Inhoud blog
  • Covenience food. Deel I.
  • De Oosterse keuken deel V
  • Voor alle moeders
  • Indonesische kookkunst.
  • Vervolg op de Oosterse keuken IV
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Is het horeca personeel bekwaam en gemotiveerd
    Er zijn te weinig koks met ervaring
    Jobstudenten nemen de taak over
    Bekijk resultaat

    kooktijd
    apex
    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Covenience food. Deel I.
    Weer een nieuw woord voor velen, en wat is het?
     Iedereen gebruikt het maar weet soms niet goed hoe men het moet en kan gebruiken.
    Ik zal alles niet ineens opsommen anders zal het voor sommigen onder ons te zwaar worden.
    Kort wat is "Convenience food" letterlijk uit het engels "Gemakkelijk voedsel"
    Dat is voedsel die een bewerking  heeft ondergaan
    En die bewerkingen zijn zowel kuisen en of voorwassen, fileren en of portioneren, blancheren of voorbakken, met of zonder garnituur.
    Ik geef hier een voorbeeld van de bewerkingsgraden van vis:
    graad 0 = rauwe vis  (kabeljauw) gevangen en gekuist
    graad 1 = gefileerde kabeljauw.
    graad 2 = filets geportioneerd
    graad 3 = gekookt of gebakken
    graad 4 = met saus
    graad 5 = met groenten en saus en aardappelen vb: kant en klare kabeljauwfilet met bieslooksaus en                  aardappelen.
    Dus als U aan de visboer vraagt een kabeljauw te fileren en in gelijke stukken te portioneren dan heeft u reeds 2 bewerkingen laten uitvoeren die het u thuis gemakkelijker zullen maken het gerecht verder af te werken en U spaart tijd en hebt minder afval.
    Dit is een voorsmaakje van gemaks voedsel.
    Wordt vervolgt.
    Abatis.

    21-05-2007 om 16:58 geschreven door abatis

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • goede avond (belinda)
        op wie heeft een keukenprobleem?
  • Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • goede avond (belinda)
        op wie heeft een keukenprobleem?

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!