Inhoud blog
  • Gelukkig nieuwe jaar.
  • Martens
  • Teloorgang
  • Al die reclame toch
  • het was te voorzien
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Manu's place
    Ervaringen en toekomst
    11-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarsdagen
    Gisteren vatte ik het gedacht op eens naar Brugge te gaan, het was mooi weer en het moest er mooi zijn met de verlichting en de mooie winkelstraten. Bij ons zeggen ze dan :" Ik had beter in mijn broek gedaan" De bus voor het centrum reed slechts tot aan het Zand en in de straat naar het centrum kon je letterlijk op de koppen lopen. Aan de meeste winkels vooral dan van chocolade en pralines was het aanschuiven. In een tea room binnen geraken was ook al een exploot.
    Nu ja de mensen zijn wel eens blij om tijdens een zonnige dag wat vertier te zoeken. Alle gevels en deuren waren wel mooi versierd met dennegroen en van die blauwe lichtjes

    11-12-2006 om 10:15 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Niklaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen was er sprake op Radio 2 vanwaar de Sint nu wel is, van Spanje of uit Turkije. Ik heb daar zo mijn bedenkingen over. Door over die ganse kwestie altijd maar te palaveren wordt de aandacht en de scepsis van de kinderen getrokken. Toen ik mijn kleindochterke zag deze morgen en haar blije gelukom wat de Sint had gebracht moest ik ongewild denken aan de tijd dat ze niet meer zal kunnen verlangen naar de komst van de Sint omdat ze weeral een ervaring rijker zal zijn en een ogenblik van geluk armer. Moeten wij met al die reclame rond het gebeuren de kinderen hun illusies ontnemen? De commercie  wil het zo dat na dat de Sint pas vertrokken is daar alweer een Kerstman zal rondlopen.Als het van de handelaars afhangt dan zullen er een deel heiligen worden gecreëerd zodat de verkoop van de ene naar de andere maand zou kunnen draaien.
    Laten wij de lieve kindjes toch dat ene ogenblik van geluk en maken wij ze toch niet te vroeg rijp.
    Op 11 november is het het feest van St Martinus, die heilige die tijdens zijn leven zijn mantel of toch een stuki ervan aan de arme behoeftige gaf. Zou hezt niet beter zijn om de Sint in te ruilen voor ie heilige man. Hij gaf een voorbeeld tijdens zijn leven en op de koop toe zouden de kinderen een vrije dag hebben om hun speelgoed eens te testen. 

    06-12-2006 om 16:42 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was weer tijd voor de grootouders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het ezinde van november is meestal het moment waarop men in de scholen ook eens aan de grootouders denkt.
    Zo mochten mijn echtgenote en ik verleden vrijdag nog eens gaan kijken hoe onze oudere kleinkinderen en voor de eerste maal ook het kakkernest een opvoeringske deden voor ons.
    Ik sta altijd in bewondering voor die juffen en lerraars die in een korte tijd die kinderen en dan vooral die kleine kinderen kunnen klaarstomen zodat hun opvoering lukt.
    De zondag was het dan weeral feest want ons Penelopje werd 3 jaar. Volgend jaar zullen wij naar een andere school moeten gaan kijken want dan zullen mijn dochter en haar man verhuizen.
    Ik ben benieuwd hoe het daar zal zijn.  

    27-11-2006 om 21:08 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer
    Dikwijls wordt mooi weer aangekondigd en dan zie je dat dit inderdaad zo is op één plaats terwijl het op een andere plaats pijpestelen regent.
    Vandaag was het weer zo. Wij stapten in de auto om een wandeling te gaan maken in het bos nabij Brugge toen wij een telefoontje kregen van onze dochter in Lennik. Zij verwonderde zich erover dat wij gingen wandelen terwijl het ginds aan het regenen was. Ik verwonder er mij soms over dat wij hier in het mooie weer een wat mindere ontvangst krijgen via de sateliet. Dan blijkt het dat het in het Oosten van het land minder goed weer is. Ik geloof dat de data naar de Astra sateliet in Luxemburg worden doorgeseind. Wij hebben nog megemaakt dat vrienden in Jabbeke gans verwonderd waren dat het hier (Oostende)mooi  weer was terwijl het daar miezerde.
    Het verwondert mij dan ook dat mensen beweren dat het weerbericht in Frankrijk of Engeland meer te betrouwern is dan dat van onze weerprofeten. Als je hier met enkele kilometer verschil reeds een ander weerbeeld hebt hoe kan het dan dat in die grote landen alles zo perfect juist zou zijn.
    Ik wens jullie voor morgen een zonnige dag.

    19-11-2006 om 20:27 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitale TV ontvangst

    Ik meen vroeger al te hebben verteld dat ik nu een deel van de TV zenders digitaal ontvang via sateliet en dit door tussenkomst van TV Vlaanderen. De ontvangst is heel goed zolang er geen erge regenval is. Dan durft de ontvangst uitvallen.
    Op een website las ik dat er nu een plexi kapje bestaat om boven de LNB kop (antenne) te plaatsen waardoor bij erge regenval de LNB beschermd wordt en de uitzending dus genietbaar verder kan worden ontvangen.
    Een kameraad deelde mij mee dat hij een test gedaan had door van een plastic flesje (Cola)boven- en onderdeel af te snijden en dat flesje dan over de LNB te schuiven en dat ook hij geen last meer had van de regenval.
    Dat heb ik nu ook uitgetest maar spijtig(?) sindsdien is er geen grote plensbui meer geweest waardoor ik niet weet of het inderdaad ook werkt.
    Ik hou het verder in de gaten en kom dan terug om de resultaten mee te delen.

    08-11-2006 om 18:45 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een prettig Allerheiligenverlof
    Alles dooreen genomen kunnen wij niet klagen van deze week Allerheiligen verlof. Maandag begon het al goed want toen ik met de kleine naar het strand ging zat het daar vol met Ouders of Grootouders met hun kinderen of kleinkinderen. Voor de zee zelf was het wel te koud maar er werden puttekes  en zandkastelen gemaakt dat het een lieve lust was. Natuurlijk de dag nadien werden die  zandkastelen door een forse wind weer weg geblazen. Maar dan was het weeral tijd om naar een binnenspeeltuin te gaan waar de kinderen zich weeral aangenaam konden bezig houden.
    Gisteren vrijdag en vandaag de zaterdag waren dan weer hoofdzakelijk zonnige en mooie dagen.
    Zouden wij moeten zeggen dat er binnenkort geen onderscheid in de seiaoenen niet meer zal zijn? 

    04-11-2006 om 17:16 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is weer voorbij die mooie zomer
    Nadat wij in september en ook in het begin van october de zon nog volop zagen en zelfs lekker warm hadden zie ik hier buiten de regenwolken toenemen en frissere tijden worden aangekondigd. Geerard Cox zong zijn liedje destijds nadat het seizoen ttz juli en augustus voorbij was. Het is hoogst uitzonderlijk dat nu wij bijna november zijn wij nog konden genieten van dergelijke temperaturen.
    Deze middag werd er gezegd dat door het broeikast effect de westenwinden de ijskap doen smelten en er ganse stukken ijs losscheuren. Ik kan weeral buiten zien dat wij nochtans zuidoosten wind hebben. Wat moet ik ervan denken.

    20-10-2006 om 14:59 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkiezingen voorbij
    Ze zijn weer voorbij die verkiezingen. Ik ben er niet kwaad om. Je kon geen zinnig programma meer bekijken op TV of er was sprake van de verkiezingen. Je kon niet op straat lopen of je keek uit op allerhande meestal lachende gezichten die je van op affiches aankeken.
    Mijn vader zegde het in de tijd met een franse spreuk:" Le nom d'un fou se trouve partout" De media wilden ons doen geloven dat deze verkiezingen nu eens zouden aantonen welke trend wij te verwachten hadden. Akkoord VLD gaat achteruit maar Vlaams belang gaat voor de zoveelste maal vooruit. Maar in de meeste plaatsen blijven die mensen die het gedurende de laatste 6 jaar goed deden aan de macht.
    De reclamefirma's gaan er mijns inziens het meeste op vooruit als je al die borden en al die reclame langs de straten hebt gezien.

    08-10-2006 om 20:36 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penelope

    Sinds 1 september gaat Penelopje naar de kleuterklas. Tijdens ons verlof belde zij mij dat Mohamed haar had gebeten. Vrijdag laatstleden gingen wij eens kijken hoe die kleine meid het stelde. Wij zagen de kindjes evolueren in de sportzaal. Toen de les gedaan was kwamen zij in rij naar buiten. Penelopje kwam dadelijk naar haar Opa toe om mij een knuffel te geven en wonder boven wonder ook de kleine Mohamed wilde op de arm van mijn vrouw. Zou het kunnen dat die kleine een beetje genegenheid van zijn ouders mist?

    Penelopje werd gevraagd door Oma of zij tomatensoep lustte, waarop zij ontkennend antwoorde. Toen zij echter de soep zag zei zij dat ze wel rode soep lust. What's in a name?

    03-10-2006 om 18:22 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weg geweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, hier ben ik weer!! Na enkele weken genietend van ons verlof zijn wij terug. Na een tweetal dagen bij onze zoon te hebben doorgebracht nabij Toulouse trokken wij verder naar de Costa Daurada. De eerste twee weken hadden wij tropische temperaturen. Jullie hier in België hadden dan ook wel beter weer. De derde week daar ter plaatse kregen wij eerst drie nachten met donder en bliksem waarvan de tweede nacht niet moest onderdoen voor ons vuurwerk hier op 21 juli. Na die drie dagen hadden wij dan nog eens drie nachten met stormachtige wind.
    Enkele landgenoten die wij in Salou ontmoeten waren reeds spijtig dat zij weggelopen waren van thuis waar het dan juist mooi weer was.
    Wat wij daar deden? Een beetje boeken lezen, wat van de zon genieten zwemmen in het mooie zwembad en "fossielen" rapen (zie de foto) of eens naar Salou of Tarragona gaan.Men noemt die schelpjes daar fossielen maar het zijn precies afgesleten slakkenhuisjes waarvan nog het onderste stukje is blijven bestaan. Regelmatig voert de zee die schelpjes aan. Naar het schijnt zijn die schelpjes veel geld waard in gespecialiseerde winkels.
    Wij hebben er slechts enkele geraapt voor de kleinkinderen. Rond de 20e september zijn wij dan op ons gemakjes naar huis teruggekeerd.

    01-10-2006 om 16:21 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op reis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Binnen een week vertrekken wij weer naar de Costa Daurada in Spanje naar Hospitalet de'l Infante om precies te zijn. Wij gaan daar reeds enkele jaren heen en ontmoeten er telkens vrienden van de vorige jaren.
    We zitten daar op een mooie confortabele camping nabij de zee. Eén nadeel dat wij er hebben is het feit dat het er soms vervaarlijk kan waaien waarbij onze caravan dan wel eens goed door mekaar schudt.Wij kennen intussen veel plaatsjes in de omgeving. Eentje dat het noemen waard is , is Almetlla de mar op een 15 km van daar af.(zie de foto). Het is een dorpje dat leeft voornamelijk van de visvangst. Er is een vismijn die stipt om 16 uur begint en waar de vangst van de dag wordt verkocht.
    Juist zoals het vroeger ook langs hier gebeurde krijgen de vissers hun portie vis mee en op het marktje nabij de vismijn verkopen de vissersvrouwen hun deel. Je kan er van alle soorten vis kopen aan een zacht prijsje per lot zoals linguadas, nieroogkreeftjes en dergelijke.
    Het dorpje is beslist de moeite van het bezoeken waard ook voor de stemmige restaurantjes die er zijn of om er een pinjte te drinken op het terras. Bij leven en welzijn ben ik einde september terug .

    17-08-2006 om 14:43 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weeral 12 augustus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De vakantie voor onze schoolkinderen is volop aan het heenvlieden. Toekomende week zijn wij reeds half augustus. 15 augustus was vroeger gekend voor de processies die overal te lande rondgingen.
    Ik herinner mij nog dat wij als kinderen toen bloempjes moesten gaan plukken of varens ergens in het bos en dan werden de blaadjes van bloemen en planten afgeplukt om 's anderendaags een bloementapijt op straat te leggen waarover de processie toen heen liep.
    Het verkeer en het drukke leven hebben die oude geplogendheden verdrongen en 15 oogst is nog een feestdag waarop de meesten naar strand of Ardennen trekken om hun vrije tijd door te brengen. Als wij nu zo het slechte weer bekijken dan zullen wij al veel geluk moeten hebben opdat die feestdag die meestal toch een zomerse dag is nu ook als zomers te kunnen bestempelen. Juli was te mooi en nu is augustus momenteel in het water gevallen.

    12-08-2006 om 00:00 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet en zijn problemen
    Toen ik onlangs voor mijn PC zat te surfen kreeg ik plots een virusmelding. Verwijderen en verwijderen en ik dacht dat ik ervan af was.
    Niets was echter minder waar want gedurende dagen kreeg ik telkens Security alerts van programma's die mij wilden een scanprogramma verkopen. Gelukkig met hulp via een forum en een kenner (Jurgenv) werd mij een raad aan de hand gedaan. En na al die instructies te hebben opgevolgd ben ik van al die zaken af. U kan niet geloven hoe irriterend het is om telkens in de rechterbenedenhoek een geel kattebelletje te vinden die zegt dat je een hoop spyware hebt die dus klaarblijkelijk na het scannen op spyware niet verdwijnt.
    Andermaal heb ik ondervonden hoe wij simpele PC gebruikers zonder de nodige kennis toch maar klein zijn tegenover mensen die hun dag doorbrengen met het maken van programma's waarmee ze hun evenmens de duvel andoen.  

    03-08-2006 om 11:33 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderwijsheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals ik vroeger reeds vertelde heb ik een kleindochtertje Penelope 2 1/2 jaar oud.
    Toen wij deze week een onweer kregen werd die voorafgegaan door veel wind. Haar haartjes waaiden dooreen en plots zegde de kapoen:" Oh Opa mijn haartjes vliegen weg !"
    Gisteren morste zij op haar T shirtje en toen Oma zegde dat ze nu geen hemdje meer had zei ze:" Ik ga lopen in mijn blote kleed." Toen deed ze haar T shirt af. Die kindjes zorgen toch altijd voor een beetje vreugde in het leven van ons senioren.

    21-07-2006 om 10:49 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met het mooie weer
    Een van de uitzonderingen dit jaar is wel dat de eerste weken van juli overwegend zonnig zijn. Andere jaren werden de hemelsluizen open gezet tijdens die eerste twee weken van juli. Als wij geluk hadden dan begon de zomer pas en dan nog maar lichtjes na 15 juli.
    Deze week, het mindere broertje van vorige week geeft ons een beetje Belgisch weer t.t.z. eens wat bewolkt en dan weer zonnig. Maar de temperaturen liegen er niet om en als je langs de kust wandelt dan zie je dan vooral in de namiddag hoe al die miertjes van zonnebaders daar weer present zijn op het zand.
    Ik was de laatste dagen daar met mijn kleindochtertje Penelopje en wat stel je vast dat de mensen met kinderen wel regelmatig samen zitten op het strand, de moeders om te babbelen en de vaders en ook jou nederige dienaar om voor de boelekes te zorgen. Om uit te kijken dat de kindjes niet verloren lopen of dat zij niet op de verboden plekken in de zee gaan en ook niet te diep in zee.
    Het is wel prettig om ook door vreemde kindjes als Opa te worden aangesproken maar het is vooral vermoeiend.
    Ik acht mij gelukkig dat de prutskes zich amuseren en vooral dat zij na een prettige namiddag moe maar voldaan weer aan hun Mama kunnen worden overgedragen.
    Ik denk dat nu ik dit stukje schrijf ons kleine Penelopje weeral naar dromenland is vertrokken waar het droomt van zijn tijdelijke vriendjes, van het opspattend water en van die Opa die puttekes maakte of met plastieken modellekes koekebak heeft gemaakt.
    Slaap wel lieve vriendjes van vandaag en morgen is de Opa er weer.

    11-07-2006 om 20:15 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV Vlaanderen
    Ik heb mij aangesloten bij TV Vlaanderen. De meeste zenders die wij via de distributie kunnen bekijken vindt ik ook op TV Vlaanderen.
    Als ik straks naar de camping in de Ardennen vertrek kan ik daar ook mijn geliefkoosde zenders ontvangen zonder moeite.µ
    De prijs voor de aansluiting op jaarbasis is iets rond de 4000 oude belgische franken dus iets van rond de 2000 franken minder dan langs de distributie.
    Een nadeel, de schotelantenne hangt daar open en bloot lelijk te wezen aan de muur van ons huis.
    Afhankelijk van de ligging van de woning of van jou appartement kan het moeilijk worden om de sateliet (Astra) te capteren.
    Maar eenmaal die goed gericht is heb je een magnifiek beeld op TV. Feitelijk kan ik alleen nog andere zenders bijkrijgen daar waar mijn distibutie telkens maar zenders zal afknippen teneinde hun bakje te verkopen waar je dan die zenders wel kunt ontvangen.
    Laat ze maar stoefen met hun aktie  "Net gemist" waardoor je een programma 7 dagen nadien nog kunt terugzien maar daar zal je ook voor bijbetalen denk ik.
    Nu ja elk zijn meug maar ik ben wel heel tevreden met mijn TV Vlaanderen.  

    05-07-2006 om 09:22 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atomium
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren brachten wij een bezoek aan het Atomium, mijn vrouw met enkele vroegere schoolvriendinnen de man van één van hen en ikzelf.
    Van het Atomium op zich geen kwaad, ik geloof dat die firma die destijds dit monument helemaal heeft opgekalefaterd nu ook instaat voor de regelmatige reiniging van de bollen. Toen wij daar aankwamen zagen wij daar op een bol drie mannen hangen die  die bol aan het kuisen waren.
    Anders was het gesteld met de lift, dat er maar één lift is kan ik begrijpen, er is ook maar één pijp die naar de bovenste bol gaat. Wij kwamen daar aan en toen wij aan het hostesje vroegen hoe het werkte gaf ze ons de raad om te wachten. Toen de rij der wachtenden voor de lift nog was aangezwollen moesten wij plots ook gaan aanschuiven wat eigenlijk normaal is maar waardoor wij toch reeds achteruit waren.
    Terwijl we echter aanschoven zagen wij iemand waarvan wij oorspronkelijk aannamen dat hij misschien ziek was of zo maar niets was minder waar. Achteraf bleek dat hij lid was van een groep die achter ons mee aan het aanschuiven was. Toen het bijna aan onze beurt was kwam daar nog een groep  rechts van de liftdeur staan die nog eens voorschoven. Het bleek een groep te zijn van Fortis die gereserveerd had in het restaurant; tussen haakjes wij hadden ook gereserveerd in het restaurant. Toen wij dus eindelijk boven waren stonden die mannen van Fortis daar nog altijd rond te draaien.
    Oef eindelijk konden wij aanschuiven aan het buffet, je had de keuze uit "le petit buffet"à 3 euro of " the lunch" à 20 euro. Dames van ons gezelschap hadden dus het voorgerecht van de lunch genomen en wij ook maar toen ze aan de kassa kwamen betaalden de eersten slechts voor 'le petit buffet'. Mijn echtgenote en ik hebben de lunch betaald à 20 euro, Mensen die wij hadden zien betalen voor 'le petit buffet'gingen nadien ook van de hoofdschotel gaan nemen en betaalden niets meer. Ons gezelschap ging nadien net zoals wij het dessert gaan nemen waarop zij in feite geen recht meer hadden. In het kort verteld, een warboel waarvan wij denken dat als ze daar in het restaurant zo voortboeren, ze in de kortste keren failliet zullen zijn of dat ze de prijzen zullen moeten opslaan. De prijs voor een half flesje plat water is 3 1/2 euro, niet mis hé !
    De lunch van 20 euro was niet mis maar niet zijn 20 euro waard.
    Als u dus binnenkort beslist om het Atomium te bezoeken,4,50 euro voor de senioren schik dan uw trip zo dat u ZEKER niet gaat eten of rond de tijd van het middagmaal daar moet zijn. Het is er te druk en tenzij je een beetje scheef loopt te duur voor wat het is.
    Wat ons ook ergerde, het meeste personeel was volledig Nederlands onkundig. Een meisje dat van Kosovo afkomstig is dat kon dan wel Nederlands en deed er alle moeite voor om het ook te spreken. Daarvoor doe ik mijn hoed af.

     

    24-06-2006 om 00:00 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn zo van die toevalligheden
    Er zijn zo van die toevalligheden in het leven.Enkele jaren terug zocht ik zo een beetje in het rond om leden van mijn familie te vinden. Ik had een stamboom samengesteld waarop ik toen hoopte misschien ergens een of andere zijtak te vinden en zo kreeg ik op een ogenblik een antwoordje van een lieftallige studente van aan de uniev in Leuven die met mij een babbeltje sloeg. Toen ik geen nieuws van haar meer ontving was zij 27 jaar.
    Feitelijk was ik een beetje spijtig niets van haar noch van haar zus meer te vernemen.
    Donderdag botste ik op de blog van haar, niet bij Seniorennet uiteraard daarvoor is ze nog veel te jong. Dertig lentes telt ze maar,
    Een leven heeft ze nog voor haar. En mooi is ze ook nog gebleven.
    Zij zat een tijdje in de televisieprogrammering, dus koppie, koppie zou ik zo zeggen.
    Ik hoop dat ze nog vele malen van haar luimige mailtjes zal willen zenden, of dat ik haar spirit mag terugvinden in haar blog,
    Ik heb toen ee'n mailtje gestuurd en was blij er ook een antwoordje op te mogen ontvangen

    17-06-2006 om 19:50 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV Vlaanderen
    Sinds gisteren kan ik op TV nu een pak zenders zien via satelietverbinding, zenders die ik niet mer had door beslissing van de kabeldistributie  of nog een pak andere die volledig nieuw zijn. Dat is uiteraard bijzonder aangenaam als wij in de winter op verlof zijn. Tot voorheen had ik een Free to Air satelietverbinding en daarmee konden wij elke dag het Vlaamse nieuws zien maar al de rest was wel een maand oud. Mijn vrouw kon Thuis volgen maar wij kwamen juist aan nieuwe afleveringen toe toen wij bijna weer naar huis trokken. Nu zullen alle uitzendingen van de dag zelf zijn. Natuurlijk zijn een deel zenders niet voor ons weggelegd maar iedereen moet zijn meugje hebben hé.
    De kleuren en de beelden zijn precies beter verzorgd dan deze die wij via de kabel ontvingen.
    Nu zijn wij tevreden.

    13-06-2006 om 13:49 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vliegt snel
    In een vorig verhaaltje sprak ik over de voorbereiding van de kinderen die hun 1e H Communie zouden doen dat was einde april.
    Eén van mijn kleinkinderen heeft op 25 mei ook zijn 1e communie gedaan. Weken voordien moest ook hij mee doen aan de voorbereidingen en naarmate de tijd vorderde zag je hem ook zenuwachtiger worden. De laatste week had hij zelfs koorts en moest hij een dagje van school af blijven.
    Uiteindelijk kwam de langverwachte dag van O.H Hemelvaart aan. Plots was alle zenuwachtigheid verdwenen en deed hij zeer goed mee met de andere kinderen die het een of het ander voordroegen. 
    Als ik denk aan onze tijd en nog vele jaren nadien waar de jongens een nieuw pakje hadden gekregen en de meisjes in een wit kleedje liepen dan is die trend toch wel heel veel veranderd. De jongens beginnen nu zo een beetje op voetballers te lijken en de kleren doen in het geheel niet denken aan die grote stap en dat grote feest dat het toch voor die mannen van 8 jaar oud moet zijn.

    29-05-2006 om 17:19 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 31/12-06/01 2008
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 30/07-05/08 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Wat is de wereld mooi en jullie ook !!!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!