Inhoud blog
  • Covenience food. Deel I.
  • De Oosterse keuken deel V
  • Voor alle moeders
  • Indonesische kookkunst.
  • Vervolg op de Oosterse keuken IV
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Is het horeca personeel bekwaam en gemotiveerd
    Er zijn te weinig koks met ervaring
    Jobstudenten nemen de taak over
    Bekijk resultaat

    kooktijd
    apex
    10-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mignon en mignonnette
    Veel keukenbenamingen worden verkeerd naar voor geschoven die soms tot verwarring kan leiden.
    Ofwel is de vertaling niet juist of wordt het klakkeloos overgenomen van uit een of ander recept zonder eens na te kijken of de benaming wel past in het context.
    Ter verduidlijking:
    Mignon is iets aardigs, een fijn stukje vlees: filet mignon of een stukje vlees uit de haas van bv: rund, kalf of varken.
    Mignonnette:  1/ Daar mee bedoelen wij peper uit de pepermolen: poivre mignonnette.
                          2/ Andere vb van mignonnette zijn een monsterflesje voor sterke dranken 30 ml.
                          3/ Soort wilde andijvie.
    Dus in het vervolg kruiden wij de filet mignon met poivre mignonnette.
    Nog veel keuken plezier.
    Abatis.
                        

    10-03-2007 om 13:44 geschreven door abatis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vis bakken
    hallo,
    vrijdag visdag.
    groot prbleem bij vele huismoeders en koks!
    altijd opletten dat de vis vers is.
    vis goed spoelen en zeer goed afrogen tussen een handdoek of met keuken papier.
    Sommige zeggen geen bloem andere zeggen wel door de bloem halen.(meunière)
    hoe ik het doe:  Pan op het vuur iets laten voorverwarmen en een mengeling van boter(geklaarde en olie) toevoegen.De vetsof laten goed warm worden ,dan de vis kort door de bloemhalen afkloppen en in de pan leggen. De kant die zal gepresenteert leggen we naar beneden.af en toe eens voorzichtig schudden aan de pan de vis draaien en verden laten bakken.NOOIT een deksel op de pan leggen,bakken is niet stomen.Kruiden doen we op het laatste.De gebakken vis uithalen met een paletmes en op een bord leggen.
    Smakelijk.

    09-03-2007 om 11:03 geschreven door abatis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vis bakken
    hallo,
    vrijdag visdag.
    groot prbleem bij vele huismoeders en koks!
    altijd opletten dat de vis vers is.
    vis goed spoelen en zeer goed afrogen tussen een handdoek of met keuken papier.
    Sommige zeggen geen bloem andere zeggen wel door de bloem halen.(meunière)
    hoe ik het doe:  Pan op het vuur iets laten voorverwarmen en een mengeling van boter(geklaarde en olie) toevoegen.De vetsof laten goed warm worden ,dan de vis kort door de bloemhalen afkloppen en in de pan leggen. De kant die zal gepresenteert leggen we naar beneden.af en toe eens voorzichtig schudden aan de pan de vis draaien en verden laten bakken.NOOIT een deksel op de pan leggen,bakken is niet stomen.Kruiden doen we op het laatste.De gebakken vis uithalen met een paletmes en op een bord leggen.
    Smakelijk.

    09-03-2007 om 11:03 geschreven door abatis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • goede avond (belinda)
        op wie heeft een keukenprobleem?
  • Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • goede avond (belinda)
        op wie heeft een keukenprobleem?

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!