Ingrediënten 10 pers
- 1/2 blikLychees - 75 gr Gerookte zalm - 150 gr Zalmfilet - 1 eetl. Dille (gehakte) - 10 takjes Dille - 125 gr Mascarpone -10 blaadjesVeldsla - Vissaus (nám plah) - Zeezout en peper
Voorbereiding:
· Leg de lychees met de opening naar beneden in een zeef. En laat ze uitlekken. · Dep ze droog met keukenpapier. · Snijd de zalmfilet in grove stukken, voeg zeezout en peper toe. Gaar de vis circa 4 minuten in de stoompan of in de oven. · Let op, laat de vis niet te gaar worden. · Hak de dille fijn.
Bereidingswijze: · Hak de zalmfilet nu fijn, voeg gehakte dille en mascarpone toe tot de gewenste dikte is bereikt. · Breng het geheel op smaak met zout en peper en nam plah (niet te veel). · Vul een spuitzak met een kartelmondje (niet te groot) met de vismassa. · Vul hiermee de lychees royaal. · Snijd de gerookte zalm in smalle repen en bedek elke lychee met een plakje zalm.
Serveren: · Leg een blaadje veldsla op de amuselepel en spuit aan de steelkant van de lepel een kleine rozet van de zalmmassa. Zet de lychee hier tegenaan. · Garneer met een takje dille.
|