Ingredienten;
500 gr champignons of weidechampignons 100 gr boter 4 sjalotjes 1/2 teentje look 1 dl hasseltse jenever 2 dl room 1 dikke plak rauwe boerenhesp 1 handvol gehakte tuinkruiden (kervel peterselie bieslook, dragon, citroenmelisse en marjolein peper en zout
Bereiding:
Borstel de verse kampernoelies schoon en bak ze op een hevig vuur in room boter met gehakte sjalotjes en 1/2 teentje look. Kruid met peper en zout. Giet l dl. Hasseltse brandewijn bij de paddestoelen en flambeer. Blus met de room en laat de saus 3 minuten inkoken. Snijd intussen een plak rauwe boerenhesp in kleine teerlingen en zorg voor een tas gehakte tuinkruiden Voeg dit op het laatste ogenblik bij de roomsaus en serveer met warme toost of stokbrood
Tip van de chef:
Al die gehakte kruiden kunnen vervangen worden door een boursin kaasje met look en fijne kruiden Dit is echt een degelijk alternatief.
|