Nasi Goréng
benodigheden:
Gekookte rijst voor 4 personen, 4 sjalotten, ketjap 3 teentjes knoflook, 3 rode pepers, 2 theelepeltjes trassi- of een plakje van 2 cm. 1 theelepeltje zout, 50 gram boter, 200 gram vlees_restjes, 100 gram gekookte garnalen, 1 flinke prei, 4 takjes selderij, 3 eieren, atjar ketimoen, kroepoek.
De beste manier van het bereiden is, de gesneden sjalotten, knoflook en gesneden pepers met de trassie en zout in een stevig schaaltje_ of in de tojbeh met de oelekan te kneuzen;
Het geheel in de boter een wadjan half gaar te fruiten. Vervolgens al roerende het aan blokjes gesneden vlees en de garnalen toevoegen. Niet al te groot vuur. Schep de geheel afgekoelde rijst door de kruiden en het vlees in de wadjan.
Is het geheel goed dooreen gemengd en goed heet, dan de fijngesneden prei en selderij er doorheen mengen.
Haal de wadjan van het vuur.
Doe de nasi goréng in een schaal.
Bak van de eieren een omelet, en snijd het in dunne repen, leg ze kruislings op de nasi goréng, als ganering.
Serveer het met atjar ketimoen en kroepoek.
Er zijn er velen, die een scheutje ketjap door de nasi goréng doen, maar nodig is dit niet. Voor hen, die van scherpe spijzen houden, kan er natuurlijk nog atjar lombok rawit bij.
Voor hen die de ingrediënten kunnen kneuzen, is het ook mogelijk om de sjalotten, de knoflook en de pepers fijn te snijden en met de trassi (fijn te wrijven) en dan in de boter te fruiten. En dan alles gelijk als hier boven staataangegeven
Eet smakelijk,
Liefs van Karin
12-11-2009 om 12:43
geschreven door karin
Categorie:psp
|