Inhoud blog
  • Lekkere vismousse
  • Gentse waterzooi
  • Fluwelig bloemkoolsoepje
  • Turkse aubergineschotel
  • Savooirolletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    receptenboek van yolande
    Lekkere recepten van het huis
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere vismousse

    Gerookte vismousse

     xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

     

    Benodigdheden :

     

    300 gram gerookte vis (half makreel, half paling)

    2 eieren

    120 g boter

    busseltje peterselie

    enkele tomaten of kerstomaatjes

    10 cl room en 10 cl volle witte yoghurt

    klein beetje witte jenever en een scheutje witte droge wijn

    een beetje citroensap, peper en zout

     

     

    Bereiding :

     

    Maak de vis goed schoon, let er op dat er geen graatjes meer inzitten.

    Mix de vis samen met de hele eieren met een soepmixer of keukenrobot,

    smelt de boter en mix erdoor. Laat minstens een nacht in de koelkast opstijven.

    Voor het opdienen de saus maken als volgt : room, yoghurt, wijn en jenever mengen,

    kruiden met peper en zout, voorzichtig het citroensap bijvoegen, op tijd proeven of het

    niet te zuur is.

    Nappeer de saus op een bordje, leg er met een ijsschep 2 bolletjes mousse op en

    Versier met de tomaat en plukjes peterselie.  In plaats van peterselie kan je ook

    blaadjes citroenmelisse gebruiken.


     

    Meloen met mousse van heilbot

     

    Benodigdheden :

     

    100 tot 150 gr gerookte heilbot

    weinig citroensap

    2 eetlepels mayonaise

    2 eetlepels room

    peper

    1 eetlepel gehakte peterselie

    1 kleine meloen

    4 cocktailkersen

     

    Bereiding :

     

    Verwijder alle graatjes en vellen.  Verdeel de vis in stukjes. Voeg room, mayonaise,

    peper en wat citroensap toe en mix.  Voeg de peterselie toe en laat het mengsel een

    half uur rusten in de koelkast.  Snijd een klein meloentje in 4 parten en verwijder de

    pitten.  Breng de mousse in een spuitzak met grote spuitpunt en spuit de mousse op

    de meloenpartjes.  Versier met een cocktailkers.


    PESTO

     

    Mix  een deel pijnboompitten met een flinke hoeveelheid basilicumblaadjes en

    olijfolie.

    Regelmatig proeven en bijkruiden met peper en zout.  Je kan dit sausje

    ook in potjes kopen en mengen onder b.v. koude pasta met stukjes ham en blokjes

    tomaat of ook met visblokjes en tomaat en koude groentjes.

     

     

     

     

     

                                                                                                                                                                                            



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!