Inhoud blog
  • reis naar Andorra september 2011
  • België, miserie, miserie, miserie !!!
  • Reis naar Ontario & Québec, Canada 2009
  • Belgian joke
  • Reis USA2008
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vrije tijd

    12-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog wat tijd over
    Aangezien ik daarjuist naar het nieuws van Eén om 18 uur heb gekeken is de televisie nu voor een uur of twee voor mijn madam die graag kijkt naar de Simpsons. Zo nu en dan kijk ik ook even op van mijn scherm en dan moet ik toch ook soms héél hard lachen met de stomme fratsen van Homer Simpson. Men zegt dikwijls tekenfilms zijn voor kinderen maar ik geloof dat er meer volwassenen kijken dan kinderen. Zeker naar films van dit soort want ze kunnen soms te moeilijk zijn voor jonge kijkers.
    Ik weet natuurlijk niet wat veel van jullie doen als je aan het zappen gaat maar de dag van vandaag is het toch soms huilen met de pet op. Bekijk maar eens de programmatie van een zender zoals VTM. (Oei, ga hier misschien enkele vijanden maken denk ik) De ganse avond zijn het ofwel soaps, buiten Familie enkel Amerikaanse series, ofwel zijn het allemaal van die programma's over mensen die liever hun huwelijk/vriendschap op het spel zetten door ergens met een ander te gaan flikflooien op een eiland. Dan zwijgen we nog van die Big Brother toestanden, Nerds & C° en het gaan filmen van één of ander "bekende of is het beruchte" Vlaming met zijn familie.
    Soms moet men zich afvragen of het nog wel de moeite loont om zijn toestel aan te zetten of dat het beter zou zijn een DVD te gaan huren en gewoon bekijken wat men graag ziet.
    Het is echter niet alleen VTM maar ook vele andere zenders die gewoon alle soorten rubbish uitzenden. Bekijk maar eens de buitenlandse zenders; de Franse, Duitse, Italiaanse en Spaanse kennen niets anders dan spelletjes of discussiëren over koetjes en kalfjes. Op de Nederlandse zenders doen ze het nog slechter dan hier in Vlaanderen dus waarom zou een mens nog moeten zoveel geld neertellen voor zijn TV-distributie?
    Wij hebben ons sinds de zomer digitale TV aangeschaft maar daar zijn toch nog veel kinderziektes op zoals het plots bevriezen van het beeld. Hoe komt het feitelijk dat het beeld en de klank van digitaal altijd ietsje later zijn dan de analoge uitzendingen? Misschien is er hier een technische knobbel onder ons die mij dit eens kan uitleggen. (Heb zelf electronica gevolgd op school maar dit weet ik niet meer)
    Eén vraag die ik mij altijd stel is: zouden ze niet beter in plaats van digitale- en analoge tv uit te zenden gewoonweg kanalen doorsturen met reclame en kanalen zonder reclame. Ik wist direct waar te kijken want ik krijg het sch..... van al die soms bedrieglijke reclames.
    Hebben jullie soms ook niet het gevoel dat de blogs die we allemaal maken soms meer hebben van een "forum" dan van een echte blog. Maar allez, ga proberen om er toch iets van te maken.
    Groetjes en tot later.
    Jempi ++

    12-12-2006 om 19:37 geschreven door jempi1948

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zich bezighouden op pensioen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier zijn we dan terug. Het zal uiteraard niet voor iedere dag zijn dat ik mijn blog zal aanvullen want zo veel tijd heb ik dus niet ??!!!
    Inderdaad, als bruggepensioneerde geen tijd hebben om zich bezig te houden met zijn computertje of laptoptje. Het zijn toeren natuurlijk.
    Neen, zo erg is het niet. Gedurende de voormiddag heb ik geen tijd want dan hou ik mij bezig met allerlei dingen.
    We staan al niet meer op om 6 of 7 uur om te gaan werken maar kunnen nu natuurlijk wat langer lui wezen in ons bedje. Hebben ons met mijn op pensioenstelling (wat een woord!) een compleet nieuw bed gekocht van "Tempur" , zoals in de ziekenhuizen maar ietsje mooier, en hebben sindsdien dan ook geen rugpijnen meer zoals voorheen.
    Dus staan we nu ietsje later op en dan is het na het ontbijt tijd om de afwas te doen en de pattaten te jassen terwijl moeder de vrouw het huisje netjes aan de kant zet. Ze kan dit zo goed dat ik haar maar laat doen hé?!
    Daarna breng ik mijn vrouwtje naar haar job in Zeebrugge zo een 8-tal kilometers van bij ons.
    Daar helpt zij 4 dagen in de week een paar uur bij mijn dochter die de Bistro Wittekerke (zie foto)open houdt om haar zo bij te staan in de drukke periodes. Je kan je kinderen niet zo maar in de steek laten.
    Nadat ik ginder een paar tassen koffie heb gedronken kom ik terug naar huis en zorg dan voor de boodschappen. Als alles in huis is dan maak ik het eten klaar voor 5 personen, wijzelf + zoon + dochter + schoonzoon. Aangezien we maar 's avonds warm eten kan ik het op mijn gemakjes klaar maken en dan meenemen naar Zeebrugge als ik mijn vrouw terug ga afhalen. 
    Dit is dan mijn voormiddag goed gevuld. Na de middag heb ik dan wat tijd om mij wat op de computer bezig te houden en al mijn mailtjes te lezen die ik van vrienden krijg. De ene mails zijn om te lachen, andere zijn met informatie of foto's. Het zou kunnen gebeuren dat er enkele ondeugende tussen zitten ook natuurlijk. Dat heb je als je probeert om jong te blijven hé? Maar uiteraard zijn er ook verschillende werkjes te doen aan het huis zelf.
    Het laatste klusje dat ik thuis heb gedaan is het leggen van laminaat over de volledige oppervlakte van ons eerste verdiep. Mijn vrouw had mij gezegd dat ik anders niet mee mocht op reis. (grapje !!)
    Daar ik het nog nooit eerder gedaan had mag ik zelf zeggen dat het héél goed meegevallen is. Het is zelfs prachtig en oh zo goed te onderhouden.
    Bon, voor vandaag is dat weer genoeg.
    Volgende keer ander en beter.
    ++ 

    11-12-2006 om 00:00 geschreven door jempi1948

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reizen

    Reizen zijn in feite voor mijn madam Anita en mezelf "het" van "het".
    Wij hebben er al enkele bestemmingen op zitten en voor het ogenblik gaan we nog altijd een beetje ver van huis weg. Ik zeg altijd, als het niet meer gaat dan kan ik nog met de bus naar Benidorm. Niet dat Benidorm nu niet goed is of zo iets, maar toch is het voor mij niet mijn ding. Te veel Belgen ginder en daarvoor gaan we niet op reis.
    Onze bedoeling daarentegen is het ontmoeten van vreemde culturen en volkeren.
    Op onze trouwreis, mijn tweede keer, zijn we naar het vroegere Joegoslavië getrokken en wel naar Montenegro, juist tegen de Albanese grens tegen het stadje Ulcinj. Daar de nodige fondsen ontbraken was het maar voor een weekje maar we zijn het volgende jaar terug geweest en dan voor 3 weken. Indien mogelijk houden we die 3 weken aan want dan is het werkelijk de moeite om die lange vliegreizen te maken.
    Vanaf dan hadden we de smaak te pakken en zijn we beginnen rondtoeren in Europa met als bestemmingen Bulgarije, Portugal en het Baskenland. Landen zoals Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Engeland waren al bezocht.
    Nadien zijn we iets verder gegaan naar Madeira en Turkije maar ook naar Gambia, Kenia, Tunesië, Egypte, Mexico, Venezuela, Brazilië, Sri Lanka, Cabo Verde en Jamaïca (zijn juist terug).
    Waar het de volgende keer naartoe gaat weten we nog niet, maar we vinden zeker iets.
    Tot de volgende keer +++

    09-12-2006 om 18:14 geschreven door jempi1948

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorstellen

    Voor de eerste maal dat ik op mijn nieuwe blog werk en hierbij wil ik mij enkel even vlug voorstellen.
    Ik ben een man, geboren op 3 november 1948 te Kortrijk W.Vlaanderen als zoon van Maurits en Mercédes. Als 2e kind van het gezin heb ik nog een oudere zus van '44 en 2 jongere zussen van '52 en van '59, ons kakkernest. Ik ben begonnen met werken aan de RTT te Brussel in '66 voor 4 jaar en ben dan in de privé gegaan bij de Rederij Townsend Thoresen, later overgenomen door P & O Ferries, beide Engelse firma's gevestigd in Zeebrugge,en dit tot aan mijn op brugpensioen stelling. In '68 ben ik nog even soldaatje gaan spelen bij de Militaire Politie te Evere en Kleine Brogel (luchtmacht).
    Gehuwd in '69 te Blankenberge, waar ik nog steeds woon, met mijn eerste vrouw waar ik 2 schatten van kinderen (zoon en dochter) heb mee gehad en hertrouwd in '88 met mijn huidige vrouw waarmee ik nog 1 zoon (ook een schat hoor!) heb gekregen. Sinds begin 2003 op brugpensioen en mijn hobby's zijn altijd reizen geweest en vroeger voetbal. Sinds mijn brugpensioen is het uiteraard gemakkelijker om de reizen uit te stippelen en aan te passen aan onze goesting en aan onze kalender.
    Voor de rest ben ik nu huisman en klusjesman geworden en weet nog altijd niet goed hoe ik het vroeger aan boord legde om buiten mijn werk om nog al die andere dingen te doen. Ik heb nu praktisch geen tijd meer over.
    Genoeg voor deze keer, volgende keer beter ++

    09-12-2006 om 00:00 geschreven door jempi1948

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/10-30/10 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 29/06-05/07 2009
  • 01/09-07/09 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 19/11-25/11 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • BHV belachelijk? (fonzie)
        op problemen
  • jullie reis (karin)
        op REIS ZW USA
  • Voor Jempi (Willy Gilliaert)
        op einde jaar
  • opwarming (jan vervoort)
        op opwarming
  • Was u ook jong in de jaren '50 of '60? Gefeliciteerd (je zeune)
        op vroeger en nu

  • MAAK IEDERE DAG DE MOOISTE VAN UW LEVEN !!!
    Laatste commentaren
  • BHV belachelijk? (fonzie)
        op problemen
  • jullie reis (karin)
        op REIS ZW USA
  • Voor Jempi (Willy Gilliaert)
        op einde jaar
  • opwarming (jan vervoort)
        op opwarming
  • Was u ook jong in de jaren '50 of '60? Gefeliciteerd (je zeune)
        op vroeger en nu
  • Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Eddy White's Memories
  • seniorennet.be


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!