Veel keukenbenamingen worden verkeerd naar voor geschoven die soms tot verwarring kan leiden. Ofwel is de vertaling niet juist of wordt het klakkeloos overgenomen van uit een of ander recept zonder eens na te kijken of de benaming wel past in het context. Ter verduidlijking: Mignon is iets aardigs, een fijn stukje vlees: filet mignon of een stukje vlees uit de haas van bv: rund, kalf of varken. Mignonnette: 1/ Daar mee bedoelen wij peper uit de pepermolen: poivre mignonnette. 2/ Andere vb van mignonnette zijn een monsterflesje voor sterke dranken 30 ml. 3/ Soort wilde andijvie. Dus in het vervolg kruiden wij de filet mignon met poivre mignonnette. Nog veel keuken plezier. Abatis.
hallo, vrijdag visdag. groot prbleem bij vele huismoeders en koks! altijd opletten dat de vis vers is. vis goed spoelen en zeer goed afrogen tussen een handdoek of met keuken papier. Sommige zeggen geen bloem andere zeggen wel door de bloem halen.(meunière) hoe ik het doe: Pan op het vuur iets laten voorverwarmen en een mengeling van boter(geklaarde en olie) toevoegen.De vetsof laten goed warm worden ,dan de vis kort door de bloemhalen afkloppen en in de pan leggen. De kant die zal gepresenteert leggen we naar beneden.af en toe eens voorzichtig schudden aan de pan de vis draaien en verden laten bakken.NOOIT een deksel op de pan leggen,bakken is niet stomen.Kruiden doen we op het laatste.De gebakken vis uithalen met een paletmes en op een bord leggen. Smakelijk.
hallo, vrijdag visdag. groot prbleem bij vele huismoeders en koks! altijd opletten dat de vis vers is. vis goed spoelen en zeer goed afrogen tussen een handdoek of met keuken papier. Sommige zeggen geen bloem andere zeggen wel door de bloem halen.(meunière) hoe ik het doe: Pan op het vuur iets laten voorverwarmen en een mengeling van boter(geklaarde en olie) toevoegen.De vetsof laten goed warm worden ,dan de vis kort door de bloemhalen afkloppen en in de pan leggen. De kant die zal gepresenteert leggen we naar beneden.af en toe eens voorzichtig schudden aan de pan de vis draaien en verden laten bakken.NOOIT een deksel op de pan leggen,bakken is niet stomen.Kruiden doen we op het laatste.De gebakken vis uithalen met een paletmes en op een bord leggen. Smakelijk.