Inhoud blog
  • Franse brioche
  • Lemrachem & pindakoekjes
  • Gevulde groentes met rijst en gehakt
  • koffiebroodjes
  • 5 soorten pizzas
  • Bieslookbroodjes
  • Diamant broodjes
  • koffiebroodjes en zachte broodjes
  • Simit (turkse bagels)
  • Feta slakken
  • Lemsemmen
  • Sfenj (Marokkaanse donuts)
  • Burgerbroodjes met gebakkenbroodjes
  • Tomaten paprika aubergine saus
  • Quiche met broccoli,fettakaas en creme fraiche
  • Berkoukech(mhamsa) marokkaanse soep
  • Chocolade lemoncurd muffins
  • Abrikozen cake
  • Pasta met groente en rundvlees
  • aarbeien cakerol
  • Zandkoekjes
  • Zemelen, tarwe griesmeel ,tarwebrood
  • Zachte zoete broodjes
  • Tonijn aardappel broodjes
  • Ronde zachte brood met roomkaas,honing en walnoten
  • Indiase curry met chapati
  • Batbot marokkaanse broodjes
  • Gevulde batbot met aardappel en tonijn
  • Scones naturel.
  • Krachel met bbr
  • Courgette schotel met fettakaas
  • Vlinder en hart brioche
  • Bloem Brioche
  • Pizza
  • Toast
  • Pizza
  • Mlauoi
  • Vlechtbrioche
  • Koeientong
  • Wortelcake
  • Tagine met vlees en groente
  • 4 Plaatpizza
  • Lemoncake
  • Chapati
  • Baps zachte broodjes.
  • Pizza uien rollen
  • Pizza rollen met gehakt en groente.
  • Matlou3
  • Chebakia
  • Bestilla
  • Franse brioche
  • Zoete brioche broodjes
  • Maisbroodjes (polenta broodjes)
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom in de keuken van kebdania
    kebdania
    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chebakia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kilo bloem
    2 eieren
    1 glas olie en 1 glas gesmolten boter grote glas van ongeveer 200 ml.
    1 glas oranje bloesem water.
    1/2 glas azijn
    Glas sesam zaad fijn gemalen wel even roosteren beetje.
    2 etlp anijszaad ook fijn malen.
    2 etlp suiker
    1 thlp kaneel
    5 gr gist
    Water indien nodig voor de deeg.
    Snufje zout.
    1 glas fijne gemalen amandelen ontvellen en even bakken eerst.
    Olie voor bakken .
    3 tot 4 kilo honing ik heb van de aldi is best lekker .
    En sesamzaad voor decoratie.

    De gist in 4 etlp lauw water laten oplossen.

    voeg alle ingredienten in kom kneed dit samen de gist tot zacht deeg als je water nodig denkt te hebben neem je een glas ongeveer beetje bij beetje toevoegen tot je gewenste deeg hebt.

    De deeg in 6 stukken sneden en in plastikzakken bewaren voor gebruik laat geen lucht in komen.

    Rol de deeg op de aanrecht met meel bestrooid als je mooite hebt met de vormen uit halen.

    Vorm de chebakia met de vorm van je eigen wens.

    De restanten van de deeg kan je weer in zakjes bewaren tot die wat zacht is dan kan je die weer uitrollen en zo ga je steeds het proces herhalen tot je klaar bent met de vormen van de chebakia dek het steeds af met theedoek voorkom droging van de deeg.

    Zoadra je klaar bent kan je gaan bakken in hete olie.

    Verwam de honing in ruime pan kook de honing niet 1 keer opwarmen is genoeg.

    Als de chebakia koekje bruingebakken is zet je dat met gelijk over in de warme honing laat dat goed in trekken tot de beiden kanten van chebakia de honing heeft opgenomen dat kan paar minuten duren .

    zet de chebakia in grote bord ,bestrooi de chebakia met sesamzaad als decoratie als je ze uit de honing haalt.

    29-06-2014 om 00:00 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bestilla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Heb gisteren bestilla met kip gemaakt mijn dochter van 11 wou het graag zij heeft de versiering gedaan ze kon niet wachten om te eten ze hebben gesmuld ,was tijdje dat ik
      had gemaakt ik ben meer voor bestilla met vis zij niet, ik heb nog de helft over voor straks voor ze of na maghreb inschaallah.

    Ingrediënten .
    ...
      Filodeeg
      2 grote kippen
      10 grote uien fijn sneden.
      Olijvenolie voor bakken
      zout
      peper
      kurkumapoeder
      gemberpoeder
      Thlp kaneel
      1 etlp suiker
      bosje gehakte koriander en bosje peterselie fijn gehakt.
      Voor de vulling.
      4 of 5 eieren
      500 gr amandelen (gepocheerd en ontveld )
      dan bakken tot de amandelen goudbruin zijn.
      150 suikerpoeder
      2 etlp oranjebloesemwater.
      2 etlp boter.

      Decoratie.
      Wat amandelen
      kaneel en poeder suiker.

      Om te vetten.
      100 ml olie en 150 gesmolten boter samen in kom goed dit roeren ,om de filo mee te besmeren.

      Bereiding.
      Maak de kip eerst schoon met badje in citroen of azijn met wat zout.
      Verwijder alle veren en al het vet en slijmerig wat is de kip zit.
      In pan met olie de uitjes bakken ,voeg daarna de kip toe bak dit goed samen .
      Voeg de kruiden en de peterselie, koriander aan de kip en de uitjes bak dit samen
      Als de ui goudgeel is voeg je 2 glazen water aan de pan roer goed zet deksel op de pan tot de kip gaar is.
      Neem de kip uit de pan.
      Haal al het vel vet van de kip en haal al het vlees van de botten sneed de vlees in kleine stukken.
      Laat de pan op zachte vuur staan tot de saus is ingedikt roer vaak in de pan voorkom verbaranding.
      Als de saus ingedikt is voeg je de eieren 1 voor 1 roerend steeds tot je gelijkmatige saus krijgt.
      Zet de vuur uit als het ingedikt is en al het vocht uit de saus is.
      Pocheer de amandelen ,ontvel ze ,bak ze in pan met hete olie tot ze bruin zijn .
      Dep de gebakken amandelen in keuken papier droog laat ze even afkoelen om ze fijn te hakken in de machine.
      Voeg de suikerpoeder de oranjebloesemwater en zachte boter ,roer dit goed samen voor de vulling.
      De Filodeeg moet je paar uur van te voren uit de vriezer halen laat het dicht in de verpakking tot je het wil gebruiken anders droogt het uit en breekt het .
      Vet een bakblik met de mengsel van olie en boter ,
      Met een kwast en leg 6 deeg lappen op.
      De deeglappen moeten voor een stuk over de rand van de bakblik heen hangen zoals op de foto's .
      Smeer de Filodeeg lappen met boter en olie met kwast en leg daarna 1 in het midden voor versteviging voor de vulling die erop komt.
      Bedek de deeg in het bakblik nu met de mengsel van de kip ,eieren en dan de amandelen als laatst.
      Sla de deeglapjes over de vulling heen en bestrijk het met boter en olie.
      Leg een extra lap deeg op om de hele vulling netjes af te dekken mooi rond dekken .
      Besmeer ook dit goed met boter olie over de hele bestilla heen.
      Zet de bestilla in de voorverwarmde oven op 180 graden.
      Bak het voor ongeveer 20- 30 minuten tot hij bruin goudgele heeft.
      Garnier de bestilla met opdienen met suikerpoeder kaneel en amandelen.
    Je kan hier ook paar kleintjes van maken als je geen grote wil maken dan heb kleine bestillas.

    29-06-2014 om 00:00 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 23/03-29/03 2015
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/05-08/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be

  • Archief per dag
  • 27-03-2015
  • 28-08-2014
  • 24-08-2014
  • 05-07-2014
  • 01-07-2014
  • 29-06-2014
  • 25-06-2014
  • 08-05-2011

    Gastenboek
  • Staat je blogje stil,jammer zeg toch een lieve groet
  • hallo
  • Trucker_John komt met zijn 10 tonner truck door de blogs gereden met zijn vriend Zeno_Blog
  • Succes met uw blog.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Categorieën


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!