Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Thibaut Courtois: “Blij dat ik verschrikkelijk seizoen kan afsluiten met deze trofee”’
  • ROLAND GARROS. Zizou Bergs verliest na mooi parcours in vier sets van Dimitrov
  • Met dank aan een sterke Courtois: Real Madrid klopt Dortmunt en wint voor de 15e keer de Champions League
  • Thibaut Courtois brengt teller van Belgische Champions League-winnnaars op negen, eerste Belg met twee eindzeges
  • Doelpunt van Tommie Falke in de slotseconde bezorgt Sporting Pelt Belgische titel
  • Venetië neemt nog meer maatregelen om massatoerisme te bestrijden
  • Stembusgang in twee Mexicaanse steden opgeschort door geweld
  • Partij van Ursula Von der Leyen geviseerd door cyberaanval
  • Tien gewonden na ongeval in stadion in Lissabon
  • Excentrieke ex-wielerprof Lachlan Morton wint Unbound Gravel, Greg van Avermaet wordt zevende
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    westkust
    blog.seniorennet.be/westkus
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    spelendevormen
    blog.seniorennet.be/spelend
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    20-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde lychees met zalm (hapje)

    Ingrediënten 10 pers 

    - 1/2 blikLychees 
    - 75 gr Gerookte zalm
    - 150 gr Zalmfilet 
    - 1 eetl. Dille (gehakte) 
    - 10 takjes Dille
    - 125 gr Mascarpone 
    -10 blaadjesVeldsla 
    - Vissaus (nám plah)  
    - Zeezout en peper  

    Voorbereiding:

    · Leg de lychees met de opening naar beneden in een zeef. En laat ze uitlekken.
    · Dep ze droog met keukenpapier.
    · Snijd de zalmfilet in grove stukken, voeg zeezout en peper toe. Gaar de vis circa 4 minuten in de stoompan
     of in de oven.
    · Let op, laat de vis niet te gaar worden.
    · Hak de dille fijn.

    Bereidingswijze:
    · Hak de zalmfilet nu fijn, voeg gehakte dille en mascarpone toe tot de gewenste dikte is bereikt.
    · Breng het geheel op smaak met zout en peper en nam plah (niet te veel).
    · Vul een spuitzak met een kartelmondje (niet te groot) met de vismassa.
    · Vul hiermee de lychees royaal.
    · Snijd de gerookte zalm in smalle repen en bedek elke lychee met een plakje zalm.

    Serveren:
    · Leg een blaadje veldsla op de amuselepel en spuit aan de steelkant van de lepel een kleine rozet van de
     zalmmassa. Zet de lychee hier tegenaan.
    · Garneer met een takje dille.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!