Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • VIDEO. Spaanse voetbalclub Malaga wordt op fenomenale wijze ontvangen op luchthaven na promotie
  • Hert dat tuin al jaren bezoekt, waarschuwt bewoner voor komst van zwarte beer: “Ongelooflijk wat wilde dieren allemaal kunnen”
  • Greet Minnen plaatst zich zonder te spelen voor hoofdtabel in Eastbourne
  • LIVE. Staat er een maat op Max Verstappen in Barcelona?
  • Expert waarschuwt voor hepatitis-virus: “Eén variant merken we nu frequenter, en de schuldige is Italiaanse worst”
  • Lotte Kopecky volgt zichzelf op als Belgisch kampioene, Bocholtse Fleur Moors eindigt knap vierde
  • Lotte Kopecky demonstreert en is voor vierde keer op rij Belgisch kampioene op de weg, sterke Sanne Cant wordt tweede
  • Duitse promovendus Sankt Pauli lonkt naar Union-coach Alexander Blessin
  • Anderlecht-coach Brian Riemer debuteerde als analist op Deense tv tijdens België-Roemenië: “Het belang van Jan Vertonghen bij Rode Duivels mag niet onderschat worden”
  • Bastion wordt versterkt als evenementenplein
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fredvanfons
    blog.seniorennet.be/fredvan
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rindeke
    blog.seniorennet.be/rindeke
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    16-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgse kampernoelies met hasseltse brandewijn

    Ingredienten;

    500 gr champignons of weidechampignons
    100 gr boter
    4 sjalotjes
    1/2 teentje look
    1 dl hasseltse jenever
    2 dl room
    1 dikke plak rauwe boerenhesp
    1 handvol gehakte tuinkruiden (kervel peterselie bieslook, dragon, citroenmelisse en marjolein
    peper en zout

    Bereiding:

    Borstel de  verse kampernoelies schoon en bak ze op een hevig vuur in room boter met  gehakte sjalotjes en 1/2 teentje look.
    Kruid met peper en zout.
    Giet l  dl. Hasseltse brandewijn bij de paddestoelen en flambeer.
    Blus met de  room en laat de saus 3 minuten inkoken.
    Snijd intussen een plak rauwe boerenhesp in kleine teerlingen en zorg voor een tas gehakte tuinkruiden
    Voeg dit op het laatste ogenblik bij de roomsaus en serveer met warme toost of stokbrood

    Tip van de chef:

    Al die gehakte kruiden kunnen vervangen worden door een boursin kaasje met look en fijne kruiden
    Dit is echt een degelijk alternatief.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!