Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na een paar drukke dagen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar drukke dagen eindelijk weer wat meer tijd voor mijzelf. Mijn barometer geeft wolken met een zonnetje aan en een binnentemperatuur van 25,9 graden. Daar probeer ik wat aan te doen. Ramen open en frisse morgenlucht komt binnenglijden. De buitentemperatuur bedraagt nu 16,8 graden. Af en toe komt de zon even binnenkijken. Terwijl ik dit schrijft is de temperatuur al 2,2 graad gezakt. Nog even volhouden; misschien krijg ik toch nog een frisser kamertje van 23 graden. Maar van mij mag dat ook wel 22 graden worden. Foto: ook op het strand is het nu wat rustiger. Echt zonnebaden zit er nu niet in.


    >> Reageer (1)
    07-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik weet niet wat er is...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet niet wat er is, maar de laatste dagen is het erg rustig op mijn blog. Ligt het aan het weer of zijn er veel bloggers op vakantie? Tussen 11.00 en 12.00 uur heeft het hier hard geregend en hebben we ook onweer gehad. Daarna klaarde de hemel weer op. Het ziet er wel naar uit, dat we de komende dagen wisselvallig weer zullen hebben. De natuur kan zich nu wat herstellen. Voor de vakantiegangers is het wat minder prettig, maar gelukkig zijn er in Scheveningen en omgeving veel attracties, zodat de vakantiegangers zich niet hoeven te vervelen. Foto: op het strand zijn er nu niet veel badgasten, maar wel veel meeuwen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog steeds geen regen van betekenis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog steeds geen regen van betekenis. Gisteren vielen er een paar druppels. Misschien vandaag: het weer is in ieder geval wel wispelturiger geworden. Jammer voor de vakantiegangers in Nederland: in het oosten (Gelderland, Overijssel, Drenthe) schijnt het weer aardig gespookt te hebben. Ik denk dat ze daar nu wel genoeg van de regen hebben. Vandaag met een stevige zuid- tot zuidwester. Ik weet het nog zo net niet. Maar van mij mag het vandaag regenen en morgen weer de zon. Foto: ook in de duinen is het te droog: de planten staan er slapjes bij.


    >> Reageer (0)
    06-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als de avond valt...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de avond valt en de strandpaviljoens gaan sluiten, dan wordt eerst nog even het strand opgeruimd. De strandstoelen worden verzameld en afgedekt. De eigendommen worden weer verzameld, zodat in de loop van de nacht of de vroege ochtend de schoonmaakmachines hun werk weer kunnen doen en het strand de volgende dag er weer opgeruimd en netjes bij ligt. Op een enkele uitzondering na is ’s nachts het strand stil en verlaten, maar soms gebeurt het wel eens dat tussen de opgestapelde strandstoelen wat verlate strandbezoekers de nacht doorbrengen. Dat mag officieel niet, maar zolang er geen kwaad geschiedt, wordt er niet zo streng op gecontroleerd. De foto - gisterochtend gemaakt - spreekt voor zichzelf.


    >> Reageer (0)
    05-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maar kijkt wel bezorgd naar de hemel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze morgen was ik er wel erg vroeg bij: om 06.00 uur liep ik al richting duinen. De zon keek net over de duintoppen en de ochtendschaduwen waren nog erg lang. Veel konijntjes huppelden rond, zaten af en toe even stil om wat te eten en holden daarna weer achter elkaar aan. Geen vos te zien, ook geen reeën. In de duinen staan nu heel veel jacobskruiskruid nu in bloei. Jacobskruiskruid wordt door veel dieren gemeden: de plant is gift voor dier en mens, maar je zult er niet zo snel aan dood gaan. Na huidcontact kan er een allergische reactie ontstaan. Oppassen dus met dit plantje. Ik laat het plantje altijd maar met rust.

    Foto: de strandexploitant zet de strandstoelen weer uit, maar kijkt wel bezorgd naar de hemel.


    >> Reageer (0)
    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag om 15.00 en 16.00 uur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag om 15.00 uur wordt de strandbibliotheek officieel geopend. In de strandbibliotheek kan je gratis boeken lenen, activiteiten bijwonen en leuke tips en informatie halen voor een fijne vakantie in de omgeving. En heb je het boek uit, dan breng je het gewoon weer terug bij de bibliotheek.

    Vandaag 0m 16.00 uur heb ik een uitnodiging ontvangen voor de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Oceaan Zendstation’. Nederlands bekendste modderwaterfotograaf Peter Verhoog exposeert in MuZee Scheveningen. Deze tentoonstelling loopt t/m 25 oktober.
    Foto: dit kauwtje weet niet wat het er allemaal van moet denken.

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt een aangename dag vandaag. De (te) hoge temperaturen zijn verdwenen. Het klefferige weer is voorbij. Vandaag gaan we aan de Vlaamse en Hollandse kusten genieten van temperaturen rond de 20 – 22 graden en in het oosten van België en Nederland van iets hogere temperaturen. Mooi weer om iets te doen en mooi weer om eens even te ontspannen. De huid kan zich weer herstellen en in onze kop waait weer een frisse wind. Ik wens iedereen een ontspannen weekend toe.


    >> Reageer (2)
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat sluierbewolking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is hier wat sluierbewolking, maar de zon heeft daar geen probleem mee. Mijn barometer, die staat naast mij in mijn werkkamertje, wijst 27.0 graden aan en wolkjes waaruit regen valt. Dat wil niet zeggen, dat het direct gaat regenen, maar geeft wel aan dat er een weersverandering op komst is. Wij hebben de afgelopen week geen regen gezien; de planten ook niet; een malse regenbui zal mij en ook de natuur een deugd zijn. Het uitzonderlijk fraaie zomerweer van de laatste dagen is voor de meeste mensen een feest geweest; een paar dagen rust is voor de huid een must. Geniet er nog maar van. In Noord Nederland beginnen vandaag de vakanties; dat zal veel drukte op de wegen richting zuiden geven en dan is een wat gematigder weertype tijdens de reis een heel wat aangenamer dan de bakoventemperatuur van de laatste dagen. Voor iedereen, die vandaag op vakantie gaat: een goede reis en fijne vakantie en een behouden thuiskomst.


    >> Reageer (4)
    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een stralende avond.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stralende avond. Ik ging even de duinen in en genoot van de natuur en de stilte. Daarna ging ik over het strand terug en toen ervoer ik dat ‘Scheveningen één groot feest is’.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningskaars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op vochtige plaatsen in het duingebied staat de koningskaars te pronken met zijn gele bloemen. Op drogere plaatsen heeft hij het op het ogenblik wat moeilijker. Voor deze plant zal een regenbui een welkom geschenk zijn. Op de foto, gisteren gemaakt, staan een paar koningskaarsen van ca. 1,75 meter hoog; ik ben er naast gaan staan en de grootste stak ruim boven mij uit.


    >> Reageer (0)
    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog even uitslapen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon moet nog even uitslapen, maar volgens de verwachtingen zal hij spoedig opstaan. Even nog een paar wolkjes wegblazen. In Nederland wordt het leven weer een beetje goedkoper: de vliegtax gaat er af, een sms-groet wordt goedkoper en het btw-tarief op isolatie gaat naar 6%. De zwartspaarders zijn de klos: zij moeten een zwaarverhoogde boete betalen voor in het buitenland ontvangen en niet aan de belastingdienst opgegeven rente-inkomsten. Foto: gisteren genoten we van het mooie zomerweer bij Hoek van Holland. Nog wel niet helemaal vrij van mist, maar toch behaaglijk. Bij terugkomst in Scheveningen was de zon al wat vriendelijker en scheen uitbundiger.


    >> Reageer (2)
    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de loop van de ochtend...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de loop van de ochtend klaarde het weer hier op. De zon kwam en verwarmde ons. Ver op zee zag je nog wat mist, maar dat kwam gelukkig niet het land op. Maar helemaal helder was het ook weer niet. Annemiek en ik dachten dat het in Hoek van Holland wat beter zou zijn. Daar maakte ik omstreeks 14.00 uur bijgevoegde foto. Toen wij terugkwamen in Scheveningen was het weer een beter dan het weer, dat wij in Hoek van Holland achter ons lieten. Maar we hebben in ieder geval van een mooie dag kunnen genieten. We wensen iedereen een aangename avond.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zie de wereld er opdit moment uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het beloofde om 05.00 uur deze morgen een stralende dag te worden. Ver op zee dreven nog wat mistrestjes en boven de stad was de hemel helder. De zon was nog niet op, maar de hemel begon al te kleuren. Nog even terug in bed. Om 05.45 uur wilde ik opstaan; ik keek naar buiten en tot mijn schrik leunde een zware mist tegen de ramen. Waar kwam die ineens vandaan. Alom mist, mist en nog eens mist.En is het 08.00 uur en de mist is er nog steeds. Er staat wel een beetje wind, misschien zal die de mist kunnen verdrijven. Of wordt het net zo’n dag als gisteren, toen omstreeks 15.30 uur de hemel klaarde en wij in ieder geval van een zonnige zomeravond konden genieten. Foto: zo ziet de wereld er op dit moment 08.00 uur uit.


    >> Reageer (3)
    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk is de lucht geklaard. De hemel is schoongeveegd en de zon staat te stralen aan de hemel.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zit hier potdicht...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zit hier potdicht van de mist. Van noord naar zuid en van west naar oost ligt er een dikke grijze deken over stad, land en zee gespreid. De kans dat we, net als gisteren, de zon zien, is maar klein. Maar ‘na mist komt zonneschijn’ zullen we maar denken. Mijn barometer kent het begrip ‘mist’ nog niet; daarop staat een zonnetje en een binnentemperatuur van 25,5 graden. Hoe de wind staat en hoe sterk die is, kan ik niet zien: de vlag van het Kurhaus wappert of hangt slap langs de mast in de dichte mist. Foto: ook gisteren liet de zon verstek gaan.


    >> Reageer (1)
    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangekruid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het slangekruid in de Scheveningse duinen heeft bijna altijd een blauwe to paarsblauwe kleur. De bloem in deze kleur komt veel voor op kalkrijke gronden. Deze foto maakte ik ook vanmorgen.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangekruid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het slangekruid(echium vulgare) is een hier in de duinen veel voorkomen plant. Maar dan wel in de blauwpaarse kleur. Het is een plant die houdt van een kalkrijke bodem en is tevreden met een warm plekje en weinig water. Slangekruid in de witte vorm komt in Nederland niet zo veel voor, wel in Zuid-Frankrijk. Toch zie je hem soms ook in de Scheveningse duinen. Gisteren wandelde ik even in mijn ‘achterduin’- u weet dat ik zo het duingebied noem, dat ik als mijn achtertuin beschouw – en daar zie ik hem ineens staan: één plant met vier stengels. Hij ging dus op de foto. En natuurlijk wil ik u van deze plant mee laten genieten.


    >> Reageer (1)
    27-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droog was het wel...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Droog was het wel op Scheveningen vandaag. Maar strandweer: neen. Bijna de hele dag hing er een mist, die maar niet op wilde lossen. Foto: zo zag het strand van Scheveningen er uit vandaag. Normaal zou u de Pier moeten kunnen zien, maar deze was helaas in een deken van mist gehuld.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nabezorging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De telegraaf zat deze morgen weer eens niet in de bus. Nabezorging heeft geen zin: dat heb ik al een aantal keren gedaan; soms duurt het drie dagen voordat de krant nabezorgd wordt; dan is het nieuws wel echt oud nieuws geworden. Ik denk dat ik binnenkort mijn abonnement maar beëindig. Foto: het visseizoen is weer begonnen.


    >> Reageer (1)
    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon heeft me weer vroeg gewekt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon heeft me weer vroeg gewekt. Het eerste dat ik dan doe is het helemaal open zetten van het slaapkamerraam. Wij houden van frisse lucht en zodra het kan gaan de ramen open. Dat doen we niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Even een frisse wind door het huis. Voor vandaag ziet het weer er goed uit in het noorden en noordoosten van het land is er kans op een enkele (onweers)bui. Morgen wordt het weer wat onrustiger, maar dat zien we dan wel weer. Foto: de meerkoet heeft even de zeven eitjes toevertrouwd aan de zon, maar blijft wel in de buurt.


    >> Reageer (1)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!