Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het daget in.....het Noorden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, het daget, niet in het Oosten want daar moet men volgens het manwijf Merkel zich aan de toenemende wandaden van de "nieuwe burgers" aanpassen en ze in koop nemen, Deutsland schaft zich immer mehr af!

    Maar het daget bij onze Nederlandse noorderburen dank zij de onverzettelijke wil van de vrijheidsstrijder Geert Wilders. Mijn oprechte dank Geert voor de grote offers die jij tot nu toe gebracht hebt voor het verdedigen van onze vrijheden.

    Elke moskee in Europa is er een teveel omdat de islam een veroveringsideologie is omkleed met een godsdienstig manteltje, met godsdienst heeft deze ideologie in werkelijkheid niets gemeen, in Europa kan en mag er geen plaats zijn voor godsdienstfanaten die onterecht beroep doen op godsdienstvrijheid.

    Wanneer ik in mijn blog zou schrijven dat alle moslims ongelovige honden en varkens zijn, zou men mij terecht wegens discriminatie kunnen aanklagen, maar dat doe ik niet. In de koran echter staat letterlijk dat Joden en Christenen en Atheisten ongelovige honden en varkens zijn er staat ook dat men homosexuelen met de dood moet bestraffen. Wanneer Geert Wilders zegt, dat dit boek gevaarlijker is als Mein Kampf, dan heeft hij honderd procent gelijk. Dat boek moet in Europa verboden worden want het zet aan tot haat. Bovendien moeten allen die deze haat prediken uit ons midden verbannen worden zij zijn erger als de toenmalige Nazis.

    Ik hoop, dat de politiekers in ons landje ook de moed zullen opbrengen onze Nederlandse buren te volgen, niet alleen de Vlaamse maar ook de Waalse. Een volk dat zijn eigen wortels uitrukt is ten ondergang gedoemt dat geldt zowel voor Vlamingen als Walen. En deze wortels zijn Joods-Christelijk-Humanistisch
     Kartuizer.

    Reageer....




    >> Reageer (2)
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nog meer verheugend nieuws....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Nederlandse vrijheidsstrijder Geert Wilders werd door de Amsterdamse rechtbank vrijgesproken. Gerechtigheid is geschiedt. Hopelijk volgt Vlaanderen het Nederlandse voorbeeld.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is ook nog verheugend nieuws.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is inderdaad ook nog goed nieuws, de rode en de groene ratten hebben in het zand gebeten, het is hen niet gelukt het Vlaams Belang op droog zaad te zetten.De Raad van State heeft beslist dat de partij haar partijfinanciering behoudt. Daarop heb ik vandaag inplaats van één twee Trappistjes gedronken. Het is nu ook allerhoogste tijd dat het Vlaams Belang in de Vlaamse regering wordt opgenomen zodat deze regering eindelijk democratisch wordt.

    Ook Nederland gaat de goede weg op, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat het vroeg of laat eindelijk  tot een confederatie zal komen tussen de Republiek Vlaanderen en het gezuiverde Nederland van Geert Wilders.

    Ook in andere Europese landen wordt de weerstand tegen de Europese draak steeds groter ik geloof dat het einde van de club van de natte dweil langzaam maar zeker een feit wordt. Het Volk weert zich en het weert zich terecht.

    In Duitsland loopt de partij van moe Merkel, het manwijf, op haar laatste beentjes. De voormalige FDJ Füherin is er in gelukt de C van de CDU te laten verdwijnen, van het Christelijke blijft in de partij niets meer over. Maar ook daar weert het Volk zich tegen het totale verval van de Christelijke-Humane waarden en normen en terecht.

    Over de financiele ramp die op ons toekomt waag ik mij niet te uiten, ik ben geen econoom, maar ik heb reeds als kind geleerd dat men nooit méér uitgeven kan als dat wat men heeft. Ik heb reeds zeer vroeg geleerd dat ik van elke honderd Euro die ik heb 15% als spaargeld aan de kant moet leggen en dus van deze honderd Euro maar 85  mag uitgeven.

    Ik wens alle lezers van mijn blog, niettegenstaande alle slechte berichten, goede moed toe, de weerstand en het gezonde verstand van de Europeanen is veel groter als de bende van de natte dweil gedacht had. We gaan gemeenzaam de goede weg op.

    Terugkerend op mijn bemerking van gisteren, "gij zult niet moorden" stel ik mij de vraag of de ministers De Crem en Vanackere en de parlementsleden die in deze moordpartij toegestemd hebben zich terdege bewust zijn, dat zij schuldig zijn aan de moord op onschudige slachtoffers in de Libische steden? Op de eerste plaats zijn de bevelhebbers schuldig en dan de uitvoerenden, de piloten, die het bevel mischien tegoedertrouw uitvoeren, maar deze piloten zijn geen domme jongens, zij zouden moeten weten dat dat wat zij doen moord is. 

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (6)
    20-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Gij zult niet moorden"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de tien geboden hebben wij geleerd:"Gij zult niet doden" Deze vertaling is echter onjuist, de letterlijke vertaling uit het Hebreeuws is:"Gij zult niet moorden"

    Er is een groot verschil tussen doden en moorden, als er inderdaad zou staan, gij zult niet doden, dan zouden we ook geen dieren mogen slachten want dat is ook doden.

    Als er echter op een land tonnenwijze bommen worden afgeworpen zoals destijds op Dresden en nu op Lybie waarbij duizende onschuldigen gedood worden, dan is dat "moorden!"

    Wanneer een land door barbaren overvallen wordt dan heeft het volk van dat land het recht zich daartegen te verdedigen en de indringende vijand te doden, dat is niet "moorden" maar wettige zelfverdediging. Zoals ik ook als privaatpersoon het recht heb mij tegen inbrekers die in mijn woning binnendringen om mij te bestelen te verdedigen en hen desnoods als het niet anders kan te doden. Ook dat is wettige zelfverdediging en niet moorden.


    In sommige gevallen ben ik voorstander van de doodstraf. Wanneer zonder enige twijfel bewezen is, dat de dader koelbloedig zijn offer gedood heeft zoals in het geval Dutroux en sommige anderen is volgens mij de enige juiste straf de doodstraf. Dat geldt ook voor barbaren die uit religieus fanatisme hele families uitmoorden. Bovendien zijn er in deze wereld heel wat machthebbers die de dood van vele onschuldigen op hun geweten hebben voor hen geldt ook maar één rechtvaardige straf, de doodstraf! Maar in een wereld waar massamoordenaars zoals Arafat en sommige anderen de Nobelplijs voor de vrede krijgen is gerechtigheid ver te zoeken.

    Noodzakelijk bijvoegsel: Hartelijk dank Victor voor je medeleven, alles is nog in orde, maar soms, na het lezen van de berichten, stijgt in mij een grote woede en dan is het beter niets te schrijven en te wachten tot de woede is afgekoeld.
    Ja, Jaen er lopen nogal wat ezels rond.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede op aarde, waar ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms is het verstandig enkele dagen te zwijgen onder het motto spreken is zilver, zwijgen is goud.
    Nog twee weken en het nieuwe jaar is voor de helft voorbij, op 1 juli zijn we in de helft. Van de Christelijke kerstboodschap "vrede op aarde aan de mensen die van goede wil zijn" is er niet veel terecht gekomen, bij ons niet en nergens ter wereld. De goede wil is ver te zoeken omdat er teveel kwaadwilligen zijn die alleen maar aan het eigen profijt denken en die niet terug deinzen te moorden. Bommen op Lybie met verrijkte uranium om hun olievorraad zeker te stellen, waarbij duizende onschuldigen het slachtoffer worden en voor hun verdere leven verminkt worden, is het werk van vleesgeworden duivels.

    En dan zijn er de godsdienstwaanzinnigen die geloven dat zij in een paradijs terecht komen wanneer zij zich met een bommengordel in de lucht springen en zoveel mogelijk onschuldige schlachtoffers in hun waanzinsdaad meesleuren. De ware schuldigen zijn de haatpredikers die deze onnozelaars deze onzin wijsmaken en deze haatpredikers zijn te vinden in de moskeen die ook in ons landje als paddestoelen uit de grond rijzen met medewerking van gewetenloze politiekers. Als de scharia die deze haatpredikers verkondigen in Europa wet zou zijn, zouden er bij ons nogal wat bruine krullebolletjes zonder handjes rondlopen.

    En toch geloof ik dat er ook nog vele mensen van goede wil zijn maar zij moeten wel hun oogkleppen afleggen zij, die zeggen dat een moskee hetzelfde is als een kerk, hebben er niets van begrepen en zij hebben zeker ook nog nooit de koran gelezen zoals ze ook nog nooit de bijbel gelezen hebben.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    11-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals groeten uit Ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele jaren geleden brak er in een stal van een boerderij hier in de omgeving brand uit. Inplaats van te blussen ging de boer buiten op z´n knieen zitten bidden in de hoop dat God de brand zou blussen. De boerderij is toen helemaal afgebrand. Dit is geen verzinsel van mij, het is echt zo gebeurt.

    Nu zijn er enkele parlementsleden van het Vlaams belang die voor de redding van Vlaanderen willen gaan bidden. Er is natuurlijk niets op tegen dat zij af en toe eens samen naar een kerk gaan om voor het welzijn van ons Volk Gods bijstand af te smeken maar dat is niet hun bedoeling, neen ze willen dat doen in een lokaal van het Vlaams parlement. Nu meen ik toch, dat parlementsleden door het Volk niet gekozen worden om in het parlement te gaan bidden, bovendien is er een strikte scheiding tussen kerk en staat en kan er in het Vlaams parlement geen plaats zijn voor een gebedsruimte voor geen enkele religie. Bovendien worden parlementsleden niet door de belastingbetaler betaald om te bidden maar om de belangen van het Volk te verdedigen. Godsdienst is privaataangelegenheid, ook niet alle Vlaamsbelangers zijn gelovigen, in de partij is er plaats voor elke Vlaming. Als er geprotesteerd wordt omdat een vrouw haar Islamistische geloofsovertuiging door een kopdoek tot uiting wil brengen is dat goed en terecht maar dan kan er in datzelfde parlement zeker geen plaats zijn voor een gebedsruimte. Kwezels heeft het Vlaamse Volk voor het behartigen van de Vlaamse belangen in het Vlaams parlement zeker niet nodig.

    Mischien zal men het van een kartuizer niet verwachten, maar voor mij is de strikte scheiding van kerk en staat heilig omdat ik uit de kerkgeschiedenis geleerd heb hoe rampzalig een theocratie voor een volk is. Vandaar ook mijn diepe afschuw voor de islamistische theocratie.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (4)
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na twee dagen en twee nachten slapen zit ik nu weer voor mijn computer. Een griepje had mij te pakken, koude rillingen en vreselijke moeheid, daartegen helpt alleen maar af en toe een aspirientje en veel slapen en inderdaad, het heeft geholpen, het boterhammetje met een eitje smaakt weer. Een Duits spreekwoord zegt:"wer schläft der sündigt nicht" Alhoewel ik moet vaststellen dat er burgemeesters en andere politiekers zijn die al slapend zwaar zondigen. Een moment dacht ik reeds dat de tomaten de schuldige waren, ik had namelijk de dag daarvoor twee tomaten gegeten, maar die waren het dus niet.

    Nadat ik nu de nieuwsberichten gelezen heb en eventjes op bezoek was bij Angeltjes, bij Politically Incorrect en bij Kopp-Nachrichten, bekruipt mij de lust mij terug in mijn bed te leggen en nooit meer wakker te worden, in deze waanzinnige leugenachtige wereld voel ik mij niet meer thuis. Maar als ik dan buiten kom in mijn klein paradijsje en de bloemen zie en de twee wilde katten die op mij toekomen voor hun dagelijkse hapje, de paarden zijn er nog niet, dan ben ik dankbaar voor de rust en de vrede die hier nog heerst.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    06-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten, komkommers, salat enzv. enzv......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EHEC
    *****

    Eerst waren het tomaten, komkommers en salat, dan was het een restaurant in Hamburg en nu zijn het sojascheuten, de Chinese restauranthouders zullen er niet blij mee zijn dat nu de klanten,die alles geloven wat in de gazet staat, wegblijven. Morgen zijn het mischien radijsjes, overmorgen bloemkool en dan selder en prei enzv. Enkele nederlandstalige kranten meenden het Duitse woord Sprossen (scheuten) als spruiten te moeten vertalen het Duitse woord voor spruitjes is Rosenkohl maar  van journalisten kan men zoiets verwachten, de heren weten kennelijk niet dat er in deze tijd van het jaar geen spruitjes zijn. Dat er ondertussen door al deze wraakroepende desinformatie een hele industrietak kapot gaat schijnt niemand te intereseren. De financiele verliezen zijn niet te overzien en niet alleen dat, verse groenten zijn een bron van gezondheid en vitamine C. wanneer men deze bron wegneemt dreigt er werkelijk een epidemie op ons toe te komen.
    Welk duivels brein steekt er werkelijk achter EHEC ??

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te wapen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijheidstrijders aller humanistische en beschaafde landen verenigt u.

    Bedankt Jutta voor je reactie, inderdaad, wij schijnen een uitstervend ras te zijn, als het zo verder gaat zoals nu, komen er na ons anderen met houten koppen en zonder hersens. Maar ik geloof nog steeds aan het gezonde boerenverstand van velen van ons en van degenen die na ons zijn gekomen, de huidige generatie. Er zijn grote veranderingen op til uiteindelijk zal onze humanistische beschaving de zege behalen.

    Ook Lieve bedank ik voor de vriendelijke reactie, maar ik moet de reacties eerst goed- of afkeuren voor ze op mijn blog geplaatst worden. Ik doe dat niet graag, maar ik werd ertoe gedwongen omdat er in het verleden af en toe zeer hatelijke en onfatsoenlijke reacties kwamen. Ik moet dus eerst in mijn mailbox kijken en de reacties goed of  afkeuren, maar ik zit niet de hele dag voor mijn computer en als ik ze dan goedgekeurd heb duurt het soms nog een poosje eer ze op mijn blog verschijnen. Men moet dus wel een beetje geduld hebben.

    Het verheugde mij nog eens een reactie van jou te krijgen Lucky9, ik begrijp wat je bedoeld. Ik heb ook met spanning je bijdrag van 30 mei l.l. in Artikel 7 gelezen "1984 gebeurt nú" Waar ik het volledig mee eens ben. Bij "Welingelichte kringen" zag ik ook de afgrijselijke beelden van de verminkte lijken die door de moslims daar eerst afgeslacht werden, als men dát gezien heeft kan men de reactie begrijpen. En wat Turkije betreft, bij de Bosporus houdt Europa op.

    We leven in een rumoerige tijd, vijftig jaar geleden had ik dat wat zich nu dagelijks afspeelt voor onmogelijk gehouden, sinds 1968 heeft men stelselmatig ons volk vergiftigt, niet alleen in Vlaanderen maar in heel Europa. Het wordt tijd, allerhoogste tijd, dat allen die nog niet gehersenspoelt zijn opstaan en zich met alle midellen die hen ter beschikking staan gaan weren tegen de moslimwaanzin en de steeds groter wordende waanzin van de "bende der zevenentwintig" zoals Angeltjes ze noemt, de neocommunistische EU commisarissen. Er moet een einde komen aan deze waanzin. Europa moet terug een continent van vrije Volken worden waar ieder Volk zelf bestemt wat goed voor hen is.

    Kartuizer.

    Reageer.......


    >> Reageer (1)
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feiten zijn nu eenmaal feiten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet het wel, onheilsprofeten worden niet graag gehoord, in het oude testament werden zij zelfs vermoord. Maar feiten zijn nu eenmaal feiten ook dan als men ze wil loochenen.

    Griekenland is bankroet en er dreigt een revolutie uit te breken, het leger staat reeds bereit om de revolutie in te tomen. De EU potentaten willen nog eens enkele miljarden in het bankroete systeem pompen, maar waar zal dat geld vandaan komen? Van de overige bankroete EU staten? De volgende kandidaat is waarschijnlijk Italie, Spanje en Portugal met ons land is het niet beter. Men kan niet in alle eeuwigheid geld blijven bijdrukken waar geen enkel waarde meer tegenover staat. Vergelijken we even, wat men met één euro nog kon kopen 2002 en wat men er nu nog voor kopen kan. Het hele systeem stort in elkaar omdat het van het begin aan niet deugde.

    Maar niet alleen in Griekenland, ook in Spanje begint het langzaam op een revolutie te lijken het Volk, vooral de jonge mensen, zijn de leugens, de corruptie en het bedrog van het regime meer als beu. En de EU leugens geloofd men al lang niet meer.

    In Frankrijk zal bij de volgende verkiezingen zeer waarschijnlijk eindelijk een ander regime aan de macht komen dat aan de EU leugens en bedrog een einde zal maken.

    In Nederland zou de partij van Geert Wilders bij nieuwe verkiezingen waarschijnlijk de meerderheid behalen, de Nederlanders zijn wakker geworden en willen zich niet langer laten knechten door EU potentaten en islamgekken.

    En bij ons? Wanneer worden de Vlamingen eindelijk eens wakker en beginnen zij met de grote schoonmaak in de Vlaamse landen? Het is wel hoogste tijd zo kan het niet verder gaan. 

    Kartuizer.

    Reageer....... 


    >> Reageer (4)
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We laten ons niet klein krijgen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Proost Victor, en nog vele gelukkige en gezonde jaren. Ik ben met mijn wensen wel een dag te laat maar dat veranderd niets aan de intentie. Natuurlijk blijf ik ten opzichte van jou een snotneus maar ik ben dan ook nog geen opa. En zo is het, na de jaren der lasten komt de last der jaren.

    Nee, Lucky9, ik geloof niet dat men met die broeken het komkommer probleem kan oplossen, tussen die Oostenrijkse aardbeien was dat wel nodig maar met die komkommers is er iets anders aan de hand, ik zei het reeds, het moeten niet altijd bomgordels zijn.

    Heel juist Gina, komkommertijd het groene virus breidt zich uit en de methoden worden steeds gerafineerder maar we laten ons niet klein krijgen.

    Het spijt mij Jutta maar ik kan je werkelijk niet komen helpen, als ik het kon zou ik het werkelijk doen maar ik ben niet in de mogelijkheid. Ik begrijp je  wel, de last der jaren hé.

    De Europese potentaten moesten kleinluid toegeven, dat in Europa reeds 70 % der koeien halal geslacht worden. De dieren worden onverdoofd de halsslagader doorgesneden en sterven kwaalvol. Het Europa van de barbaren!


    De Grieken halen massaal hun geld bij de banken af en het is te verwachten dat over nacht de Drachme weer wordt ingevoerd en dat is eerst het begin. De reus op lemen voeten begint in elkaar te storten. De Europese komkommerrevolutie is begonnen. Gerald Celente had dat wel zeer juist gezien.

    Kartuizer.

    Reageer...








    >> Reageer (3)
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bemerkingen en nog eens bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als men in deze totaal op zijn kop staande wereld zegt dat de Europese unie de Europese staten  financieel in de afgrond sturen is men een nazi.
    Als men zegt dat de rode en groene politiekers de ware oorzaak zijn van alle ellende die steeds in grotere mate op ons toekomt zoals de toestroom van allerlei vreemd gespuis in onze landen, dan is men een nazi.
    Als men zegt dat de Euro geen toekomst meer heeft en ten ondergang gedoemt is, is men een nazi.
    Wel, als dat de nieuwe definitie van nazisme is, dan ben ik een nazi want ik weer mij er tegen, dat onze Europese landen leeggeroofd worden door vreemdelingen die hier niets te zoeken hebben, ik weer mij er tegen dat door niet gekozene europotentaten onze democratische rechten ondermijnd worden en het eens welvarende Europa aan de rand van de afgrond gevoerd wordt.

    De spaanse komkommers zijn wel een mysterie, alleen in andere landen worden de mensen er ziek van maar niet in Spanje. Ik heb wel de indruk dat ons wat verzwegen wordt. Het moeten niet altijd bomgordels zijn, dat valt teveel op!

    In Spanje en in Griekenland dreigt een ware burgeroorlog uit te breken, de mensen zijn het beu, door hun regeringen belogen en bedrogen te worden. Callente had wel gelijk!

    En nu nog een heerlijk komkommer  recept ala-kartuizer:
    Schil een komkommer, het groene eraf. Snij de komkommer in fijne schijfjes in een kommetje dat men kan afdekken, voeg er een beetje azijn aan toe, een heel klein beetje zout en peper  een eetlepel suiker en 200 ml. room. Goed doorroeren en een nacht in de koelkast zetten. Eet smakelijk, ik ben er nog nooit ziek van geworden.

    En tenslotte nog enkele reacties op de reacties...
    "Ik zei het al, Victor, alles heeft twee kanten, ik zou het ook wel heerlijk vinden dat iemand mijn rug zou wassen als ik in het bad zit maar dat is mij niet gegund. Ik heb vrijwillig voor het celibaat gekozen en jij hebt vrijwillig voor het huwelijk gekozen nu moeten we ook de gevolgen van onze keuze dragen."

    " Ja Lucky9 er zijn ook nog goede abdijbieren, Grimbergen is één van maar tegen de trappist van Westmalle komt men niet aan, zo zie je maar, dat de paters ook veel goed doen, en zij leven niet op kosten van de gemeenschap maar zorgen zelf voor hun levensonderhoud."

    "Lieve Jutta, tot mijn spijt kan ik niet naar Antwerpen komen, ik ben al blij dat ik het hier nog allemaal voor elkaar krijg, maar zonder hulp van anderen zou ik het echt niet meer kunnen, bij het maaien van de tuin kijk ik wel toe, en betaal er ook voor, maar zelf kan ik het niet meer. Ook de mens heeft bij het ouder worden zijn grenzen."

    Kartuizer.

    Reageer.....



     


    >> Reageer (6)
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Osbelgistan......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kan nog wel enkele dagen duren eer er weer een actueel bericht op mijn blog verschijnt. Vandaag ben ik met de grote lenteschoonmaak begonnen, eerst kwam mijn private huiskapel aan de beurt, die straalt weer in haar oorspronkelijke glans, ook godvruchtige spinnen schijnen zich daar thuis te voelen. Dan kwam de stal aan de beurt, dat was nodig, alle overbodige rommel weg. Morgen is het de beurt aan de voormalige varkensstal, daar liggen nog vijfhonderd kilo kolen die veel stof veroorzaken, dat wordt dus een vuile karwei. Vrijdag moeten er boodschappen gehaald worden en zaterdag wordt de tuin gemaaid en de wei voor de paarden in orde gebracht, die komen dan waarschijnlijk volgende week. Ondertussen staan de bloemenbakken alweer voor de vensters die regelmatig ook naar water verlangen. Zondag is rustdag dan kan ik mij weer ontspannen voor mijn computer zetten. Zo gaat dat in een kartuizerhuis.
    Maar er zijn ook heerlijke ontspannende momenten, ik heb nu eens de trappist van Orval geprobeert maar ik moet eerlijk zeggen, Westmalle smaakt mij beter, volgende week probeer ik Rochfort, je weet maar nooit! Ook de nieuwe asperges heb ik al vakkundig klaargemaakt en natuurlijk ook gegeten maar wel zonder de schotel van Angeltjes. Waarom zou ik van al deze lekkere dingen niet genieten zo lang het nog kan? Men zou bijna zeggen: "lustig is het kartuizerleven!" Maar alles heeft twee kanten!

    Ik wens alle lezers een paar zonnige prettige dagen zonder islamkommer, kettingtrekkers, handtassenjagers, messentrekkers en allerlei ander gespuis. En zonder politieke bla-bla.

    Kartuiser.

    Reageer, maar vriendelijk......


    >> Reageer (3)
    23-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is de tijd...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waar is de tijd? vraagt zich mijn vriend Victor in een reactie op mijn vorige bijdrag.
    Ja, waar is de tijd dat Antwerpen nog de stad der sinjoren was en Gent de stad der stroppen en Mechelen de stad de maneblussers en Brussel de stad der kiekenfretters? Ja, waar is de tijd?

    Wat is er gebeurt? Wie zijn de verantwoordelijken die deze invasie van wereldvreemde  driedubbel verpakte baarmachienen en mannen met baarden in nachthemden in ons landje toegelaten hebben? Wie zijn de verantwoordelijken?

    Ik weet wel, dat vele Vlamingen lamme goedzakken zijn, maar de meesten worden dan toch wel wakker als zij het in hun portemonee gaan voelen en die tijd is nu wel gekomen ook in Vlaanderen en ook in Walonie en overal in de Europese landen. De protesten en de roep naar een grondige bodemreiniging worden steeds groter en luider. Het wordt inderdaad tijd dat onze vaderlandse bodem weer het eigendom van de rechtmatige eigenaars wordt. Wat van ons is, is van ons en dat laten we niet wegroven door vreemde tafelschuimers en wij hebben het recht ons eigendom te verdedigen met alle middelen die ons ter beschikking staan. En dan mogen de Europotentaten, die zich vetmesten op kosten van het Europese Volk, nog zo luid roepen als ze willen, ons antwoord is klaar en duidelijk: "Zo hebben wij een verenigd Europa niet gewild, wij willen een Europa der nationaliteiten waarin elk Europees Land zijn eigenheid
      behoudt, wij willen een Europa opgebouwd op de Joods-Christelijke-Humane normen en waarden, waar geen plaats is voor wereldvreemde woestijngodsdiensten en waar religie privaatzaak is. Wij willen een democratisch Europa waarin de wetten bepaald  
    worden door democratisch gekozen vertegenwoordigers en niet door zogenaamde commisarissen die niemand gekozen heeft en die dus geen geldig mandaat hebben."

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (2)
    21-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals elke avond heb ik nog eens in mijn hart gekeken, vroeger noemde men dat gewetensonderzoek. En ik heb vandaag geen enkel ander hart pijn gedaan, ik heb ook geen ogen doen wenen en ik heb op geen enkel wezen een gevoel van weemoed gelegd. Hartelijk dank,Alice Nahon voor deze wijze woorden ze zijn voor mij een levensregel geworden.

    De jonge man die men van de beschermde werkplaats van deur tot deur stuurt met een karton vol nutteloze voorwerpen heb ik weer vijf euro gegeven, met de ernstige vermaning deze niet in het verzegelde busje te steken maar in zijn zak, hij glimlachte weer zeer breed, dat heb ik altijd al zo gedaan, sindsdien komt hij tweemaal in plaats van éénmaal per maand en ik voel dan een diepe blijdschap in mij omdat ik een arm mensenkind heb blij gemaakt. Zo heb ik dan symbolisch, ik hoed mij wel dat letterlijk te doen, mijn armen gewonden rondom een hoofd dat mischien ook eenzaam was.

    Ik weet wel dat er in deze wereld zeer veel onrecht is en toch kan ik met een rustig geweten mijn dag afsluiten. Ik ben niet in de mogelijkheid alle armen en misdeelden van deze wereld te helpen. het maakt mij soms dieptreurig dat er mensen zijn die amper te eten en te drinken hebben en in de diepste ellende leven en dan voel ik een diepe woede in mij als ik vaststel dat er anderen zijn die om hun wellustige driften te bevredigen 3000 dollar betalen voor één nacht in een hotelsuite en duizende euros per maand aan salaris en pensioen krijgen en die zich dan ook nog uit het voorarrest kunnen vrijkopen.

    Ik hoop, dat er nog meer mensen zijn die voor ze slapen gaan in het eigen hart kijken.

    Kartuizer.

    Reageer....


    >> Reageer (4)
    19-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noch een paar nuchtere bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is geen partij in Vlaanderen die het Vlaams Belang kan verslaan!
    Na de dolksteek van Bart Dewever in het hart van vele Vlamingen betreffende de amnestie zullen nu wel velen die door het NVA misleid werden wel tweemaal nadenken bij de volgende verkiezingen. De enige partij die de Vlaamse belangen nastreeft is Het Vlaams Belang.

    Als het een bisschop of een of andere rechtse was geweest die in een hotelkamer als een geile stier een kamermeisje had besprongen zouden de rode huichelaars van de OOOO wel andere tonen zingen!

    Ik geloof niet, dat het Waalse rode strikje eerste minister wil worden, er zouden dan wel eens oude koeien uit de gracht kunnen worden gehaald waarvan hij liever heeft dat ze in de gracht blijven.

    Voor welke autoriteiten kunnen we nu nog echt respect hebben?


    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (3)
    17-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele bemerkingen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alhoewel ik steeds met mijn hart in Vlaanderen en nader bepaald in Antwerpen ben richt ik mijn oog meer op het Europese- en wereldgebeuren omdat ik weet dat de lezers van mijn blog ook trouwe lezers van Angeltjes zijn. De redactie van Angeltjes is dichter bij de Vlaamse gebeurtenissen en dus beter geinformeerd als ik en zo bespaar ik ook de lezers van mijn blog kritische bemerkingen die zij reeds bij Angeltjes gelezen hebben.

    Obama verstrikt zich in zijn leugens
    ----------------------------------------
    Nu bewezen is dat de geboorteoorkonde van de "heilige" Obama een plompe vervalsing is, wie het niet geloofd moet even bij KOPP-NACHRICHTEN kijken, komt Amerika wel in de problemen, want men kan alleen maar Amerikaans president worden als men in Amerika geboren is en de ouders ook reeds Amerikanen waren. Amerika heeft dus nu een onwettige president en een onwettige regering. Tot mijn verbazing lees ik daarvan niets in onze pocokranten en hoor ik daarvan nog niets in onze nieuwberichten.

    Wel respeckt voor het Amerikaans gerecht !
    --------------------------------------------------
    Ook al bood hij een miljoen dollar, hij blijft in de cel de oude geilaard. Bij ons zou hij al lang weer op vrije voet geweest zijn en het kamermeisje in de gevangenis. In Amerika gaat dat wel een beetje anders.

    Waarom de ene wel en de andere niet ??
    -----------------------------------------------
    Het internationale gerechtshof in Den Haag heeft een arestatiebevel uitgevaardigd tegen Kadaffi. Waarom niet tegen de Syrische president die zich evenzo schuldig maakt. Het antwoord is simpel, Syrie heeft geen olie.

    Mijn dank..
    ------------
    Voor alle reacties der laatste dagen en, Lucky9, we blijven evengoede vrienden ook al denken we over sommige dingen anders just is just, de gedachten zijn vrij. En, Victor, bedankt voor de goede raad betreffende de paarden, maar van mij wordt alleen maar verwacht dat ik regelmatig voor vers drinkwater zorg al het andere doet de eigenaar. Ik geloof niet, Pascha, dat ik altijd gelijk heb, maar ik zeg gewoon de dingen zoals ik ze zie, in elk geval bedankt voor je steun. En, Lies, bedankt voor de knuffel, dat doet altijd goed.

    Kartuizer.

    Reageer.......



    >> Reageer (1)
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Meezennestje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Een meezennestje is uitgebroken,
    dat, in den wulgentronk
    gedoken,
    met vijftien eikes blonk;
    ze zitten in den boom te spelen,
    tak-op, tak-af, tak-uit, tak-in, tak-om,
    met velen,
    en ´k lach mij, ´k lach mij, ´k lach mij
    bijkans krom.

    Het meezenmoêrtje komt getrouwig,
    komt op den lauwen noen,
    al blauwig
    en geluwachtig groen;
    het brengt hen dit en dat, om te azen,
    tak-om, tak-af, tak-uit, tak-in,
    ze razen,
    en kruipen, vlug het meezennestjen in.

    Het meezenvaàrtje zit - de looveren
    verduiken ´t voor ´t gestraal -
    te tooveren,
    al in de meezentaal;
    daar vliegen ze , al med´een, te zamen,
    tak-om, tak-af, tak-in, tak-uit,
    en, amen,
    het meezennestje is weêrom ijle en uit.

    Guido Gezelle


    Af en toe neem ik mijn oud verzenboek weer eens ter hand, het is verschenen in Amsterdam tien jaar voor ik ter wereld kwam in 1926.
    Bovenstaand gedicht draag ik op aan mijn goede vriend Victor en aan alle anderen.

    Kartuizer.




    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten ut Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanzelfsprekend heb ik de reactie van Lucky9 op mijn bijdrag van gisteren zonder enige twijfel goedgekeurd,en op mijn blog laten verschijnen. De gedachten zijn vrij en dat geldt voor Lucky9 maar ook voor mij en daarmee is alles gezegt. Dank zij Internet kunnen we deze vrije gedachten nog verkondigen.

    Tot nu toe had in in mijn vrij grote tuin twee bewoners, twee katten die ondertussen mijn grote vrienden geworden zijn en voor hun dagelijks hapje bij mijn verschijnen onmiddellijk op mij toegelopen komen en die niet alleen op het hapje wachten maar ook op de dagelijkse knuffel. Nu echter krijg ik er twee bewoners bij. Daar het regelmatige maaiwerk teveel werd heb ik nu de helft van de tuin met draad afgespant en volgende week komen de twee nieuwe bewoners, twee jonge paarden. Natuurlijk zijn het niet mijn paarden maar dat is onbelangrijk. Ik verheug mij nu reeds op de vriendschap van deze twee nieuwe bewoners want dieren zijn meestal trouwere vrienden als mensen.

    Kartuiser.


    Reageer........


    >> Reageer (6)
    14-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leugens van het witte huis....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na enkele dagen zwijgen wordt het tijd weer eens wat van mij te laten horen. Tijdens een tweedaagse virtuelle reis door het wereldwijde web van het bloggenland heb ik links en rechts mijn licht opgestoken.

    Dat er heel wat politiekers van de eerste leugen niet gebarsten zijn wisten we al maar de leugens die sinds jaren door het witte huis verkondigt worden spannen wel de kroon en hebben nu met president Obama het toppunt bereikt.

    De voormalige Amerikaans minister van financien Paul Craig Roberts heeft zich bereidt verklaart
    onder eed te getuigen dat Osama Bin Laden bereids in 2001 gestorven was. Maar er is nog veel meer, hij zegt ook dat de Amerikaanse regering de ware veroorzakers zijn van de ramp van 11 september 2001.

    Toen ik op 11 september 2001 de beelden zag van de vliegtuigen die zich in de torens boorden was ik verbaasd over de professionele videobeelden, alsof er in de omliggende gebouwen kameras waren opgesteld om op het juiste moment de vliegtuigen die "toch niemand verwacht had" te filmen.

    Ik heb steeds geweigerd te geloven dat de terroristen die enkele uren vliegonderricht in een sportvliegtuig genoten hadden in staat zouden zijn geweest een pasagiersvliegtuig te besturen. Deze vliegtuigen kunnen alleen maar door profies van op afstand bestuurd geweest zijn. Bovendien moet het vliegtuig dat in het pentagon dat mooi ronde gat geboord heeft een vliegtuig zonder vleugels geweest zijn.

    Ik heb ook nooit willen geloven dat de beide torens door het invliegen van de vliegtuigen ingestort zijn de enige mogelijkheid is, dat er in de fundamenten springstof was aangebracht die eveneens van op afstand tot explosie gebracht werd en inderdaad kwamen die explosies eerst enkele minuten nadat de vlieguigen zich in de torens hadden geboord.

    Ondertussen is nu bewezen dat de geboorteoorkonde van Obama een plompe vervalsing is (zie KOPP-NACHRICHTEN). Video.
    Ik raad de geintereseerde lezers aan eens op verkenning te gaan bij KOPP-NACHRICHTEN.

    Ik ben er mij van bewust dat sommige lezers het met mij niet helemaal eens zullen zijn omdat dan deze massamoord niet meer op het konto van de islamisten komt, maar we mogen ook onze vijanden geen onrecht aandoen! En het is onze plicht de ware daders te ontmaskeren.

    Kartuizer.

    Reageer.....




    >> Reageer (2)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    taboe
    blog.seniorennet.be/taboe
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ongegrond
    blog.seniorennet.be/ongegro
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!