Ingredienten : 9 personen
Voor de salade:
900 g. verse tonijnbiefstuk 450 g. gemengde sla 7 eetlepels geroosterde mosterdzaadjes 7 eetlepels geroosterde sesamzaadjes 26 gehalveerde cherrytomaatjes 3 eetlepels olijfolie peper, zout 2 sinaasappels of 2 limoenen
Voor de dressing:
170 ml. olijfolie 9 eetlepels limoensap 2 eetlepels sojasaus 1 cm. geschilde gemberwortel 2 teentjes knoflook, gehalveerd 1 rood pepertje 2 eetlepels fijngesneden bieslook 2 theelepels suiker zout
bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender en breng op smaak met zout. Meng de geroosterde mosterdzaadjes en sesamzaadjes. Dep de tonijn droog, bestrooi met peper en zout, en druk hem aan alle kanten in de geroosterde zaadjes. Verhit de olie en bak de tonijn aan elke kant ongeveer 3 minuten. Het visvlees is dan binnen nog half rauw. Meng de salade met de sherrytomaatjes en ¾ van de dressing, en verdeel dit over de 9 borden. Snijd de tonijn in plakken van ongeveer 3 mm. dik en verdeel deze over de salade. Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met de rest van de dressing. Garneer eventueel met plakjes sinaasappel of limoen.
|