragamo Pandora Jewelry Outlet Adidas Running Shoes Nike Outlet Online Pandora Pandora Pandora Ring Nike Jordan Nike Outlet Store Online Shopping Nike Men's Shoes Air Jordan Pandora Official Site Pandora Jewelry Pandora Jewelry Pandora Jewelry Pandora Outlet Online Balenciaga Shoes Adidas Shoes Women Pandora Pandora Jewelry Official Site Nike Air Jordans 1 Pandora Nike Shoes Men Pandora Pandora Charms Adidas Website Yeezy Shoes Pandora Charms Dior Jordan 1 Adidas Shoes Men Pandora Charms Outlet Jordan 1 High Moncler Jackets Nike Shoes Women Adidas Canada Nike 270 Air Max Moncler Official Site Nike Air Max 97 Ferragamo Shoes Balenciaga Shoes Adidas Sneakers Nike Pandora Jewelry NMD Moncler Jacket Moncler Outlet Nike Factory Pandora Jewelry Air Jordan 1 Retro Jordan 5 Puma Outlet Cheap Mens Adidas Shoes Adidas Outlet Nike Outlet Adidas Trainers Sale Balenciaga Sneakers Pandora Charms Pandora Rings Pandora Charms Outlet Women Nike Sneakers Asics Pandora Store Asics Sneakers For Women Nike Air Max 720 Salvatore Ferragamo Belt Air Jordans 1 Nike Shoes Outlet Online Michael Jordan Shoes Pandora Bracelets Pandora Charms Pandora Nike Pandora Jewelry Store Nike Snkrs Pandora Charms Nike Running Shoes Jordan 1 Low Pandora Jewelry Pandora Charms Pandora Outlet Moncler Coats Balenciaga Pandora Bracelets Pandora Jewelry Triple S Balenciaga Pandora Jewelry Website Pandora Charms Pandora Bracelet Charms Pandora Pandora Jewelry Charms Jordan 1 Lows Pandora Charms Sale Clearance Moncler Coat Pandora Canada Air Jordan 1 Retro Salvatore Ferragamo Shoes Pandora Charms Sale Clearance Pandora Official Site

    12-04-2023 om 15:25 geschreven door Walker


    23-02-2011
    Thuisfront
    Wel toeristen de foto's van de dieren in het safaripark zijn inderdaad prachtig en bij jullie is het 26° en bewolkt wel hier is het 4° en het sneeuwt(klein verschilleke he Ciske)Geniet er maar van lieve mensen en groetjes van het thuisfront.

    23-02-2011 om 17:22 geschreven door Oosterbaan Jaak




    Archief per week
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 13/12-19/12 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!