Dit is een recept uit één van de kookboeken van Jamie Oliver. Je kunt alles op voorhand klaarzetten en het hoeft enkel nog in de oven als je bezoek er is. Succes verzekerd. Voor 4 personen
4 gekuiste forellen
2 handen vol verse tijm (vooral de blaadjes, geen te harde stukken),
zeezout, zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
2 citroenen (of limoenen)
4 laurierblaadjes.
Zo maak je hetxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- Oven voorverwarmen op de hoogste temperatuur;
- De ontdooide forellen nog eens goed afspoelen en droogdeppen;
- Tijm, 1 theelepel zeezout, peper en olijfolie fijn wrijven. Met dit mengsel de forellen inwrijven - ook de buikholte;
- De citroenen middendoor snijden en het uiteinde afsnijden zodat ze kunnen staan. Maak een insnijding in het vruchtvlees van de citroen en steek er een blaadje laurier in;
- Leg forellen en citroenen in de braadslee of in ovenvaste schotel (inwrijven met olijfolie) en bak ong. 15 min;
- Geef er gebakken aardappelen (of frietjes) en een frisse groene sla bij.
|