Inhoud blog
  • Lekkere vismousse
  • Gentse waterzooi
  • Fluwelig bloemkoolsoepje
  • Turkse aubergineschotel
  • Savooirolletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    receptenboek van yolande
    Lekkere recepten van het huis
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere vismousse

    Gerookte vismousse

     

     

     

    Benodigdheden :

     

    300 gram gerookte vis (half makreel, half paling)

    2 eieren

    120 g boter

    busseltje peterselie

    enkele tomaten of kerstomaatjes

    10 cl room en 10 cl volle witte yoghurt

    klein beetje witte jenever en een scheutje witte droge wijn

    een beetje citroensap, peper en zout

     

     

    Bereiding :

     

    Maak de vis goed schoon, let er op dat er geen graatjes meer inzitten.

    Mix de vis samen met de hele eieren met een soepmixer of keukenrobot,

    smelt de boter en mix erdoor. Laat minstens een nacht in de koelkast opstijven.

    Voor het opdienen de saus maken als volgt : room, yoghurt, wijn en jenever mengen,

    kruiden met peper en zout, voorzichtig het citroensap bijvoegen, op tijd proeven of het

    niet te zuur is.

    Nappeer de saus op een bordje, leg er met een ijsschep 2 bolletjes mousse op en

    Versier met de tomaat en plukjes peterselie.  In plaats van peterselie kan je ook

    blaadjes citroenmelisse gebruiken.


     

    Meloen met mousse van heilbot

     

    Benodigdheden :

     

    100 tot 150 gr gerookte heilbot

    weinig citroensap

    2 eetlepels mayonaise

    2 eetlepels room

    peper

    1 eetlepel gehakte peterselie

    1 kleine meloen

    4 cocktailkersen

     

    Bereiding :

     

    Verwijder alle graatjes en vellen.  Verdeel de vis in stukjes. Voeg room, mayonaise,

    peper en wat citroensap toe en mix.  Voeg de peterselie toe en laat het mengsel een

    half uur rusten in de koelkast.  Snijd een klein meloentje in 4 parten en verwijder de

    pitten.  Breng de mousse in een spuitzak met grote spuitpunt en spuit de mousse op

    de meloenpartjes.  Versier met een cocktailkers.


    PESTO

     

    Mix  een deel pijnboompitten met een flinke hoeveelheid basilicumblaadjes en

    olijfolie.

    Regelmatig proeven en bijkruiden met peper en zout.  Je kan dit sausje

    ook in potjes kopen en mengen onder b.v. koude pasta met stukjes ham en blokjes

    tomaat of ook met visblokjes en tomaat en koude groentjes.

     

     

     

     

     

                                                                                                                                                                                            

    16-05-2007 om 15:34 geschreven door yolande

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi

    Gentse waterzooi

     

     

    Benodigdheden : 4 kippenfilets, ½ pond kippenvleugeltjes, 1 liter water en 4 kippenbouillonblokjes, 1 pakje soepgroenten, ½ knolselder, 300 gram wortelen, room, eidooier, peterselie, peper, zout en nootmuskaat;

    Bloem boter., kruidentuiltje

     

    Bereiding :

     

    Maak eerst een bouillon van de kippenvleugels, de bouillonblokjes, water en een beetje kruidentuiltje.

    Voeg dan bij de bouillon de kippenfilets, de soepgroenten, de in blokjes gesneden knolselder en de in reepjes gesneden wortelen.  Laat gaarkoken.

    Nu haal je de filets uit de bouillon en houd ze apart en warm.

    Je giet de bouillon door een zeef en houdt de groenten apart.

    Maak nu een roux van bloem en boter en leng stilaan aan met de bouillon tot je een gebonden soep bekomt.  Kruid met peper en zout en voeg de groenten en het in grove stukken gesneden kippenvlees er terug bij.

    Voor het opdienen de room met een eidooier en nootmuskaat onder de bereiding mengen.  Opdienen in warme soepborden, bestrooien met fijngehakte peterselie.  Gekookte aardappelen ofwel bij in het bord scheppen ofwel apart erbij opdienen.

    16-05-2007 om 15:26 geschreven door yolande

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluwelig bloemkoolsoepje

    FLUWELIG BLOEMKOOLSOEPJE

     

    Benodigdheden :

     

    800 gr bloemkoolroosjes

    zout, muskaatnoot,

    1 ½  l kippebouillon ( blokjes)

    2 dl droge  witte wijn

    2 eetlepels citroensap

    1 dl room

    2 eidooiers

    100 gr gerookte ham ( bv Gandaham)

    dillesnippers of gehakte peterselie

     

    Bereiding :

     

    Breng de bouillon aan de kook. Voeg de bloemkool toe met het citroensap en de

    wijn.  Laat de bloemkool goed gaar koken.  Mix de soep en breng op smaak met

    peper, zout en muskaatnoot.  Houd de soep goed warm maar laat niet meer

    koken.

    Roer de eidooiers los met de room en voeg er een geutje warme soep aan toe.

    Giet dit mengsel bij de soep.

    Snijd de ham in reepjes. Schep nu in elk bord de warme soep en garneer elk

    bord met de hamreepjes en de dille of gehakte peterselie.

    Hierbij kun je eventueel een broodje serveren.

    16-05-2007 om 14:55 geschreven door yolande

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!