HET LEKKERE BORDJE
Heerlijke recepten zie je hier
Inhoud blog
  • Zuurkoolstamppot met appel
  • Pasta met witte asperges en rozemarijn
  • Schouderkarbonade met aardappels en spruitjes met walnoot
  • Schouderkarbonade met aardappels en roergebakken spitskool
  • Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool stamppot met kaassaus en rookworst
    Boerenkool stamppot met 4-Kazensaus en rookworst

    2 zakjes aardappelpuree a la minute voor stamppot
    1 pakje 4-Kazensaus
    800 gr. boerenkool
    250 gr. rookworst

    ---------------------------------------------------
    Kook de boerenkool in een ruime pan gezouten water in 15 minuten gaar.

    Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op het pak of de instructies van de slager. Bereid de puree zoals aangegeven.

    Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pak. Giet de boerenkool af en laat uitlekken.

    Roer de boerenkool door de puree. Warm nog even goed door en serveer met de rookworst en de saus.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. boerenkool
    11-11-2012, 18:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip-kerrieschotel

    Kip-kerrieschotel

    1 pakje kerriesaus
    300 gr. snelkookrijst
    300 gr. kipfilet, in blokjes
    600 gr. prei, in ringen
    200 gr. ananas in stukjes
    2 el olijfolie

    --------------------------------------------------

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit intussen de olie in een hapjespan en roerbak de kip circa 3 minuten.

    Voeg de prei toe en roerbak deze 5 minuten mee. Bereid de saus volgens de aanwijzingen. Voeg de ananas toe en roer de saus door het kip-preimengsel. Verdeel de rijst over de borden en schep de kip-kerriesaus erover.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rijst
    11-11-2012, 18:06 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog

    spaghetti

    Alle recepten zijn voor 4 personen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-11-2012, 17:54 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet en ananas met kerriesaus, doperwten en rijst

    Gegrilde kipfilet en ananas met kerriesaus, doperwten en rijst

    1 pakje kerriesaus light
    4 kipfilets a 100 gram
    8 schijven ananas
    300 gr. witte rijst
    600 gr. doperwten
    1 tl zout
    1/2 tl gemalen zwarte peper

    ---------------------------------------------------
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een droge grillpan op het vuur. Dep de kip droog en bestrooi met zout en peper. Grill een ruitvorm aan beide kanten van de kip. Je kunt de kip natuurlijk ook in wat olijfolie bruin bakken in een koekenpan. Doe de kip vervolgens 20 minuten in de oven.

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de doperwten in 6 minuten beetgaar. Grill of bak de ananas in de (grill)pan.

    Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kip, ananas, doperwten en rijst.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Rijst
    11-11-2012, 17:50 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderstoof met bloemkool en krieltjes

    Runderstoof met geroosterde bloemkool en krieltjes

    1 pot Smulpannetje Draadjesvlees in Goulashsaus van Maggi
    400 gr. runderpoulet
    800 gr. krieltjes in de schil
    1 bloemkool, in dunne plakken gesneden
    3 el krulpeterselie, gehakt
    4 el olijfolie
    1/2 tl zout
    1/2 tl zwarte peper

    -------------------------------------------------------

    Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de runderpoulet bruin. Voeg MAGGI Smulpannetje toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes in water met zout in 15 minuten gaar.

    Bestrijk de bloemkool met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 10 minuten in de oven tot de plakjes goudbruin zijn. Verdeel de bloemkool over de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de runderstoof en de krieltjes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. bloemkool
    11-11-2012, 17:44 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met rundergehakt, aardappelpuree, courgette

    Ovenschotel met rundergehakt, aardappelpuree, courgette en tijm

    1 pakje kaassaus light
    2 zakjes aardappelpuree a la minute naturel
    1 rode ui, gesnipperd
    2 tenen knoflook, gesnipperd
    400 gr. rundergehakt
    2 el tomatenpuree
    2 el verse tijmblaadjes
    800 gr. courgettes, in plakken
    4 el olijfolie
    1/2 tl zout
    1/2 tl gemalen zwarte peper

    -----------------------------------------------------

    Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een passende ovenschaal in met de helft van de olie.

    Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg na 5 minuten het zout en de peper toe, de tomatenpuree en de helft van de tijm, en bak nog 3 minuten. Schep het gehakt in de ovenschaal.

    Bedek het gehakt met de helft van de courgette.

    Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de helft van de saus over de courgette.

    Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep deze in de ovenschaal. Dek af met de rest van de courgette, bestrooi met de rest van de tijm, en giet de rest van de saus erover. Bak de schotel 35 minuten in de oven.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    11-11-2012, 17:39 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmoorde hamlapjes met andijvie en aardappelpuree

    Gesmoorde hamlapjes met andijvie en aardappelpuree

    1 pot Smulpannetje hamlapjes in jachtsaus
    2 zakjes aardappelpuree a la Minute Naturel
    400 gr. hamlapjes, in plakken gesneden
    2 el bieslook, fijn gesneden
    1 ui, gesnipperd
    800 gr. andijvie, grof gesneden
    4 el olijfolie

    -----------------------------------------------------------

    Verhit de helft van de olie in een pan en bak de hamlapjes goudbruin. Voeg de pot jachtsaus toe met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 20 minuten zachtjes smoren met de deksel op de pan.

    Maak de aardappelpuree klaar. Schep de bieslook door de puree.

    Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui gedurende 5 minuten. Voeg de andijvie toe en bak onder voortdurend omscheppen gedurende twee minuten. Verdeel de aardappelpuree, de andijvie en de hamlapjes met de jachtsaus over de borden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. andijvie
    11-11-2012, 17:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met katenspek


    Andijviestamppot met katenspek

    2 zakjes aardappelpuree a la minute voor stamppot
    200 gr. katenspek, in blokjes gesneden
    2 uien, gesnipperd
    3 el balsamicoazijn
    700 gr. andijvie

    ---------------------------------------------------

    1. Bak in een droge koekenpan de katenspek 5 minuten boven matig vuur. Neem ze met de schuimspaan uit de pan. Fruit in het achtergebleven bakvet de ui goudbruin in 3 minuten. Roer de balsamico door de uien en laat 3 minuten indampen.
    2. Bereid de puree zoals aangegeven op het pak.
    3. Meng de ui en het katenspek door de puree. Meng de andijvie door de puree en laat boven zacht vuur onder voortdurend roeren goed warm worden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. andijvie
    11-11-2012, 17:25 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettes gevuld met puree en mozzarella
    1. Courgettes gevuld met puree en mozzarella

      2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel
      4 courgettes
      200 gr. salami, in dunne reepjes gesneden
      4 trostomaten, in plakken gesneden
      4 bolletjes mozzarella a 125 gr. in plakken gesneden
      1 dl water
      2 el olijfolie

      ---------------------------------------------------

      Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en hol ze met een lepel uit tot 1 cm van de rand. Gooi de zaadlijsten weg. Leg de helften naast elkaar in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
    2. Bereid de puree volgens de aanwijzingen. Roer de salami door de puree. Vul de courgettes met de puree en leg de plakjes tomaat en mozzarella erop.
    3. Schenk het water op de bodem van de schaal, schuif de schaal in het midden van de oven en laat de courgettes in 30 minuten gaar en mooi bruin worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovengerechten
    11-11-2012, 17:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger met salade van witte kool

    1. Hamburger met salade van witte kool en aardappelblokjes


      1 zakje jus naturel gebonden
      2 el citroensap
      2 el krulpeterselie, fijngehakt
      1 el honing
      400 gr. witte kool, geraspt
      400 gr. wortel, geraspt
      800 gr. aardappels, in blokjes
      4 hamburgers a 100 gram
      6 el olijfolie
      2 tl zout

      ------------------------------------------------

      Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Meng voor de dressing 1/3 van de olie met het citroensap, de peterselie en honing en de helft van het zout. Meng deze dressing door de kool en wortel. Laat de salade minstens 30 minuten staan.
    3. Schep de aardappelblokjes om met de helft van de rest van de olie en de rest van het zout. Spreid ze in 1 laag uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Rooster ze 20 minuten in de oven.
    4. Verhit een grillplaat of koekenpan en vet deze in met de rest van de olie. Bak de hamburgers 4 minuten per kant.
    5. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de hamburgers met de jus, salade en aardappels.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    11-11-2012, 17:08 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Gr. andijvie (2)
  • Gr. asperges (2)
  • Gr. bleekselderij (1)
  • Gr. bloemkool (1)
  • Gr. boerenkool (1)
  • Gr. prei (1)
  • Gr. rodekool (1)
  • Gr. spitskool (1)
  • Gr. spruitjes (1)
  • Gr. zuurkool (2)
  • Ovengerechten (4)
  • Pasta (2)
  • Rijst (4)
  • Vlees (1)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!