Inhoud blog
  • Lieke schrijft 4 november 2014
  • Julio & Gisele ijn in Brazilie thuisgekomen!
  • update 23 oktober 2014
  • bericht 17 oktober
  • commentaar overbodig
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hereniginigsreisBrazilië

    23-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update 23 oktober 2014

    Beste mensen, 

    Gisele, Julio en Lieke zijn inmiddels ruim een week weg hoogste tijd voor een uitgebreide update! het gaat allemaal nog veel beter dan gehoopt. Lieke omschrijft het als volgt "Julio en Gisele zijn thuisgekomen!!"  Lieke schrijft ook "Julio en Gisele zijn net vlinders die uit hun coccons exploderen" Er worden herinneringen opgehaald, verhalen verteld, gehuild maar vooral veel gelachen en geknuffeld en veel heel veel geluk ervaren. Lieke en ik hebben contact via de WhatsApp en af en toe stuurt ze me een foto of een collage van foto's via de mail. Ook de zussen plaatsten veel foto's op facebook. voor alle duidelijkheid Julio en Gisele hebben dus 6 zussen, 5 die ouder zijn dan hun en 1 die jonger is. 4 zussen wonen in São Paulo, 1 zus, Eliana, woont op ongeveer een uur reizen bij moeder vandaan en het jongste zusje, Mariana, woont nog thuis bij moeder. Moeder woont met haar huidige partner ongeveer 1000 km bij São Paulo vandaan. Momenteel zijn de oudste zus Patricia, Eliana, Julio, Gisele, Mariana, Lieke, moeder en haar partner in het "huisje" bij moeder. er wordt geslapen op matrassen die overal door het huis verspreid zijn, (net zoals het bij ons thuis zou gaan :) ).

    Ik ga een aantal van de foto's aan dit bericht toevoegen en ook een paar stukken citeren van Lieke's teksten die zij op face-book heeft geplaatst.

    wederom en nogmaals heel veel dank aan de mensen die deze hereniging mogelijk hebben gemaakt en dat zijn natuurlijk, de oranje engel die ons in contact bracht met onze grote helden Mervin en Dorian, familie, vrienden, collega's, bridge vrienden, bekenden, en zelfs onbekenden die ons met hun financiele bijdragen en lening geholpen hebben! DANK!!

    bericht 1, 18 oktober Snel een eerste bericht. De reis was lang, maar ging super! Inmiddels zijn we in Montes Claros en zijn er al 2 zussen van Julio en Gisele bij ons. Ik ben te moe en het is te overweldigend om daar nu iets over te schrijven. Over een uur vertrekken we naar Januaria, naar de moeder van Julio en Gisele. Hier is het 38 gr, in Januaria is het warmer en de rivier is te vies om te zwemmen.Wordt een uitdaging haha. (foto's 1 en 2) 

    bericht 2, 18 oktober Als er geen WK was. Als de oranje engel niet op de tribune had gezeten. Als ik haar niet had gezien. Als zij Mervin niet benaderd had. Als hij de middelen niet had gehad. Als hij niet per ongeluk op een politiebureau uitkwam waar ze de goede gegevens hadden. Als hij heel begrijpelijk niet de moeite had kunnen doen om verder te zoeken. Als......, als........., als....... En nog een aantal keer "als", 
    Dan had ik deze foto nooit kunnen maken!!!!!! (foto's 3, 4 & 5) 

    bericht 3, 18 oktober Op pad met de camera en benieuwd naar het leven in het dorp. In gesprek gegaan met dorpsbewoners. Matteo, de enige jongen in het dorp die engels spreekt heeft vertaald. Omdat ik met de Nikon heb gefotografeerd kan ik nu alleen maar met de gsm vanaf het schermpje van de Nikon foto's maken dus bar slecht. Maak ik goed als ik terug ben in Nederland. Vandaag een extreem hete dag. Geen mensen buiten tussen 11:00 en 17:00 en iedereen hangt wat en drinkt liters water. Mooi gesprek gehad met de familie. Moeder en ik voelen een verbintenis en dat maakt mij heel gelukkig. (foto 6) 

    bericht 4, 18 oktober Julio zal weten dat hij 7 zussen heeft. Mamae hangt hun was op (!) en Julio heeft medelijden dus staat hij even later samen met haar heeeel veel strings op te hangen  (foto 7) 

    bericht 5, 19 oktober Het enige wat ik hier niet geregeld krijg is de hitte. Meer dan 40 graden. Zelfs de Brazilianen trekken het niet en liggen binnen op de vloer met een ventilator. Eliana (zwanger ) en Patricia, de oudere zussen proberen ook kalm te blijven en zo weinig mogelijk te bewegen. Maar ik wil de rivier op. En naar het ziekenhuis. En naar het kindertehuis. Het gaat gewoon niet overdag. De bosbranden rondom het dorp worden goed onder controle gehouden. Af en toe, als de wind deze kant op staat, ruik je de rook. Ja, deze temperaturen zijn absoluut de grootste uitdaging. (foto 8) 

    bericht 6 20 oktober Alles heeft z'n charmes  Insectenbeten, de hitte, je voeten na een wandeling en zelfs die afgrijselijke oververhitte selfie. Vandaag bewolkt en voelen we nu zelfs af en toe een drup?! Ik denk dat als het echt gaat regenen heel Januaria naar buiten rent om te dansen. Dat de communicatie af en toe toch mis gaat bleek vandaag. Of we mee wilde naar een "zoologica". Nou dat klonk als apen en toekans! Na een rit met de taxi stonden we tussen de poepende varkens die gek van de hitte in hun hokken lagen. Even verderop lag een uitgehold varken opgegeten te worden door roofvogels. En ze dachten echt datzelfde ons hier een plezier mee deden (foto 9) 

    bericht 7, 20 oktober  "Ourselfie". Verbonden. Geluk. Opluchting. Bevoorrecht. Cirkeltje rond. (foto 10)

    bericht 8, 21 oktober Julio heeft er een vriend bij. Z'n naam is Nego. Mae is als de dood voor Nego omdat ie zo eng op je af kan komen. Julio pest haar en dat geeft veel plezier. (foto 11) 

    bericht 9, 21 oktober Gisteren gingen we naar een zoologica. Heb ik over verteld. Wel tof om te zien hoe dat er hier aan toe gaat. Bananenplantages staan er ondanks de droogte goed bij. Goede irrigatiesystemen. Dode dieren leg je gewoon buiten. Vogels zijn er blij mee  (foto 12) 

    bericht 10, 21 oktober De rivier staat enorm laag. Waar blijft die regen! Aan de overkant van de rivier rook van de vele bosbrandjes. Aan die kant van de rivier leven apen. Vandaag de eerste toekan gezien. Donderdag ga ik de rivier op met Matteo en een gids. Dus Alfred en collega Vincent: ik ga niet alleen  (foto 13) 

    bericht 11, 21 oktober Gisele en Matteo op pad. Flink trappen door dat zand! (foto 14) noot van Alfred, Matteo is een dorpsgenoot de engels spreekt en die onbetaalbaar is door zijn permanente rol als tolk!!





































    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!