Inhoud blog
  • Franse brioche
  • Lemrachem & pindakoekjes
  • Gevulde groentes met rijst en gehakt
  • koffiebroodjes
  • 5 soorten pizzas
  • Bieslookbroodjes
  • Diamant broodjes
  • koffiebroodjes en zachte broodjes
  • Simit (turkse bagels)
  • Feta slakken
  • Lemsemmen
  • Sfenj (Marokkaanse donuts)
  • Burgerbroodjes met gebakkenbroodjes
  • Tomaten paprika aubergine saus
  • Quiche met broccoli,fettakaas en creme fraiche
  • Berkoukech(mhamsa) marokkaanse soep
  • Chocolade lemoncurd muffins
  • Abrikozen cake
  • Pasta met groente en rundvlees
  • aarbeien cakerol
  • Zandkoekjes
  • Zemelen, tarwe griesmeel ,tarwebrood
  • Zachte zoete broodjes
  • Tonijn aardappel broodjes
  • Ronde zachte brood met roomkaas,honing en walnoten
  • Indiase curry met chapati
  • Batbot marokkaanse broodjes
  • Gevulde batbot met aardappel en tonijn
  • Scones naturel.
  • Krachel met bbr
  • Courgette schotel met fettakaas
  • Vlinder en hart brioche
  • Bloem Brioche
  • Pizza
  • Toast
  • Pizza
  • Mlauoi
  • Vlechtbrioche
  • Koeientong
  • Wortelcake
  • Tagine met vlees en groente
  • 4 Plaatpizza
  • Lemoncake
  • Chapati
  • Baps zachte broodjes.
  • Pizza uien rollen
  • Pizza rollen met gehakt en groente.
  • Matlou3
  • Chebakia
  • Bestilla
  • Franse brioche
  • Zoete brioche broodjes
  • Maisbroodjes (polenta broodjes)
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom in de keuken van kebdania
    kebdania
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase curry met chapati
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 17:47 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batbot marokkaanse broodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 17:39 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde batbot met aardappel en tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 17:38 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scones naturel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 17:33 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krachel met bbr
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 17:30 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette schotel met fettakaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 17:28 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinder en hart brioche






    24-08-2014 om 17:18 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloem Brioche








    24-08-2014 om 17:16 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 16:52 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 16:45 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 16:42 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mlauoi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 16:40 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlechtbrioche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 16:39 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeientong
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept is voor.

    Koeientong of schapentong....
    handje koriander en peterselie fijngehakt.
    5 knoflookteentjes fijn gehakt
    Olijven voor garnering die je ook gebruikt voor tagine en kip.
    halve ingemaakte citroen in stukken.
    halve glas olijvenolie
    1 etp komijn
    1 etlp paprikapoeder
    1 etlp gemberpoeder en 1 etl kurkuma poeder.
    1 thlp peper
    zout.
    1 glas water.

    Maak de marinade van de kruiden eerst roer alles goed is voor de tong om in het te laten intrekken.

    Kook de tong 30 minuten in gewone kookpan.
    Laat de koetong afkoelen.
    De tong met scherpe mes de bovenste dikke vel laag verwijderen.
    De tong in stukken sneden .
    Marinier de vlees met de marinade van de kruiden.
    Doe de olie in de pan ,zet de vlees erin en bak het even voor 3 minuten lang met de kruiden .
    Voeg de water bij de pan laat het goed samen koken op hoge vuur voor 10 minuten.
    Zet de pan nu omlaag laat het op lage vuur goed gaar koken tot de vlees zacht gaar is en de saus ingebonden is.
    Voeg als laats de olijven voor 2 minuten bij laat het even mee koken.
    Eet smakelijk .

    24-08-2014 om 16:25 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Wat is wortelcake lekker mmm vooral met de roomkaas.
    Recept .
    175 ml olie.
    175 gram rietsuiker.
    3 eieren losgeklopt...
    175 gram wortels geraspt .
    85 gram sultanarozijnen.
    55 gram walnoten grof gehakt.
    1 sinaasappel rasp van.
    175 gram bloem .
    1 Bakpoeder gezeefd .
    1 thlp kaneel .
    1/2 thlp nootmuskaat.

    De glazuur 200 gram roomkaas en 100 gram suikerpoeder en 2 etlp  sinaasappelsap.

    Verwarm de oven op 170/180 graden.
    vet een hoge bakvorm van (23x23 cm) in en beleed die met bakpapier.

    Klop de olie, eieren ,suiker in grote kom los.
    Roer de geraspte wortels ,rozijnen en de gehakte walnoten en sinaasappelrasp erdoor.

    Voeg de bloem ,kaneel ,nootmuskaat en het bakpoeder ,roer dit bij de mengsel van de wortel goed samen door .

    Schep de mengsel in de bakvorm en bak het voor 40/45 minuten lang tot hij gerezen en droog gebakken is.

    Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen.
    Dan volledig in op rooster laten afkoelen.

    Meng voor de glazuur de kaas ,suikerpoeder en de sap in kom en klop alles tot gladde mengsel.
    Verdeel de glazuur over de cake en strijk het glad met paletmes .
    Garneer de cake met reepjes sinaasappelschil .
    snijd de cake in 16 stuks.

    24-08-2014 om 15:43 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagine met vlees en groente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 12:04 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 4 Plaatpizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 11:48 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lemoncake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-07-2014 om 23:12 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chapati
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-07-2014 om 23:11 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baps zachte broodjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De baps broodjes kan je zoet en zout eten.
    In England en Schotland eten deze broodjes bij het ontbijt ,bij mij waren ze op 12 stuks is ook zo op heb de
    helft aan de buurvrouw gegeven .

    Ingrediënten....
    7 grm droge gist
    1 etlp suiker
    435 grm witte broodmeel
    250 ml melk (lauw)
    11/2 tlp zout
    45 grm zachte gesmolten boter
    1 etlp bloem extra om te bestuiven.

    voorbereiding .
    Zeef de bloem in de kom van je kneed machine .
    Verwarm iets de melk ,voeg het bij de bloem en de rest van de ingrediënten .
    Kneed alles goed voor 7 -10 tot de deeg lekker zacht is .
    Dek de deeg met plastik zak goed dicht .
    Laat het voor 1 uur rijzen of tot de deeg voldoende is gerezen.
    Sla lucht uit de deeg ,kneed het voor 2 minuten lang zacht tot het glad is.
    Verdeel het in 12 stuks ,het zijn hele kleine baps en kneed deze weer even met je handen .
    Vorm ze tot een bal en die weer tot platte ovaal bestuif ze met de 1 etlp bloem.
    Leg de ovalen baps in de bakplaat bedekt met bakpapier ,dek ze af weer .
    Laat ze weer 30 minuten rijzen.
    Druk in elke baps met je wijsvinger in.
    Bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden tot ze licht bruin en gaar zijn .
    De broodjes zijn erg zacht als ontbijt zullen ze heerlijk zijn.

    01-07-2014 om 12:48 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 23/03-29/03 2015
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/05-08/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be

  • Archief per dag
  • 27-03-2015
  • 28-08-2014
  • 24-08-2014
  • 05-07-2014
  • 01-07-2014
  • 29-06-2014
  • 25-06-2014
  • 08-05-2011

    Gastenboek
  • Staat je blogje stil,jammer zeg toch een lieve groet
  • hallo
  • Trucker_John komt met zijn 10 tonner truck door de blogs gereden met zijn vriend Zeno_Blog
  • Succes met uw blog.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Categorieën


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!