NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Oude prentkaarten


16-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie was Sinterklaas

Wie was Sinterklaas


http://img708.imageshack.us/img708/5285/sinterklaasa.jpgSinterklaas leefde in de vierde eeuw en was bisschop van Myra in Klein-Azië (Turkije). Al twee eeuwen later was de verering in Klein-Azië en Rusland opmerkelijk groot.Men vereerde hem om zijn goedheid en vrijgevigheid.De verering in het westen is van latere datum. Ze is te danken aan het feit dat Italiaanse zeelieden in 1087 zijn stoffelijk overschot vanuit Myra overbrachten naar het Zuid-Italiaanse stadje Bari. Zij deden dit om het te redden uit de handen van de Saracenen.
Vanuit Italië kwam de verering naar Noord-Europa.
Sint Nicolaas is de beschermheilige geworden van schippers en kinderen

Rond de heilige Nicolaas  hebben zich veel plaatselijke legenden gevormd. Aan de vooravond van zijn feest is in veel gezinnen 'pakjesavond': men geeft elkaar geschenken. Deze gaan vergezeld van gedichten, waarin bepaalde eigenschappen of gebeurtenissen uit het afgelopen jaar aangehaald worden. In gezinnen met jonge kinderen of kleinkinderen bestaat nog wel het gebruik dat een familielid of een vriend voor Sint Nicolaas speelt en iets zegt over de goede en minder goede dingen die de kinderen gedaan hebben. Uit een grote zak verdeelt hij cadeautjes en snoep. Vroeger kregen de kinderen ook een tikje met een roe. Het was oorspronkelijk een gebaar van zegening: de roe beloofde, als de levende tak, bij aanraking vruchtbaarheid.

Tegenwoordig lijkt het feest van Sint Nicolaas vaak nog slechts een commerciële bedoening. Het gaat enkel nog maar om de cadeautjes en het snoep en volstrekt niet meer om de herinnering aan een goedgeefse heilige. De oorsprong van Zwarte Piet is niet zo duidelijk: is hij de overwonnen duivel? Een moorse slaaf? Of is hij niets anders dan het symbool van het kwade, de tegenpool van Sint, die het goede vertegenwoordigt? Piet luistert immers stiekem aan de schoorsteen en onthoudt alle slechte dingen van de mensen om ze vervolgens aan Sint mee te delen, opdat deze het goede kan belonen en het kwade kan bestraffen.

Sinterklaas wordt voornamelijk in Nederland en België gevierd, maar ook onze landgenoten in het buitenland worden niet vergeten in december
» Reageer (0)
15-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het paard van Sinterklaas wordt genezen

Hoe het paard van Sinterklaas wordt genezen


http://img12.imageshack.us/img12/9397/paardk.jpgEen verhaal over hoe het paard van Sinterklaas genezen wordt en Sinterklaas een nieuwe rode mantel kreeg

's Zomers woont Sinterklaas in een groot paleis in Spanje, met al zijn honderd Pieten. Maar terwijl die Pieten speelgoed maken, pepernoten bakken en alles klaarmaken voor de volgende reis naar Holland, trekt Sinterklaas op zijn paard door de hoge Spaanse bergen, op zoek naar een nieuw Pietje. Want ieder jaar gaat er een nieuw Pietje mee, klein genoeg om door de schoorstenen te roetsjen en handig in klauteren en springen.

Een paar jaar geleden had Sinterklaas wekenlang vergeefs gezocht. Ten slotte kwam hij in een rotsachtige streek, waar hij plotseling de fluit van een herdersjongen hoorde. Hij ging op het geluid af en zag, op een bergweitje tussen de rotsen, een kleine donkere jongen zijn geiten hoeden. Die keek verbaasd naar Sinterklaas en werd nog verbaasder toen deze hem vroeg of hij mee naar Holland wilde. O, ja, hij kon goed klimmen, op de rotsen tenminste, hij was gewend aan de kou, want in de bergen was het 's nachts altijd koud. En toen zij zo samen wat gepraat hadden, beloofde de jongen dat hij in de herfst, als de geiten naar binnen waren gebracht, naar het paleis van Sinterklaas zou komen.

Zo werd op een winderige dag in november een kleine magere jongen binnengelaten bij de Sint en zijn honderd Pieten. Hij keek zijn ogen uit, want hij bezat alleen zijn herdersfluitje en had nog nooit speelgoed gezien. Alles was nieuw voor dat kleine Pietje en hij zou zich zeker diep ongelukkig gevoeld hebben, als de Sint en zijn Pieten niet zo aardig voor hem waren geweest.

Maar één ding wilde Pietje beslist niet: slapen in een groot bed met witte lakens. Iedere avond sloop hij stilletjes naar de stal, rolde zich in een paardendeken en sliep lekker in het stro. En daarom was hij de eerste die merkte dat het witte paard van Sinterklaas zo raar stond te hijgen en te snuiven. Pietje werd er wakker van en liep vlug naar het rillende dier toe. "Jij bent ziek," zei hij bevend en ging dadelijk naar het paleis, om de andere Pieten wakker te maken. En zodra het dag werd, stuurden die Pedro, die altijd voor de paarden zorgde, naar de slaapkamer van de Sint: "Sinterklaas, Sinterklaas, we kunnen niet naar Holland. Uw witte schimmel is zwaar ziek, het zal zeker zes weken duren voordat hij weer beter is. En het is het enige paard dat over de daken kan rijden!" Sinterklaas stond vlug op, kleedde zich aan en ging naar de stal. Daar stond het kleine Pietje bij de schimmel en aaide zachtjes over zijn hals. Sinterklaas keek erg bezorgd.

"Sinterklaas," zei het nieuwe Pietje, "in een hol, hoog in de bergen, woont een heks die toverdranken maakt. Zal ik u de weg wijzen?" En zo trokken Sint en Pietje op twee paarden de bergen in. Er woei een ijskoude wind en Sint trok zijn warme rode mantel dicht om zich heen. Na dagenlang rijden kwamen zij op een hoge bergwei en het pad werd zo steil, dat Pietje en Sinterklaas de paarden bij de teugel namen en te voet naar boven klommen. En ineens stonden ze voor een hol en zagen achterin de gloed van een vuur. Er was een oude vrouw, die, zachtjes mompelend, in een pot boven het vuur stond te roeren. "Goedendag," zei Sinterklaas vriendelijk. De vrouw schrok. "Wat doen jullie hier?"

Hoe durft ze... tegen Sinterklaas! dacht Pietje. Maar Sint zei: "Goede vrouw, ik heb gehoord dat u toverdranken kunt maken die mens en dier genezen van ziekte. Nu is mijn witte paard ziek. Wilt u alstublieft een drank voor hem maken? Volgende week gaan wij naar Holland en zonder dat paard kan ik niet over de daken rijden." De heks bleef zwijgend in haar pot roeren. Opeens riep ze: "En wat krijg ik als ik dat voor je doe? Sinterklaas, wat krijg ik?" - "U kunt krijgen wat u hebben wilt, goede vrouw," antwoordde Sint rustig.

"Dan wil ik jouw mooie, rooie mantel hebben, hè, hè, hè!" - "Goed, goed, die mag u hebben, die is lekker warm, hier boven in de kou." De heks nam de pot van het vuur en hing er een andere boven. Zij deed er water in en toen allerlei geheimzinnige kruiden, een beetje aarde, glanzende stenen, mossen en planten... En zij weer aan het mompelen en roeren. Sinterklaas en Pietje stonden rustig te wachten. Eindelijk nam ze een klein aarden kruikje, goot de drank erin, deed er een kurk op en zei: "Ieder uur tien druppels, drie dagen lang en je paard is weer gezond."

Sinterklaas maakte de gesp van zijn mooie rode mantel los en legde die voorzichtig om de schouders van de heks. Pietje moest bijna lachen, zo gek stond dat. Maar de heks was trots en blij. Toen nam Sint het kruikje, groette vriendelijk en vlug gingen ze naar de paarden. O, wat was die wind koud! Sint stond te rillen in zijn witte tabberd. Maar Pietje had aan alles gedacht. In een rolletje, naast zijn zadel, hing een oude paardendeken. En die legde hij zorgvuldig om de schouders van Sinterklaas.

"Het staat niet mooi, maar het is tenminste warm," zei hij verlegen. "Ach Pietje," zei Sint, "in die grauwe deken ben ik tóch Sinterklaas." Toen ze weer bij het paleis kwamen, vlogen alle Pieten naar buiten en riepen: "Hebben jullie de toverdrank?"

Ze namen Sint mee om de oude man dadelijk te verzorgen. Maar Pietje ging met het kruikje naar het paard. En al was hij doodmoe van de tocht, in drie dagen en nachten sliep hij niet om het paard ieder uur zijn toverdrank te kunnen geven.

En wat deden de andere Pieten in die drie dagen? Natuurlijk, ze maakten een nieuwe rode mantel voor Sinterklaas. Want stel je voor dat Sint hier in een oude, grauwe paardendeken was aangekomen. Hadden jullie hem dan herkend?


Marijke Reesink
» Reageer (0)
14-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas en het Pakjes Mysterie


Sinterklaas en het Pakjes Mysterie

Klik op de foto om de trailer te bekijken


Sinterklaas en het Pakjes Mysterie is een Nederlandse jeugdfilm uit 2010, geregisseerd door Martijn van Nellestijn van SRSP Films met onder andere in de hoofdrollen hijzelf, Jeffrey Erens, Pamela Teves, Hetty Heyting, Wim Rijken, Inge Ipenburg, Harold Verwoert en Johnny Kraaijkamp jr.. De film is een vervolg op Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot en Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek. De filmmakers kregen op 9 november de Gouden Film Award uitgereikt voor meer dan 100.000 bezoekers in de eerste weken.


Elk jaar levert het weer logistieke problemen op om alle pakjes in december per boot van Spanje naar Nederland te krijgen. Daarom heeft Sinterklaas (Wim Rijken) een oplossing bedacht: een geheime pakjesopslag in Nederland. Sinterklaas komt ‘s zomers per Pakjes-Boeing alvast naar Nederland, om de stand van zaken hiervan te controleren. De kapitein van de pakjesboot (Frans Bauer) treedt op als piloot, al is hij niet erg ervaren in het besturen van een vliegtuig.


Wegens brandstofgebrek komt het vliegtuig in moeilijkheden. Wegens de onervarenheid van de piloot voert Sinterklaas persoonlijk een geslaagde noodlanding uit, op een snelweg. Incognito gaart de Sint de opslag inspecteren. Daar treft hij de Pieten aan die belast waren met het opslaan en de bewaking, maar er zijn geen pakjes. Ze hebben namelijk instructies ontvangen dat de opslag niet doorging. Deze blijken echter niet van de Sint afkomstig. Ook is de intocht geannuleerd, de betreffende burgemeester is boos hierover, maar ook dit is buiten de Sint om gebeurd. http://img143.imageshack.us/img143/4606/sintenhetpakjesmysterie.jpgTante Til (Hetty Heyting) valt in voor de politiecommissaris (Johnny Kraaykamp jr.), die overspannen is, en gaat samen met Agent de Bok (Erik-Jan Slot) en Inspecteur Jankers (Frederik de Groot) de zaak onderzoeken. Verdacht worden Dr. Brein (Pamela Teves), Joris (Martijn van Nellestijn) en Boris (Richard de Ruijter), maar uiteindelijk blijken deze het niet gedaan te hebben. Ze hebben zich slechts beziggehouden met de exploitatie van een hotel op Schiermonnikoog. Diana en Chrisje Dakjes en Nathalie komen het hier aangeboden all-inclusive arrangement beoordelen. Veel van de faciliteiten zijn onder de maat, maar een optreden van Gerard Joling maakt veel goed.

Postpiet blijkt de problemen van de Sint veroorzaakt te hebben, omdat de intocht samen zou vallen met zijn verjaardag.

Nu in de bioscoop
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De club van Sinterklaas

De club van Sinterklaas


http://img155.imageshack.us/img155/1583/sinterklaas00.jpg


Naast de dagelijkse uitzendingen bij RTL 4 van het populaire kinderprogramma 'De Club Van Sinterklaas', kunnen de jonge kijkers nu ook terecht bij RTL 8. Het kinderblok 'RTL Telekids' zendt elke ochtend om 06.50 uur een nieuwe aflevering uit van de spannende avonturen van 'De Club Van Sinterklaas: Paniek in de Confettifabriek', die vervolgens 's middags bij RTL 4 nog een keer wordt uitgezonden.

In de afleveringen van 'De Club van Sinterklaas: Paniek in de Confettifabriek' zijn Sinterklaas en de Pieten van de Club van Sinterklaas beroofd van alle tekeningen uit het kasteel. De boeven Map en Mo hebben in opdracht van de directeur van De Confettifabriek alle tekeningen uit het kasteel van Sinterklaas gestolen, omdat er niet genoeg geld is om de fabriek draaiende te houden.

De Pieten van de Club van Sinterklaas zijn in paniek, want Sinterklaas mag hier niet achter komen. Net uitgerekend nu de tocht naar Nederland in volle gang is... Wat de Pieten van de Club van Sinterklaas precies gaan doen, blijft nog maar de vraag, maar er is wel degelijk paniek in het kasteel.

'De Club van Sinterklaas', elke werkdag om 6.50 uur bij 'Telekids' op RTL 8 en elke werkdag om 16.35 uur en zaterdag om 11.55 uur (herhaling) bij RTL 4.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas slaapt in Sint-Romboutstoren

Sinterklaas slaapt in Sint-Romboutstoren


http://img602.imageshack.us/img602/9282/mechelen.jpgOok dit jaar koos Sinterklaas de Sint-Romboutstoren als uitvalsbasis. Ook al komt hij pas op 27 november, toch staat zijn bed al klaar.
In de nacht van 5 op 6 december vertrekt hij vanuit de hoogste kamer in de Romboutstoren samen met zijn zwarte pieten en paard om alle Mechelse kinderen geschenken te brengen. De hoofd-zwarte piet gaf alvast uitleg want een honderdtal trappen lager dan de slaapplaats van de Sint, slapen de zes pieten.


Schepen Caroline Gennez is tevreden dat de Sint opnieuw voor Mechelen koos. 'De Sint wordt hier voor de tweede keer op rij in stijl ontvangen. Mechelen is een kinderstad, dat is dus geen verrassing', zegt ze. Twee weken lang kunnen kinderen komen binnengluren in de Romboutstoren. Op zaterdag 27 november worden alle kinderen uitgenodigd om de Sint te komen wekken en samen met hem de hele dag te zingen, dansen en koken.Kinderen kunnen vanaf vandaag alleszins hun schoentje zetten aan de balie van de toren en op 27 november gevuld komen terughalen. Er staat ook tot 3 december een Sint-brievenbus aan het portaal van de Sint-Romboutskathedraal. De kinderen krijgen zeker een briefje terug van de goede man.


Het feest voor de kinderen krijgt een vervolg op zaterdag 27 november om 11 uur. De Sint raakt dan niet wakker en heeft daarvoor de hulp nodig van de Mechelse kinderen. Een gouden trompet moet hen daarbij helpen. Om 16 uur staat er een slotshow op het programma in het cultuurcentrum.  (br.Het Nieuwsblad - Erik Van Eycken )

Kinderen mogen hun schoentje al klaarzetten

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel volk voor Sinterklaas in Antwerpen ondanks regen

Veel volk voor Sinterklaas in Antwerpen ondanks regen


http://img241.imageshack.us/img241/2091/sinterklaasinantwerpen.jpgSinterklaas en zijn zwarte pieten werden zaterdag onthaald in Antwerpen. Hun stoomboot meerde aan de zuiderdokken aan. Bart Peeters, sinds het programma 'Dag Sinterklaas' een goede vriend van de geestelijke, en de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens verwelkomden de Sint.

Ondanks het gure weer was ook een massa kinderen en ouders van de partij.

Vanaf de kade trok de goedheiligman samen met zijn knechten en zijn paard (zeer toepasselijk "Slecht Weer Vandaag" geheten) in stoet naar de Grote Markt.

"We merkten wel dat er door het slechte weer iets minder mensen aanwezig waren dan andere jaren, maar toch stond er nog altijd veel volk de Sint op te wachten. En dat gold zowel aan de kade, als langs het parkoers en op de Grote Markt", aldus een woordvoerster van Ketnet, dat de intrede live uitzond.

Sinterklaas verklaarde op het einde dat er dit jaar "geen stoute kinderen" zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heilige man is vertrokkenhttp://img338.imageshack.us/img338/4875/aankomstr.jpgDe heilig man is weer vertrokken uit het verre Spanje en zet koers naar Belgie en Nederland met zijn nog steeds op kolen gestookte schuit.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1http://img704.imageshack.us/img704/3387/topoudeprentkaarten.jpg
.
» Reageer (0)
12-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefste pophttp://img246.imageshack.us/img246/1498/liefmeisje.jpg


Liefste pop
Je bent mijn allerbeste vriend
Wat is het toch dat ons zo bind
Je bent mijn steun in bange dagen
Aan jou kan ik steeds hulp vragen
Mijn liefste pop
» Reageer (0)
10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderjarenhttp://img196.imageshack.us/img196/7345/oudeprentkaarten.jpgSoms denk ik weer terug aan die kinderjaren
waar we alleen maar zorgeloos aan het spelen waren
nu kom ik vaak voor keuzes te staan
en weet ik nooit of ik het wel goed hebt gedaan
soms moet ik kiezen tussen vestand en gevoel
je zult wel begrijpen wat ik bedoel
maar welke beslissing ik ook kies
er is er altijd eentje dat verliest» Reageer (0)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We dansenhttp://img821.imageshack.us/img821/6607/dansen.jpg


we dansen
op de klanken van de muziek
laat je gaan
ik voel me vrij
we dansen
Je houdt me vast
we dansen op de klanken
van de muziek
het is zo mooi
dan open ik mijn ogen
en besef dat het een droom was

» Reageer (0)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijmpjeshttp://img808.imageshack.us/img808/121/woensdag.jpgRijmpjes worden geboren
Soms uit niets ontstaan
Je schrijft wat losse woordjes
Met een rijmwoord achteraan

Een gedicht met veel allure
Literatuur en filosofie
Dat je kan bekoren
Verwekt een ware euforie

Want een gedicht geschreven
Door woorden tovenaars
Die staan heel hoog in aanzien
Ver boven de gewone rijmelaar

Shadow

» Reageer (0)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen
http://img220.imageshack.us/img220/9968/allerheiligen.jpg


Allerheiligen is niet alleen
een bloemetje brengen naar het graf
maar een dag waar we speciaal
terug denken aan onze dierbare
die weg zijn van ons
maar niet uit ons hart» Reageer (0)
31-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dichten
http://img11.imageshack.us/img11/818/donderdagf.jpgMet volgroeide letters in mijn zicht
brei ik alle woorden even dicht
want ik wil een dichter zijn
schrijvend voelen wat er is

Het probleem is dat ik niet kan dichten
hoe dicht ik de woorden ook zet
maar ik wil zo graag een dichter zijn
die kan toveren met het alfabet...

Steffje» Reageer (0)
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een virtuele groet
http://img11.imageshack.us/img11/6486/moojq.jpg


een witte roos
wik ik je schenken
als teken
van mijn vriendschap
 
ik doe er
een zijden lintje om
en verberg er
een lieve knuffel in
 
neem jij
in gedachte
deze witte roos aan
speciaal aan jou gegeven
 
voor een fijn
gelukkig leven
met een virtuele groet» Reageer (0)
28-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roem is vergankelijk
http://img295.imageshack.us/img295/153/dameg.jpg


Roem is vergankelijk


Een nieuwe première komt eraan
Hele rijen ziet men nu staan
Want het is nieuws en iedereen
Van wat aanzien wil erheen

En de acteur die is gevierd
En geniet nu grote aanzien
Iedereen dringt wil staan vooraan
Allemaal willen ze naast hem staan

Hij is de ontdekking van het jaar
En hij geniet ervan geeft commentaar
Alles wil men van hem weten
Ze beloven hem nooit meer te vergeten

Zo gaat het een tijdje door
En ook zijn fanclub gaat ervoor
Het ene succes komt na het andere
Niemand geloofd dat het zal veranderen

Maar zoals het zo vaak is gegaan
Werd het stil rond hem was het gedaan
Hij heeft zijn herinnering in een plakboek
Geen beelden meer van hem op het doek

Shadow
» Reageer (0)
26-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik renhttp://img99.imageshack.us/img99/3618/pluimen.jpg


Ik ren over de wolken,
langs de sterren, langs de maan.
Ik ren over de wolken
en zie de zon nog ondergaan.

Ik ren over de wolken,
over huizen en het gras,
over rivieren en de zeeën.
Ik wou dat ik een vlinder was.

Ik ren over de wolken,
die mij de steun voor even geeft,
om toch te blijven leven
als een vlinder die nog zweeft.

Ik ren over de wolken.
Zie een wereld, een planeet,
waar niemand nog zal wonen
voor de vrijheid die er leeft.

little fly» Reageer (0)
25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten wehttp://img213.imageshack.us/img213/5729/hoed.jpg


laten we dit leven vergeten
en elkaar terug vinden
in onze fijne dromen
die dichterbij lijken te zijn
dan wij ooit voor mogelijk hielden» Reageer (0)
24-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zonhttp://img220.imageshack.us/img220/497/damei.jpg


Als de zon schijnt in mijn hart,
lijkt het of alles mij toelacht.
Kan ik de hele wereld aan,
gaat er niemand op mijn tenen staan.

Als de zon schijnt in mijn hart,
maak ik spontaan een nieuwe start.
Bekijk ik alles met andere ogen,
voel ik mij opgetogen.

Als de zon schijnt in mijn hart,
verdwijnt op slag al het zwart
Zal niemand mijn kunnen bezeren,
doordat de warmte iedere wolk zal weren.

Stephanie» Reageer (0)
23-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallohttp://img638.imageshack.us/img638/9329/hallop.jpg


Hallo ik ben op zoek naar een rots in de branding
onbreekbaar door de tijd.
Een vriend die naar mij luistert
en om samen te lachen
Ik wil een deken
om me te warmen in de winter.
Een schouder
om op uit te huilen.
Een huis
om in te schuilen
voor de stormen
in mijn leven.» Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto


hobbytop kerst_en_nieuwjaar


Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U

Foto


bestblogs kerst_en_nieuwjaar

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U


Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 09-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 08-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!