Inhoud blog
  • Soep van gegrilde paprika's met mosterdspek
  • Forellen met tijm en citroenen - zeer eenvoudig
  • Wandelen rond de Begijnenvijvers in Hechtel
  • Voorgerecht;: Sint-Jakobsvruchten met sinaasappel
  • Heel lekkere zalmmousse
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • allerhande
  • Ik wens U een gezellige donderdag
  • fijne avond en voor straks, slaap zacht
  • Dag lilane !!!!welkom op bloggenland
  • Lieve groetjes van Peter en veel succes met je blog

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Dit is een foto van onze hond Cara. Ze is een Golden Retriever en al 12 jaar oud. Ze is heel lief en doet geen vlieg kwaad. Ze geeft graag pootjes voor een brokje.
    Alleen maar leuke dingen
    Welkom!
    Hartelijk welkom op mijn blog. Koken, bridgen, reizen, wandelen, lezen en knutselen zijn mijn favoriete bezigheden. Op mijn blog bied ik regelmatig zelfgevonden of zelf aangepaste eenvoudige en toch lekkere recepten aan. Een bridgeverhaal of een reisverslag zal er in de toekomst ook wel op te vinden zijn. Veel leesgenot en graag tot in mijn gastenboek! Liljana
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van gegrilde paprika's met mosterdspek

    voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    8 paprika's (rood of geel of allebei)

    1,5 l kippenfond of kippenbouillon

    0,5 l room

    2 uien

    olijfolie

    200 gr. mosterdspek (of gerookt spek)

    peper en zout

    Zo maak je het

    -         Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes;

    -         snij de uien in fijne blokjes. Verhit een grillpan en rooster de stukjes paprika in olijfolie tot ze gaar zijn;

    -         stoof de ui tot ze glazig is. Voeg de ui bij de paprika. Giet de kippenfond bij de groenten en laat alles een 30-tal minuten trekken. Voeg de room toe en mix de soep glad;

    -         roer de soep door een zeef en kruid met peper en zout;

    -         snij nu het mosterdspek in reepjes en strooi het spek over de soep

    -         serveer de soep heet, maar kook ze niet meer vanaf het moment dat de room is toegevoegd.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!