Ik ben Elisabeth Dekeijzer, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Elisabeth.
Ik ben een vrouw en woon in Pastorijstraat 362, 3300 Tienen (België) en mijn beroep is zonder.
Ik ben geboren op 22/08/1958 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, pc.
Ik ben Elisabeth, kom uit een gezin van 9 kinderen.
Ben 48jaar, gehuwd met Gerry (Flyboy), we hebben geen
Kinderen. Heb polio (kinderverlamming), na 40j post polio gekregen.
Ben afhankelijk van een Electrische rolwagen. Heb geen ouders meer.
Mijn
Een man was pas op latere leeftijd in het huwelijksbootje gestapt en hij en zijn echtgenote wilden zo snel mogelijk kinderen. Maar het wilde niet meteen lukken en dus besloot hij zich te laten onderzoeken. In het ziekenhuisgaf de verpleegster hem een steriel potje. -Neem dit mee naar huis en breng het morgen gevuld terug mee. De volgende dag kwam de man terug met een leeg potje. -Ik heb geprobeerd, zei hij. Ik heb geprobeerd met mijn linkerhand. Niets! Ik heb geprobeerd met mijn rechterhand. Niets! Ik heb er warm water laten op lopen.Niets! Ik heb mijn vrouw om hulp gevraagd. Niets! Ik heb onze jonge buurvrouw ter hulp geroepen. Het was gewoon niet mogelijk. -U hebt uw buurvrouw om hulp gevraagd?! vroeg de verpleegster. -Ja, zei de man, niemand van ons kon dat potje open krijgen.
Patatjes met mayonaise Jantje lust zo graag koude patatjes met mayonaise ... Op een dag mag hij met zijn ouders mee naar een groot trouwfeest waar het eten in buffetvorm wordt opgediend. Toevallig is zijn lievelingsgerecht er ook bij... patatjes met mayonaise. Door een speelse houding (hoe zijn kinderen) stoot hij zijn bord van tafel. Jantje kruipt vlug onder de tafel en begint de gevallen patatjes op te rapen. Plots ziet hij een dame zitten, zonder slip, met haar benen gespreid. "Oei!", denkt Jantje, "Daar zit precies een hamsterke, en het steekt zijn tong uit. Dat diertje heeft zeker honger?" Op het ogenblik dat Jantje een patatje naar het hamstertje toesteekt, laat de vrouw een dikke scheet ... "Sssssttt!", zegt Jantje, "Ge moet niet blazen... het zijn koude patatjes!"
Een man gaat met de nachttrein naar de wintersport. In de slaapcoupe komt hij tot de ontdekking dat hij de ruimte moet delen met een vrouw.
Ze stellen zich aan elkaar voor. De vrouw gaat boven slapen, de man onder. Ze gaan in bed liggen, maar na een kwartier roept de vrouw:
" Buurman,slaapt u al?"
"Nee", zegt de man. "Ik heb het nogal koud", zegt de vrouw, "wilt u misschien het raampje dicht doen?";
"Natuurlijk", zegt de man. Hij stapt uit bed, doet het raampje dicht en gaat weer liggen.
Na een kwartier roept de vrouw: "Buurman, slaapt u al?";
"Nee", zegt de man.
"Het wordt nogal benauwd", zegt de vrouw, "wilt u misschien het raampje weer open doen?";
"Oke", zegt de man. Hij stapt uit bed, doet het raampje open en gaat weer liggen.
Na een kwartier roept de vrouw: "Buurman, slaapt u al?";
"Nee", zegt de man.
"Het begint nu toch weer koud te worden", zegt de vrouw, maar ik heb gezien dat daar in het kastje nog een deken ligt. Wilt u die misschien voor mij pakken?";
"We zouden natuurlijk ook kunnen doen of we getrouwd zijn", zegt de man.";
"O, zou u dat willen?", vraagt de vrouw.
"Ja hoor", zegt de man.
"Nou, dat lijkt me ook wel fijn", zegt de vrouw.
"Mooi" zegt de man, "Kom uit je nest, pak zelf dat deken, kruip weer in je nest ,houd je bakkes en laat me slapen."
Wie zei er ook alweer dat geschiedenis saai was...?
Wie zei er ook alweer dat geschiedenis saai was...?
De volgende keer dat je je handen wast, en je vindt de temperatuur van het water niet echt aangenaam, denk er dan eens aan hoe het er ooit aan toe ging... Hier volgen een aantal feiten uit de jaren 1500:
De meeste mensen huwden in juni, omdat ze hun jaarlijks bad namen in mei, en dus in juni nog redelijk fris roken. Tegen die tijd begon men echter toch
al lichtelijk te stinken, en dus droeg de bruid een boeketje bloemen om haar lichaamsgeur te verbergen. Daar komt dus het gebruik van dat ook vandaag nog de bruid een bruidsboeket draagt.
Een bad bestond uit een grote kuip die gevuld werd met heet water. De heer des huizes genoot het privilege van het schone water, daarna volgden de zoons en andere mannen die deel uitmaakten van het huishouden, dan de vrouwen, en tenslotte de kinderen. De baby's waren als laatsten aan de beurt. Tegen dan was het water zo vuil dat je er makkelijk iemand in kon kwijtraken... Vandaar de uitdrukking "de baby met het badwater weggooien".
Huizen hadden in die tijd strooien daken, zonder houten gebinte.Het was de enige plek waar de dieren zich warm konden houden, en dus leefden de katten en kleinere dieren (muizen, ongedierte) in het dak. Als het regende werd het daar glibberig, en soms gleden de dieren dan uit en vielen van het dak. Vandaar het Engelse gezegde "It's raining cats and dogs".
Niets kon verhinderen dat er dingen in het huis vielen. Dit was een echt
probleem in de slaapkamer, waar ongedierte en uitwerpselen je schone beddengoed konden bederven. Daarom werden bedden voorzien van grote palen om een laken over te hangen dat dan toch een beetje bescherming bood.Zo is het gebruik van hemelbedden ontstaan.
In die tijd kookte men in de keuken in een grote ketel die altijd boven het vuur hing. Elke dag werd het vuur aangestoken, en werden er ingredienten toegevoegd aan de ketel. Men at meestal groenten, en weinig vlees. Men at deze stoofpot 's avonds, en liet het overschot in de ketel. Dit werd dan 's nachts koud, en 's anderendaags begon men gewoon opnieuw. Zo zaten er in hun stoofpot vaak dingen die er al heel lang inzaten...
Soms konden ze varken krijgen, en dan voelden ze zich heel bijzonder. Als ze bezoekers over de vloer kregen, dan hingen ze hun stuk varken op om op te scheppen. Het was namelijk een teken van weelde als een man spek naar huis kon brengen. Ze sneden dan een stukje af om te delen met de gast, en kauwden gezellig samen op het vet.
Wie geld had, kon zich tinnen borden veroorloven. Voedsel met een hoge
zuurtegraad zorgde er voor dat een beetje van het lood in het voedsel terecht kwam, wat vaak tot een loodvergiftiging en de dood leidde. Dit gebeurde het meest met tomaten, waardoor tomaten de volgende +/- 400 jaar als giftig werden beschouwd. Brood werd verdeeld volgens je sociale status. Arbeiders kregen de aangebrande bodem van het brood, het gezin at het middendeel op en gasten kregen de bovenste, krokante korst.
Men gebruikte loden bekers om bier of whisky te drinken. Die combinatie zorgde er soms voor dat de drinker een aantal dagen buiten westen was! Als de dronkaard dan bewusteloos gevonden werd langs de straat, werd hij vaak gereed gemaakt om begraven te worden. Hij werd een aantal dagen op de keukentafel gelegd,en de familie at en dronk aan diezelfde tafel, en wachtte af of hij nog wakker zou worden. Vandaar het gebruik van de doodswake.
Engeland is oud en klein, en de bevolking vond geen plaats meer om de doden te begraven, dus werden er kisten uitgegraven en de beenderen naar een beenderhuis overgebracht, zodat ze de graven konden hergebruiken. Bij het heropenen van deze kisten, ontdekten ze dat er bij 1 op 25 aan de binnenkant gekrabd was, en ze beseften dat ze levenden hadden begraven. Van toen af werd er een touwtje rond de pols van een lijk gebonden, dat omhoogleidde en
verbonden was met een belletje boven de grond. Iemand moest dan heel de nacht op het kerkhof zitten om te horen of de bel niet rinkelde. En zo werd er wel eens iemand "gered door de bel".
De mist omgeeft de groene weiden je ziet niet eens waar land en lucht zich scheiden een dikke mist ontneemt je zicht en in het dichte donker verlang je naar wat licht.
Je dagelijks leven kan die mist wel zijn je donkere, dichte blikveld is zo veel te klein je hapt naar lucht en mist de ruimte in je hart je voeten blijven steken aan de start.
En dan, temidden van je vage land is daar een licht van hogerhand het breekt erdoor, je ziet weer hoe je wereld was je ziet de schapen rustig grazend in hun groene gras.
Vertrouw op God, al zit je in de mist gevangen Hij kent je zorgen en al je weggestopt verlangen En op Zijn tijd geeft Hij je helder licht Hou daarom steeds je oog naar boven toe gericht.
Twee mannen praten met elkaar over ouder worden. Zegt Jan "Het probleem bij vrouwen is dat ze weigeren te aanvaarden dat ze ouder worden. Ze gebruiken allerlei trucjes om het te verbergen? "Ja, ge hebt gelijk" antwoord Piet,"maar ik ken een middel om hen te ontmaskeren : als gij wilt weten of uw vrouw hardhorig wordt, ga dan op 10 meter van haar vandaan zitten en stel een vraag. Als ze niet antwoordt ga je op vijf meer afstand zitten en stel de vraag opnieuw, dan op twee meter en tenslotte op één meter". Jan vindt het een schitterend idee en thuis gekomen neemt hij meteen de proef op de som. Terwijl vrouw lief in de tuin de was ophangt, gaat hij op 10 meter van haar vandaan staan en vraagt ; "Schat, wat eten we deze middag ?" Er komt geen antwoord. Hij komt dichterbij en vraagt het nog eens. Opnieuw geen antwoord. Hij begrijpt er helemaal niets van, gaat naast haar staan en vraagt luid en klaar "Schat wat eten we deze middag ?" De vrouw draait zich om, kijkt hem geërgerd aan en antwoordt : groote via kenis
Hij blikt op zijn leven terug, hij is nu zesentachtig het laatste hoofdstuk van zijn levensboek. In dat boek staat heel veel moois, maar 't wordt hem soms te machtig wat dat betreft valt voor hem snel het doek. Hij denkt aan zijn ouders en zijn jeugd tijden van verdriet en ook van vreugd. En dan zijn verkeringstijd, verliefd zijn dat was prachtig. Dat was de mooiste tijd zo hij zich heugt
Nu zit in het verpleegtehuis, een klein hoopje ellende diezelfde liefde en dat doet hem zeer. Zover heen, dat als hij komt, zij hem niet eens herkende daarom hoeft het echt voor hem niet meer.
Hij neemt voor haar een bakje mee, met gesneden vruchten. Stukjes stopt hij telkens in haar mond Hij blijft bij haar, maar het liefste zou hij vluchten. Hij loopt met haar een blokje rond. Vroeger liepen zij zo hand in hand op vakanties aan het Noordzeestrand Huilen heeft hij nooit gedaan, dus moet hij heel diep zuchten en hij wordt door weemoed overmand.
Hij blikt op zijn leven terug, hij is nu zesentachtig. het laatste hoofdstuk van zijn levensboek in dat boek staat heel veel moois, maar het wordt hem soms te machtig wat dat betreft valt voor hem snel het doek Hij kust zijn vrouw en hij gaat naar huis. naar zijn krantje, koffie en de buis Maar wat hij gelooft, wis en waarachtig nog even en ze zijn weer samen thuis
Hans Cieremans Ontroeren en droevig voor wie er mee leeft
Rood is de secondewijzer, die zich wegtikt in de tijd. 'k Volg minutenlang zijn rondjes, maar de tel die ben ik kwijt. Ik ben bang en ik moet wachten, naast me ligt er een Margriet, die ik pak en ik kijk plaatjes, want het lezen lukt me niet. En die wijzer blijft maar draaien in een eindeloze sleur. In een klok met zwarte cijfers, boven een gesloten deur.
En ik neem een beker koffie uit de koffieautomaat. Lauwe koffie, niet te drinken en intussen wordt het laat. En mijn hart dat voel ik bonzen en die deur die blijft maar dicht. En die wijzer blijft maar draaien, want dat draaien is zijn plicht. En mijn lijf voelt zich onrustig, waarom duurt het nou zo lang en ik doe een schietgebedje: "O mijn God wat ben ik bang"
Buiten wordt het langzaam donker, binnen gaan de lichten aan en ik staar weer naar die wijzer. Zal die deur snel open gaan? En ineens daar gaat hij open en ik zie daar in het licht de dokter die jou opereerde en ik kijk naar zijn gezicht. 't Is vermoeid, maar ook tevreden. Hij zegt: "Als u mij het vraagt, kan ik u feliciteren. De operatie is geslaagd!"
Rood is de secondewijzer die zich wegtikt in de tijd maar daarvoor heb ik geen oog meer, het is tijd voor dankbaarheid. Samen mogen wij weer verder, dat is waar ik nu aan denk. Angst werd hoop, dat is een wonder, wat je noemt een Godsgeschenk. Ik heb leren te beseffen, hoe het leven ook zal gaan: Blijf geloven en vertrouwen, want heus WONDEREN BESTAAN!
Mijn kind is mijn, ik ken hem zo hij is en zie dus ook niet wat is er mis mijn lieveling, hij is toch zo gaaf al geeft hij een nieuwe dimensie aan het woord braaf
mijn lieve schat is open en puur heeft om zich heen geen enkele muur word geraakt door elk hard woord is uniek en enig in soort
zijn openheid brengt hem vaak in gevaar krijgt op z'n kop en snapt t niet maar voelt alles dubbel zo hard binnenin staat met ervaren nog in het begin
mijn kind is mooi, gewoon zoals hij is en ziet met logica wat is er mis hij weet van zichzelf ik ben heel speciaal wat hij ermee moet is een ander verhaal
hij is gewoon een kind met een andere gang is wat vaker boos, wat vaker bang wat vaker in paniek, wat vaker verdriet maar dat is niet wat men van hem ziet
ze zien een knul, zo kerngezond met hier en daar een grote mond en dwars ook wel wat, beetje eigenwijs zijn eigenste ik geeft hij niet zomaar prijs
hij heeft al geleerd wat pijn is en wat mensen doen en sommige dingen heel ik niet met een zoen die pijn en wijsheid in zn ogen.. gewoon dat hij weet zo moest t niet mogen..
dat is wat mij raakt brengt me verdriet maar net als bij hem niemand die t ziet en we gaan verder op zoek naar geluk en weten er komt een dag......dan kan t niet meer stuk!
worden we genomen gewoon zo we zijn zijn we weg van verdriet en weg van de pijn weg van de ellende en van alles wat raakt zijn we in de wereld die ons gelukkig maakt!
-Maria,een vrouw uit Nazareth,de moeder van Jezus.-
Maria,wat mij boeit in jou,is je bereidheid om te delen.
Je vindt het zo vanzelfsprekend dat je,je beschikbaar stelt en uitdeelt
met open handen,al wat je hebt,al wat je bent,al wat je kunt.
Maria,wat mij boeit in jou,is je spontane dienstbaarheid.
Je vindt het vanzelfsprekend dat je tijd maakt om te luisteren,
dat je tijd maakt om te helpen,dat je tijd maakt om lief te hebben.
Maria wat mij boeit in jou,is je verwijzing naar God.
Je vindt het zo vanzelfsprekend dat wat je denkt,wat je zegt,
wat je doet,één dankgebed wordt voor de Heer.
(Bron : Okra-bedevaart Lourdes 2006)
--------------------------------
Een echte moeder is een wonderbaar iemand.
Ze is het hart van elk gezin.
de band die allen samenhoudt.
Ze is de verzoening,de vrede,
de vreugde,de veilige haven.
Een echte moeder is in staat tot de onmogelijkste dingen
op het gebiedvan de liefde.
(Bron : Phil Bosmans)
Een interessant adres?
Een interessant adres?
Leeuw - 24 juli t/m 23 augustus
De Leeuw is een sterke persoonlijkheid. Hij beschikt over veel wilskracht. Als hij eenmaal een besluit genomen heeft, dan is hij hier niet gemakkelijk van af te brengen: hij zal blijven proberen zijn doel te bereiken. Hij is een harde werker, die in staat is om anderen te laten doen wat hij wil. Dit kan er echter toe leiden dat hij anderen gaat manipuleren.
Hij staat graag in het middelpunt van de aandacht. Hij heeft daar ook een zekere flair voor, alhoewel dat soms wat misplaatst overkomt. Hij is een gevoelig en warm mens, trots en met zelfrespect. Hij sluit geen compromissen: zijn zelfrespect is voor hem net zo belangrijk als het respect van anderen. Eerlijkheid en openheid staan bij hem voorop.
Tijdens zijn leven kan hij, dankzij zijn persoonlijkheid en zijn harde werken, meermalen in een leiderspositie terecht komen.