Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mist is erger.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo stralend als gistermorgen de dag begon, zo zal het vandaag niet meer worden. Één grote grijze wattendeken beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Maar mist is erger. Er is weinig wind en de temperatuur buiten is best wel goed te noemen voor de tijd van het jaar. De tenten op het plein staan klaar om het Cool Event Scheveningen op 29 november te ontvangen. Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: het aangepaste plein. Van de storm en de stormschade is niets meer te zien. Jammer van die twee verloren gegane iglo’s.


    >> Reageer (0)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frya
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag: genoemd naar de Germaanse godin Frya, de godin van het huiselijk geluk. Zo leerden wij het vroeger op school. Net als Wodan en Thor. Maar wie kent die namen nog. Frya komt niet meer voor in de Woordenlijst van de Nederlandse taal. Het gaat mij niet om die namen. Vrijdag wordt ook wel de ongeluksdag genoemd. Vandaag had ik een ongelukje. Tijdens de lunch, ik zat net aan een lekkere boterham met veel granen, beet ik ineens op een hart stukje. Al spoelende vond ik iets dat leek op een stukje noot. Maar het was geen noot maar de helft van mijn linkerbovenkies, ook wel verstandskies genoemd. Daar ging dan de helft van mijn verstand. Gelukkig kon een tandarts erger voorkomen. Het stopte er glasionomeer op en … voorlopig ben ik gered. Niet alleen ongeluk, maar ook een stukje geluk. Foto: een vrolijk herfstkleurtje


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman van Rompuy, Proficiat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een nieuwe dag geboren. De zon klimt aan de horizon. Geen morgenrood en dat zou volgens de volkswijsheid geen regen vandaag betekenen. Een zonnige dag voor de 62-jarige Herman van Rompuy. Eindelijk hebben onze zuiderburen een Europese topbaan binnengehaald en zeker niet de minste: de eerste “EU-president”. Proficiat. Ook een zonnige dag voor Scheveningen: na de ramp van het instorten van twee iglo’s wordt er nu weer hard gewerkt aan plaatsvervangende grote tenten. Het feest moet doorgaan. Ook een zonnige dag voor ons allen om te genieten van de fraaie dag, waar op de temperatuur zal stijgen naar 17 graden en in de zon en uit de wind nog enkele graden hoger. Zin in een terrasje? Doen, het is misschien de laatste keer dit jaar. Foto: zojuist geschoten.


    >> Reageer (0)
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.er moet haast gemaakt worden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De twee iglo’s zijn nu echt afgeschreven. In plaats daarvan komen er nu twee vierkante tenten: zo juist zijn ze begonnen met de opbouw. Er moet wel haast gemaakt worden, want voor je het weet is het 29 november, de dag waarop de officiële opening gaat plaatsvinden. Ik houd u op de hoogte van de vorderingen. Foto: aan het strand stil en verlaten. 18 november 2009


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puin geruimd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond is er puin geruimd op het plein. De ingestorte iglo’s zijn verwijderd. Één iglo staat nog overeind. Die heeft zo gezien geen schade opgelopen door de storm, die gisteren onze kust teisterde. Op het bovendek van de pier was ik een eenling, toen de storm het hevigst was. Ik heb wel geprobeerd wat foto’s te maken. Ik zal er eentje plaatsen. Vandaag op de kust nog een stevige wind, windkracht 6 of 7, maar daar hebben we hier geen probleem mee. En… de zon gaat de hele dag schijnen. Uit de wind of in de bossen zal het zeer aangenaam zijn. Ik wens iedereen een vrolijk-zonnige novemberdag en misschien morgen nog veel fraaier. Foto: door de zuidenwind zijn de golven niet zo hoog maar wel veel venijniger.


    >> Reageer (0)
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nu staat er nog maar één.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. toen stonden er nog drie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen vroeg, om 05.14 uur fotografeerde is ze: de drie iglo’s op het plein voor ons appartement stonden trots naast elkaar op een verder verlaten plein. Vandaag zouden de eerste bewoners komen. Maar in plaats van bewoners kwam de wind. Aanvankelijk matig, maar in de loop van de morgen aanwakkerend tot storm windkracht negen. Ze hielden moedig stand, maar de grootste gaf het al spoedig op en omstreeks 14.00 uur kon ook de kleinere geen weerstand meer bieden. Hoe het verder gaat? Afwachten. De grootste iglo is onherstelbaar. De kleinere een vraagteken. Eén iglo houdt nog stand. De wind begint nu af te zwakken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iglo's in Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was ik met Michiel naar Noord-Holland. In de ochtend nog wat bewolkt en erg fris, maar in de loop van de dag zonnig en in de zon en uit de wind behaaglijk. We hebben een aantal vogelkijkplaatsen bezocht en uiteraard veel foto’s gemaakt. De bijgevoegde foto is er daar één van. Toen ik thuis kwam stond er op ons plein twee iglo’s: een grote en een klein. Gisteravond laat is er nog een bij gekomen. Die foto zal ik vanmiddag wel plaatsen. Dan bent u weer op de hoogte van de voorbereidingen in Scheveningen van de decembermaand. Ook een deel van de kerstversiering is geplaatst, maar een kerstboom heb ik nog niet gezien. Die zal wel begin december komen, zodra Sinterklaas weer terug is naar Spanje.


    >> Reageer (0)
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een bezoekje aan Noord-Holland.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag moet Michiel voor zijn werk naar Noord-Holland en rij ik voor de gezelligheid met hem mee. Niet alleen voor de gezelligheid, want het lijkt mij ook leuk eens in Noord-Holland, en dan wel in het noordelijke gedeelte van die provincie, rond te rijden. Foto’s maken van een andere natuur dan bij ons in de omgeving, van andere dorpen/steden en van andere luchten. Het weer ziet er goed uit: een aangename temperatuur en aangenaam herfstig warm. Ik wens iedereen een heel fijne dag.Foto: polderlandschap in Zuid-Holland.


    >> Reageer (0)
    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizerstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rechts ligt de Jacob Pronkstraat. Jacob Pronk is de grondlegger van de badplaats Scheveningen. Hij was het die in 1818 een zeebadinrichting in Scheveningen stichtte. Links de Wassenaarsestraat, van oudsher de verbindingstraat met Wassenaar. Recht voor u de Keizerstraat. De foto is genomen vanaf de boulevardkant. De kerk dateert van omstreeks 1466 en is het oudste monument van Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Keizerstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Keizerstraat. De oudste winkelstraat van Scheveningen. Gelegen aan de noordzijde van wat eens het oude dorp was. Het oude dorp is gesaneerd en er staan nu sinds de jaren dertig van de vorige eeuw ‘moderne’ woningen. Alleen de Keizerstraat is gebleven. Een winkelstraat, waar boven veel winkels mensen wonen. Er is hier een mengeling van bouwstijlen. Het zou een prachtige winkelstraat kunnen zijn, maar in de winter is deze straat ook als eenrichting doorgaande weg opengesteld. Als voetganger kan je er dan beter niet gaan wandelen. Ik wandelde daar vrijdag en moest twee keer opzij springen om niet aangereden te worden. Maar een aantal winkeliers willen, dat hun klanten met de auto bij hen kunnen komen winkelen. Jammer voor de andere winkels en de koopgrage Scheveningers. Maar in deze straat is de Scheveningse lijfspreuk niet of niet meer ter sprake. Jammer. Misschien later. Foto: de Keizerstraat op zondag 15 december: een parkeerplaats met slechts een enkele wandelaar.


    >> Reageer (0)
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier en daar lijkt het wel op een opgraving
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagmiddag. Redelijk weer. Geen regen meer. De wind is wat gaan liggen en af en toe schijnt er een herfstzonnetje. Daarom toch maar weer even naar buiten gegaan. Fotocamera bij me. Wat foto’s gemaakt van de dingen, die binnenkort gaan verdwijnen i.v.m. de vernieuwing van de boulevard en de versterking van het achterliggende land. Hier en daar lijkt het wel op een opgraving. Maar over een paar jaar verrijst er hier een heel nieuw Scheveningen.  Foto: het restant van de beeldentuin  bij het museum Beelden aan Zee. Maar de beeldentuin komt terug.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede morgen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen, ook al schijnt het zonnetje niet en hangt er een dreiging van regen in de grijsgrauwe lucht. De regen kunnen we toch niet tegen houden. Dat is maar goed ook, want na de regen komt ook vandaag nog zonneschijn. Om acht uur ben ik al gaan wandelen door de duinen en over het strand terug. Je komt dan alleen maar de vroeg-opstaanders tegen, die van de duinen, het strand en de zee willen genieten. Het is niet koud buiten en we hebben het een tijdje droog gehouden. Maar als ik naar buiten kijk zie ik natte straten en regenspetters op de ramen. Na het tweede bakkie koffie met een kookie zal het er wel weer wat vriendelijker uit gaan zien. Bijgevoegde foto maakte ik vanmorgen.


    >> Reageer (0)
    14-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklazen en de www
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb nog een lange lijst van bloggers, die ik nog moet bedanken en daar ga ik dadelijk aan beginnen. Ik schaam me een beetje, maar www is daar ook een beetje schuld aan. Tijdens het winkelen kwamen we een kerstboom tegen; aan zijn voeten stonden of zaten – met die lange rokken aan weet je nooit of ze nu staan of zitten – de Sinterklazen, die vandaag door heel Nederland crossen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We weten allemaal wel wat www. betekent, maar vandaag heeft Annemiek er een andere betekenis aangegeven. Een soort opdracht, maar dan niet aan de computer, maar aan mij. Mijn taakopdracht voor deze zaterdag, waarop Sint Nicolaas en zijn Pieten op een aantal plaatsen in Nederland voet aan wal zetten. Voor mij betekent het vandaag: Werken, Winkelen, Wandelen. En als ik dan vanmiddag moe en onderuitgezakt in mijn stoel zit, dan zal ze doodleuk vragen: Loek, zou je dit of dat nog even voor me willen doen. En dan zal ik mijn vermoeide lijk met uiterste kracht weer dwingen en opstaan, om die nieuwe opdracht te vervullen. Ja, ja, wij oude mannen hebben een zwaar leven. Ik wens iedereen een fijne dag, waarop de volgende drie www van toepassing zullen zijn: Wat eten en drinken,  Wat wandelen en Wat genieten van een mooie zaterdag.


    >> Reageer (0)
    13-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledenevent. Waar halen ze dat woord nu weer vandaan?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Ledenevent"; dat belooft wat, denk je dan. Gisteravond waren we uitgenodigd voor een ledenevent van de Rabobank. We werden ontvangen met een koffie en een koekje. Om 20.00 uur naar de grote zaal. Inmiddels had ik één lid gezien, dat ik kende, hoewel ik toch al bijna vijftig jaar lid ben van de Rabobank. Verder de hele avond geen kennissen; dat is wel erg saai. Tussen zo’n twee honderd man voel je je dan toch een beetje verlaten. Na een bijna anderhalf uur durend, slaapverwekkende gespreksronde in een benauwde en warme ruimte leek er wat amusement te komen onder het motto: Samen sta ik sterk. Zeker geen sterke presentatie. Daarna het genoeglijk samenzijn onder het genot van hapjes en drankjes. Ik was met de auto - en drink dan geen alcoholische drankjes – verzocht ik om een biertje zonder alcohol. Daar was echter niet op gerekend. Na een sinaasappelsapje en een paar hapjes zijn we weer naar huis gegaan. Voor mij volgend jaar geen ledenevent meer. Vandaag maar een ontspannende foto: de goede Sint. Morgen komt hij weer aan in de Scheveningse haven..


    >> Reageer (0)
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wel of geen pech
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Belgen hebben pech. In België wordt voor de PET flessen geen statiegeld geheven; in Nederland wel. Wat deden sommige Belgen? Zij verzamelden PET flessen en leverden die in Nederland in. En zo verdienden de Belgische aanbieders enkele miljoenen per jaar en verloor het Nederlandse bedrijfsleven enkele miljoenen. Binnenkort wordt hier een stokje voor gestoken. Nieuwe inleverapparaten kunnen nu de barcode op de fles lezen; daaraan is te zien of de fles in Nederland is uitgegeven en alleen dan wordt het geheven statiegeld teruggegeven. Daar hadden ze natuurlijk veel eerder aan moeten denken. Als Hollander zou ik denken: nou dan plak ik toch Hollandse barcodestickertjes op die flessen, want de flessen zelf hebben geen barcode. Foto: hier vind je geen PET flessen. Dit is een natuurgebied.


    >> Reageer (0)
    11-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11.11.11.11.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heden avond de elfde dag van de elfde maand worden om elf uur en 11 elf minuten de prinsen Carnaval gekozen. Volgend jaar zullen zij op 16 februari de scepter zwaaien. Maar ongetwijfeld zullen zij al een paar dagen eerder glorieus worden ingehaald. Op 14 februari ligt Valentijn even dwars, maar daar zal niemand problemen meer hebben. Vandaag dus vier keer elf: 11.11.11.11. Het zal best wel weer een spannende avond worden. Veel plezier. Foto: ze hebben niets met prins carnaval te maken, maar één moet toch de leiding hebben.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HTML-code
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinte Maarten, de koeien hebben staarten…. En zo zijn er heel veel liedjes, die door de kinderen gezongen worden op de avond vóór 11 november of op de dag/avond van 11 november. Wij kennen dat hier niet, wel in het zuiden van ons land. Vanmorgen heb ik eerst Annemiek geholpen met haar nieuwe PC: een e-versie. Nog een klein probleempje met de HTML-code, die is op haar toetsenbord niet geprogrammeerd. Maar daar komen we nog wel achter. De tekst is geen probleem, maar de in HTML vereiste tekens ontbreken en met speciale tekens wordt dit nog niet helemaal ondervangen. Even verder zoeken. Gezien het weer zal het toch wel thuisblijven zijn. We moeten er wel even uit voor de prik tegen de Mex.griep.


    >> Reageer (0)
    10-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Trabi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De weersverwachting? Ik heb er nog niet naar geluisterd. Ben het ook niet van plan. Het weer zal wel ongeveer hetzelfde zijn als gisteren en daar was ik tevreden mee. Gisteren reden er vanwege de herdenking 20 jaar val van de Berlijnse muur een stoet Trabi’s door Den Haag. Lang geleden: ik denk zo omstreeks 1970 had ik ook een Trabant. Ik heb er jarenlang met plezier in gereden. Ik herinner mij nog het geval, dat ik op weg naar Beverwijk in mijn sputterende Trabant ineens een plof achter mij hoorde. Mijn auto schoot vooruit en achter mij hing een zwarte wolk mist. Al de vuiligheid in de uitlaat was door de verhitting in een keer er uit geblazen. Mijn auto liep weer als een zonnetje, maar had wel een hoop vervuilde lucht achter zich gelaten. Foto: een stukje bijna-winterlandschap in de duinen.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!