Inhoud blog
  • Lieke schrijft 4 november 2014
  • Julio & Gisele ijn in Brazilie thuisgekomen!
  • update 23 oktober 2014
  • bericht 17 oktober
  • commentaar overbodig
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hereniginigsreisBrazilië

    13-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BANKREKENINGNUMMER VOOR SPONSOREN

    Hier nogmaals de gegevens voor diegenen die ons een handje op weg zouden willen helpen. Lees vooral de berichten die we eerder plaatsten, zodat we U wellicht kunnen enthousiasmeren om een donatie te doen. Alle kleine beetjes helpen!!

    Uw donatie kunt U overmaken naar het (nederlandse) rekeningnummer:
    (IBAN): NL47SNSB0961560312

    (BIC): SNSBNL2A (voor degenen die van buiten Nederland doneren)

    tnv: Fraikin van der Wateren
    te  : Bassenge 

    Nogmaals, het is absoluut niet onze stijl om onze hand op te houden en mensen om een bijdrage te vragen. Natuurlijk doen wij onze uiterste best om zelf aan het geld te komen, maar de opties zijn beperkt. Het doel, namelijk de hereniging tussen Julio, Gisele en hun moeder, overstijgt onze trots en gêne.

    Onze hartelijke dank en groet, 
    Alfred, Lieke, Julio & Gisele

    13-08-2014 om 14:00 geschreven door alfred&lieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt een hele onderneming

    Osvalda (de moeder van Julio en Gisele) woonde voorheen in de favela's van Sao Paulo. Gelukkig kreeg ze de gelegenheid te verhuizen en sinds een aantal jaar woont ze nu in Januaria. Een dorp/stadje aan de rivier Rio Sao Fransisco.
    We hebben de kaart van Brazilie goed bekeken. Het gaat een hele ondernemning worden om de familie te ontmoeten.
    Verder zijn we bezig om een aantal projecten in en buiten Januaria met elkaar te vergelijken, zodat we een weloverwogen keuze kunnen gaan maken voor een project wat we eventueel kunnen gaan steunen. Daar willen we deze week meer duidelijkheid over krijgen, zodat "doel2" ook duidelijk is. 
    We zullen alleen een project helpen waarbij we samen met de hulpverleners ter plaatse kunnen bekijken waar behoefte aan is en vervolgens ook daar in de omgeving de nodige spullen of voedsel kopen.
    Geld overmaken zonder te weten of het ook daadwerkelijk goed terecht komt gaan we niet doen. Iedere euro zal op verantwoorde wijze besteed worden aan de kinderen die het daar zo hard nodig hebben. 

    13-08-2014 om 13:40 geschreven door alfred&lieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de teller staat op.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    %%%foto1%%%

    De actie voor de herenigingsreis van Julio en Gisele slaat super aan!

    Inmiddels staat de teller op 1790 Euro!! We vinden het zo geweldig dat familie/vrienden/kennissen, (maar ook zomaar onbekenden en gisteren b.v. de dierenarts, omdat we daar met Bibi waren), willen helpen om deze reis te verwezenlijken! Natuurlijk doen we zelf alles wat in ons vermogen ligt, maar zonder hulp wordt het een zeer moeilijk verhaal. Het was niet makkelijk om hulp te vragen, maar we zijn erg verrast door alle lieve reacties. We zijn al over de helft voor de tickets. Die zijn helaas zo duur, omdat we ook binnenlandse vluchten nodig hebben. Maar we gaan gestaag naar het streefbedrag van 3300 euro. Vanaf dan kan iedere euro die we over hebben naar een project in Minas Gerais. Over dit project zullen we binnenkort meer vertellen. We willen met de locale hulpverleners samen kijken wat er nodig is en dat dan daar ter plekke voor de kinderen aanschaffen, zodat we zeker weten dat iedere cent goed benut wordt en volledig ten goede komt van de kinderen die het daar zo hard nodig hebben.
    Dank aan iedereen die onze reis een warm hart toedraagt!!

    Wordt vervolgd!!

    13-08-2014 om 00:44 geschreven door alfred&lieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPDATE 12 augustus De kop is er af!!

    Afgelopen week hebben we het hele huis grondig gestript en alle overbodige spullen staan klaar om op Marktplaats gezet te worden. Alle kleine beetjes helpen, en we doen er alles aan om mede ook zelf de actie te laten slagen, zodat we hopelijk in de herfst met een gerust hart aan de reis kunnen beginnen. De afspraken bij de gemeentes zijn gemaakt om de paspoorten te laten verlengen. We hebben de pech dat ze alledrie juist nu in oktober verlopen zijn. Inentingen zijn niet noodzakelijk, maar worden sterk aangeraden. Zeker omdat we naar het binnenland van Brazilie zullen reizen. 
    De wegenkaart van Brazilie die we bestelden is binnen. Brazilie is ongeveer zo groot als Europa. De meeste hoofdwegen in het binnenland zijn niet verhard, maar van rode aarde of zand. Een 4wheel-drive huren gaat ver boven ons low budget, dus we zullen de uitdaging aangaan met een kleine compacte auto. 
    Alfred heeft de cursus Braziliaans op een MP3 gezet en daarmee zijn we van start gegaan. Op zich is Braziliaans geen moeilijke taal, maar de uitspraak vergt enige oefening. Eigenlijk klinkt het precies goed als je tijdens het spreken je neus dichtknijpt, maar dat staat natuurlijk nogal beledigend ;) , dus we gaan voor veel oefenen om die nasale klank onder de knie te krijgen.
    Ik (Lieke) ben begonnen met het maken van een fotoboek voor de moeder van Julio en Gisele. Met daarin foto's van vlak na de adoptie tot nu. Zo kan zij toch een beetje een beeld krijgen van hoe haar kinderen opgroeiden.
    Omdat ik in oktober vakantie heb en Gisele vrij van haar studie, is de planning om half oktober richting Brazilie te vertrekken voor 2 weken. Dat komt toch al best snel dichtbij. De voorbereidingen beginnen vorm aan te nemen en de actie brengt ons steeds wat kilometers verder richting dat mooie continent.
    Wat een enerverende, maar zeker ook bijzondere tijd!!

    12-08-2014 om 00:00 geschreven door alfred&lieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!