
Britse korthaar

Britse korthaar
Britse Korthaar

Abessijn
De Abessijn

Manx
Manx
Komt van het eiland Man en is waarschijnlijk een spontane mutatie waaruit een staartloze kitten is gekomen. De kat is zich blijven voortplanten op het eiland en zo zijn er meerdere staartloze katten geboren.
Er zijn 5 soorten staarttypes bij de Manx.
Rumpy : kompleet staartloze Manx
Rumpy riser: drie heiligbeen wervels (stuitje)
Stumpy : kort stompstaartje
Longie : inkomplete verkorte staart
Tailed : Manx met volledige staart
Intimiderende luipaard

Sprintende cheetah

Tijger
De tijger (Panthera tigris) is een zoogdier dat tot de familie der katachtigen (Felidae) behoort, een van de vier 'grote katten' die tot het geslacht Panthera horen.
panter

Panter is de lokale naam gegeven aan verschillende grote katachtigen. Meestal wordt de naam panter gegeven aan de zwarte kleurvariatie van grote katachtigen zoals de jaguar en de luipaard, maar de naam wordt ook gebruikt voor iedere Aziatische ondersoort van de luipaard. Zie het onderstaande overzicht:
Luipaard: Zwarte kleurvariatie; wordt wereldwijd als zwarte panter aangeduid. De Aziatische luipaarden worden in het algemeen ook panter genoemd.
Jaguar: Zwarte kleurvariatie; wordt vaak gebruikt vooral lokaal waar de jaguar voorkomt.
Poema: Panter wordt vaak gebruikt voor poema's die leven in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het is een aanduiding voor een zeldzame ondersoort van de poema genaamd Floridapanter.
Leeuw
De leeuw (Panthera leo) is een groot roofdier uit de familie katachtigen (Felidae). Leeuwen hebben een kortharige bruine vacht en een donker kwastje aan het puntje van de staart.
Jaguar

De jaguar is de grootste kat van Amerika. Jaguars voeden zich algemeen met de prooidieren die in een bepaald gebied het meest voorkomen.
De jaguar is vooral in de ochtend- en avondschemering actief. Het is een solitair dier en het territorium wordt gemarkeert met krabsporen.
Lengte: kop-romp 110-190 cm, staart 45-91 cm, schouderhoogte 65-80 cm. Gewicht: 25-160 kg. Mannelijke jaguars zijn groter en zwaarder dan wijfjes.
Cheetah of jachtluipaard

Cheeta's krijgen meestal twee of drie jongen. Ze zijn slank en gespierd gebouwd, als een hazewindhond. Een volwassen dier weegt tussen 39 en 65 kg. De lichaamslengte is van 112 tot 135 cm, en de staart kan tot 84 cm lang zijn.
Grote en kleine katten
Allemaal familie