500 gr bloem 200 g roomboter ,gesmolten ongezouten. 130 tot 140 g water of melk lauw warm. 2 eieren grote. 50/100 g suiker . 1 theelepel zout naar smaak. 7 g instant gist 1 eigeel en 2 eetlepel melk of water. Amandelen schilvers.
Het maken van de Brioche.
In een kom, de gist met suiker in beetje water oplossen. Eieren, de rest van water, zout en de gesmolten boter toe voegen en klop, de ingrediënten krachtig, voor ongeveer 10 Minuten lang. Met een machine deeg haken ,voeg de meel toe,kneed klop de deeg tot hij zacht en plakkerig is . Bedek de kom en laat het deeg rusten gedurende twee uur bij kamertemperatuur .
Neem het deeg uit de kom en op een met beetje bloem bestoven werkvlak de deeg verdelen in paar ballen. Maak ze mooi rond en leg ze in je bak vorm naar keuze. Bedek de broodjes met plastik zak. Laat het weer rijzen tot de deeg mooi omhoog komt en de broodjes verdubbeld zijn in volume . Besmeer de broodjes met 1 eigeel en 2 eetlepel melk of water,roer de mengsel goed door. Besmeer ze lichtelijk met borstel niet op duwen anders zakken ze in. En versier ze met amandel schilvers Verwarm de oven op 180 graden. Bak ze voor 25 tot 30 minuten tot ze gaar mooi bruin zijn. Laat de brood koud worden voordat je het eet . Voor ongeveer zeker 1 tot 2 uur . eet smakelijk hij is heerlijk.