Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Controle van elk onlinegesprek moet kindermisbruik tegengaan: “Alsof er een camera in je huis wordt geplaatst”
  • Federaal parket in ons land trekt onderzoek naar overleden Laura en verdwenen man op Tenerife naar zich toe
  • Kersverse Performance Director moet al na twee weken weg bij Anderlecht
  • “De strijd achter Pogacar gaat hevig zijn”: Cian Uijtdebroeks start met ambitie in zijn eerste Giro
  • MADE IN BELGIUM. Dennis Praet over zijn afscheid bij Leicester: “Belgische clubs mogen bellen, maar Italië heeft een streepje voor”
  • VIDEO. “Veel valt er toch niet te zien”: Brecel-killer Gilbert brengt fans op WK snooker aan het lachen met vestimentaire blunder
  • Auto brandt uit in Neerharen
  • Dode en gewonden bij schietpartij in voorstad van Parijs
  • “Hoop dat het niet te koud is”: IOC-voorzitter Thomas Bach wil samen met Franse president Macron nog voor de Olympische Spelen in de Seine zwemmen
  • Het Belang van Limburg is jouw gids naar de verkiezingen van 9 juni
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    viadelaplata
    blog.seniorennet.be/viadela
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wardvanjim
    blog.seniorennet.be/wardvan
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filet van zeetong met zuurkool gekonfijt in ganzenvet en een Pedro Ximénez-saus

    Ingrediënten 

    - 1 zeetong
    - 4 schijven Serranoham  
    - 200 gr Zuurkool 
    - 2 takjesTijm 
    - Knoflook 
    - 1/4 blik Ganzenvet   
    - 2 dl Sherry (Pedro Ximénez) 
    - 1/2 dl Gevogelte bouillon (geconcentreerd) 
    - 20 gr Paddestoelentapenade 
    - 1 eetl Olijfolie 

    Voorbereiding:

    Zeetong:
    · Snijd de tong over de lengte in het midden en de zijkanten in.
    · Snijd de filets vanuit het midden los van de graat.
    · Draai de vis om en herhaal dit.
    · Dek ze af met plastic folie en leg ze in de koeling voor later.
    · Droog de plakjes ham onder de warmtebrug.
    Zuurkool:
    · Spoel de zuurkool af met koud water en laat het uitlekken.
    · Hak de tijm en de knoflook fijn.
    · Verwarm de oven voor op 70°C.
    Jus van Pedro Ximénez:
    · Laat de sherry inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
    · Voeg de gevogeltebouillon, een scheutje olijfolie en de tapenade toe.


    Bereidingswijze:

    Zuurkool:

    · Smelt het ganzenvet in een pan, voeg de tijm en de knoflook toe.
    · Roer de zuurkool er doorheen en laat het geheel 1 uur konfijten in de oven (70°C). De zuurkool moet gaar en zacht zijn.
    · Laat de zuurkool uitlekken in een zeef (bewaar het vet)

    Zeetong/Serranoham:

    · Leg de tongfilets op een plaat. Bestrooi ze licht met zout en peper en gaar ze onder de warmtebrug.

    Serveren:
    · Leg een schepje zuurkool in het midden van een warm bord en leg hier overheen een tongfiletje.
    · Schep de saus om de vis en garneer met een plakje Serranoham

    Tip van de chef:

    Gebruik hondstong of iets dergelijks om de prijs te drukken
    Pedro Ximénez is de zoetste sherry die bestaat en ook vrij duur
    Paddestoeltappenade word verkocht bij oil and vinnegar



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!