SAVOOIROLLETJES MET GEHAKTxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden ;
1 savooikool, 400 g gehakt naar keuze, 1 ui, gehakte peterselie, 1 eidooier, peper, zout, paprikapoeder voor de saus : 1 blik gepelde tomaten, 1 bouillonblokje, 1 ui, 1 lookteentje, peper, zout, paprikapoeder, basilicum vers of gedroogd , maizenaexpresspoeder. aluminiumfolie.
Bereiding :
Trek van de kool 4 mooie groene bladeren , was ze en blancheer ze even in kokend zout water, laat daarna even schrikken onder de koud waterkraan . Meng de fijngesnipperde ui en gehakte peterselie en de kruiden onder het gehakt. Vul nu elk blad met een deel gehakt en maak er een rolletje van. Rol elk rolletje in een vel alufolie zoals een bonbon. Zet een pan water op en laat de rolletjes ongeveer 15 minuten gaarkoken.
Maak ondertussen de tomatensaus als volgt :
Snipper de ui en het lookteentje fijn en stoof even aan in boter. Snij de gepelde tomaten in stukjes en voeg samen met het sap bij de ui, laat stoven, voeg een beetje water en het bouillonblokje toe. Kruid met peper, zout, paprika en basilicum. Bind met de maizena. Haal de rolletjes uit de folie en dien op overgoten met saus. Lekker met aardappelpuree.
Variant :
Meng het gehakt met room, peper en zout. Maak van 4 witloofstronkjes voorzichtig de blaadjes los en vul dan acht grote blaadjes met gehakt en maak telkens van 2 blaadjes een rolletje. Omwikkel de rolletjes met de rest van de witloofblaadjes en druk goed aan. Volg dan het recept zoals hierboven.
|