Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zee kan heel gevaarlijk zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zee kan in Scheveningen heel gevaarlijk zijn. Dagelijks worden er in deze warme periode tientallen mensen uit zee gered. Bij opkomend water lijkt de zee gevaarlijk, maar bij afnemend water wordt het pas echt gevaarlijk. De stromingen bij de Delftlandse Hoofden, zo heten de basalten pieren die vanaf het strand in zee steken, zijn dan zeer sterk. Op de foto lijken de meeuwen zo vredig rond te dobberen: zij kennen de zee; maar een argeloze zwemmer kan in deze stroming in zeer grote levensbedreigende problemen komen. U kunt het zien aan die kleine golfjes, dat de stroming hier heel sterk is. Voorzichtig dus bij het zwemmen in zee.


    >> Reageer (3)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gastenboek

    Ja, u hebt het al wel gezien: ik heb mijn gastenboek verwijderd. Op mijn computer is het Windows programma DEP geïnstalleerd. Dit is een preventieprogramma van gegevensuitvoering. Dit programma helpt bij het beveiligen van de computer tegen virussen en andere beveiligingsrisico’s. Bij het openen van veel gastenboeken krijg ik de waarschuwing “privacyrapport” en dat betekent dat DEP van toepassing is.


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zal wel weer...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zal wel weer een stille dag worden op het blog. Veel mensen zijn nog op vakantie. En de veel mensen, die niet op vakantie zijn, zitten puffend van de hitte onderuit gezakt op een terrasje of in de tuin. Nu is het nog even koel en stil en kan je nog wat doen, maar spoedig zal de zon de temperatuur weer doen stijgen tot tropische waarden. Beter is het dan om je rustig te houden. Foto: Soms verschuilt de zon zich even achter een overwaaiende wolk. Zo druk was het gisteren op het Scheveningse strand.


    >> Reageer (4)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snikheet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is warm, om niet te zeggen snikheet. En ik ben niet de enige die dat vindt. Kijk maar op bijgevoegde foto, die ik zojuist gemaakt heb. Veel mensen zoeken verkoeling in zee.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle maan?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen ging de zon om 06.08 uur op. In deze tijd van het jaar kunnen we de zonsopkomst niet goed zien. De zon zit dan net achter een groot woningcomplex. Het zal nog wel even duren voor we van de zonsopkomst kunnen genieten. Om 04.50 uur keek ik naar buiten en zag in het zuidwesten een beetje schimmig de maan hoog aan de hemel staan. Een beetje schimmig: ik had mijn bril niet op. Nadat ik mijn kijkglas weer had opgezet, zag ik een fraaie maan staan. Het leek een vollen maan. Maar dat is pas aanstaande donderdag. Ik heb bijgaande foto gemaakt vanmorgen om 04.57 uur. Links onder ziet u nog het licht van de vuurtoren.


    >> Reageer (0)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bruin reetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een flauw mopje, maar dat past wel bij dit weer. Opa loopt met zijn kleinzoontje door de Scheveningse duinen, maar die moet plotseling naar het toilet. Dat mag niet in de duinen. Dus opa probeert zo snel mogelijk naar huis te lopen. Maar tijdens de terugtocht zien ze ineens de familie ree lopen. Mooi he, zegt opa. Zou je ook zo'n bruin reetje willen hebben. Heb ik al, zegt zijn kleinkind opgelucht. Foto: de familie ree in de duinen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warmteperiode
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen vandaag aan een warmteperiode, die kan oplopen tot temperaturen boven de dertig graden. Gelukkig wonen wij aan de kust, waar het zeewater met een temperatuur van ongeveer 19 graden nog voor enige verkoeling gaat zorgen. In het binnenland zal het tropisch warm gaan worden. Om zes uur in de morgen staat de schuifpui in de woonkamer vol open: er kan dan frisse zeewind naar binnen komen tot ongeveer drie uur in de middag. Daarna sluiten we aan die kant de pui en doen de vitrages en de zongordijnen dicht. Aan de achterkant van ons appartement kunnen we vanaf 15.00 uur heerlijk buiten zitten. Geen zon, maar wel verkoelende schaduw. Foto: zij weten hoe het moet.


    >> Reageer (0)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We konden vandaag genieten van een mooie dag. Geen regen, weinig wind en een vriendelijke zon. Voor de komende dagen wordt warm tot zeer warm weer verwacht. Geniet van de nieuwe dag, van het strand en van de natuur.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet niet wat er is, maar als ik via mijn gastenboek antwoord wil geven, dan duurt dat bij een aantal  bloggers heel erg lang voor ik op hun blog kan komen. Maar vaak komt er bij mij dan een melding van privacy rapport en als ik dat aanklik dan krijg ik het bericht van internet explorer dat om veiligheidsredenen de verbinding met dit blog verbroken wordt. Waar zit het probleem?


    >> Reageer (1)
    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om 12.00 uur was het droog
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om 12.00 uur was het droog en kwam de zon om de wolken kijken. Na een boterham en een kom soep heb ik mijn camera gepakt en ben een wandeling gaan maken door het duin en via het strand terug. Lekker weer om te wandelen en misschien ook lekker om even in zee te gaan; dat laatste heb ik maar aan anderen overgelaten. Er waren veel catamaranzeilers op de kust. Het was door de sterke stroming en de ruwe zee best wel moeilijk je schip in zee te steken. Maar was je er eenmaal door dan was het een fijne belevenis.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog even slikken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog even slikken. Voor België zal het weer spoedig opklaren. De  meeste buien worden op dit moment naar Nederland doorgestuurd, maar ook daar zal het in de vroege middag opklaren. Ik heb nu nog geen zin om mijn ochtendwandeling te doen. Ik wil niet als een verzopen kat thuiskomen. Zodra het weer is opgeklaard, ga ik er op uit. De voetbalcompetitie in Nederland is begonnen. Met direct al een forse uitglijder van landskampioen AZ. Foto: een vijvertje in het rozenpark. Hier kan je nog stil van de natuur genieten.


    >> Reageer (0)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was me het dagje wel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was me het dagje wel. Warm en broeierig. Geen regen en weinig wind. Op het strand en de boulevard was het redelijk druk. Op straat waren maar weinig mensen. Vanavond zal het zeker in België nog echt een fraaie zomeravond kunnen worden. Ik houd het vandaag nog maar op de kikker.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwarte zaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Frankrijk beginnen vandaag de grote vakantiestromen: zwarte zaterdag; honderden kilometers files. En ieder jaar opnieuw. Maar niet alleen in Frankrijk zal het druk zijn op de wegen, ook Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zal veel vakantieleed niet bespaard blijven. In West-Vlaanderen heb ik gelezen eindigen dit weekend de vakanties. In een groot deel van Nederland zal dat komend weekend zijn. En als in Nederland de vakantie eindigen wordt het juist in Nederland weer drukker op de wegen: voor vakantieplezier trekken veel Nederlanders naar het buitenland en daardoor wordt het in die periode rustiger op de Nederlandse wegen. Maar deze kikker zal zich weinig aantrekken van al dat vakantiegedruis.


    >> Reageer (2)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even wennen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is echt wel even wennen met een nieuwe computer. De tekstverwerker Word werkt in de versie 2007 heel wat anders dan die van 2000. En ook het fotobewerkingsprogramma is anders dan ik gewend ben. Het staat er allemaal wel op, maar vaak op een andere plaats. Ik denk dat we een zonnig weekend tegemoet gaan. Niet leuk voor al die vakantiegangers, die dit weekend weer huiswaarts gaan. Foto: gisteren gemaakt in de rozentuin.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe computer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nieuwe computer staat voor me. Wel even wennen. Nog niet alle programma’s zijn geinstaleerd, maar dat zal wel dra gebeuren. Eerst even wennen aan de nieuwe versie van Word. Daarna de fotobewerkingsprogramma’s installeren. Ik kan nu nog geen foto’s verkleinen nodig voor het blog: Easy resize vind ik niet zo fraai. Vandaag dan eindelijk weer een gewone dag: geen vloerbedekking leggen, lekker winkelen, computeren.


    >> Reageer (1)
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige luchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zijn wel de dagen met die prachtige luchten. Liggend in het gras kijken naar die wolken, die voorbij zeilen, en dan fantaseren, beelden bedenken van die wolken, dwergen met grote oren, dieren, die je nog nooit eerder hebt gezien, vreemde vogels, die door het luchtruim schieten en dan ineens een kudde schapen; en als je dan wakker schrikt omdat er een regendruppel op je valt, dan weet je dat je een hele tijd ontspannen hebt liggen dromen. Even genieten van een andere wereld.


    >> Reageer (0)
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen en kikkers.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wel weer van het mooie weer geprofiteerd. Ik ben even naar het Westbroekpark gegaan, of liever naar de rozentuin. Daar is vorige week de gouden roos gekozen. Ik ging echter niet alleen om die roos te bekijken, maar ook om naar een vijver te gaan, waar bijna ieder jaar kikkers zitten. Zo ook dit jaar. Ze zaten op de bladeren van de witte en rode waterlelie lekker te zonnen. Ik kon er heel rustig foto´s maken. Maar die foto´s komen later wel. Foto: wederom een fraaie zonsondergang.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als ik op sta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik op sta om wat te gaan doen, loop ik automatisch naar mijn werkkamer. Na het eten, na de koffie, etc. Maar iedere keer kom ik er voor niets: mijn computer is afwezig. Alleen mijn scherm, mijn muis, en mij beeldscherm staan klaar, maar reageren niet op mijn handelingen. O, mijn computer staat er niet. Dan wandel ik terug naar de huiskamer, waar de laptop van Annemiek staat en als de stoel er voor of er achter, het is maar hoe je het bekijkt, niet bezet is, dan kruip ik snel achter de computer en log uit en daarna in om mijn eigen blog te bekijken. Zo blijft ik toch verbonden met mijn  blogvriend(inn)en. Niet te lang, want Annemiek komt vaak weer aangewandeld om haar stoel te bezetten. Ik mis mijn eigen computer wel; hopelijk morgen kan ik er weer achter (of voor) plaatsnemen. Foto: de polder bij Kethel.


    >> Reageer (1)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooi bankje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was wel weer werken vandaag.De kamer moet deze week nog aan kant zijn. De computer wordt vervangen door een nieuwe en wordt morgen of overmorgen geïnstalleerd. Dat zal wel wat wennen zijn. Deze middag zijn we naatKethel gegaan. Kethel ligt tegen Schiedam aan, maar om er te komen gaan wij meestal via Delft en vervolgens door een mooi natuurgebied. Op een parkeerplaats heb ik de auto gezet en ben toen in mijn eentje, Annemiek kan niet meer zo goed lopen, een wandeling door de polder gemaakt. Daar heerst stilte, die af en toe onderbroken wordt door het geluid van een overkomend vliegtuig of een passerende trein. Even heb ik stil zitten genieten op het hierbij afgebeelde bankje.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het heeft toch ook zijn voordelen, als je computer buiten werking is. Ik ben nu met het leggen van de vloerbedekking aardig opgeschoten. In de woonkamer nog maar 15 tapijttegels leggen, maar op die plaats staat een grote kast en die moet Annemiek nog even leegmaken voor we die kunnen verplaatsen. Demonatge van die kast is niet moeilijk, alleen op het laatste moment even een buurman organiseren om de bovenkap van het kabinet te verwijderen; daarna is het kinderspel: recht toe, recht aan. Annemiek begint al weer onrustig rond te drentelen: zij wil weer achter de laptop. Helaas vandaag ook nog geen foto of ik moet er een van Annemiek pakken. Laat ik dat maar even doen.


    >> Reageer (1)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!