Inhoud blog
  • Lekkere vismousse
  • Gentse waterzooi
  • Fluwelig bloemkoolsoepje
  • Turkse aubergineschotel
  • Savooirolletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    receptenboek van yolande
    Lekkere recepten van het huis
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso Buco van kalkoen

    OSSO BUCO VAN KALKOEN

     

    Benodigdheden voor 4 Personen:

    8 Kalkoenschenkels

    4 appelsienen

    4 tomaten

    1 prei

    1 stengel selder

    2 wortelen

    1 takje Thijm

    1 blaadje laurier

    1 teentje look

    1 sjalot

    4 kalkoenschenkels

    boter - kervel

    4 eetlepels suiker

    4 eetlepels sherryazijn

    1 blikje tomatenpuree

     

    Bereiding :

     

    Laat boter smelten.  Kruid  de schenkels met peper en zout.

    Wentel de schenkels in bloem  en leg in een pot.

    Laat zachtjes bakken tot ze een bruin korstje hebben.

    Snij de wortel, prei en selder in kleine stukjes.

    Snij de tomaten, het sjalotje en look in grote stukken.

    Doe een stukje sinaasappelschil in de pot wanneer het vlees bruin is.

    Doe nu alle groenten in de pot samen met laurier, thijm en voeg de

    suiker toe. Blussen met sherryazijn en appelsiensap.

    Doe het deksel op de pot en laat een uurtje sudderen.  Dan de

    tomatenpuree toevoegen voor de kleur en de smaak.

    Laat nog even op het vuur staan.  Leg nu de schenkel op een bord

    en giet er de saus over.  Dien op met macaroni of rijst en versier met de kervel.

     

    Tip : Kan ook met kalfsvlees.

    25-04-2007 om 20:07 geschreven door yolande

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso Buco van kalkoen

    OSSO BUCO VAN KALKOEN

     

    Benodigdheden voor 4 Personen:

    8 Kalkoenschenkels

    4 appelsienen

    4 tomaten

    1 prei

    1 stengel selder

    2 wortelen

    1 takje Thijm

    1 blaadje laurier

    1 teentje look

    1 sjalot

    4 kalkoenschenkels

    boter - kervel

    4 eetlepels suiker

    4 eetlepels sherryazijn

    1 blikje tomatenpuree

     

    Bereiding :

     

    Laat boter smelten.  Kruid  de schenkels met peper en zout.

    Wentel de schenkels in bloem  en leg in een pot.

    Laat zachtjes bakken tot ze een bruin korstje hebben.

    Snij de wortel, prei en selder in kleine stukjes.

    Snij de tomaten, het sjalotje en look in grote stukken.

    Doe een stukje sinaasappelschil in de pot wanneer het vlees bruin is.

    Doe nu alle groenten in de pot samen met laurier, thijm en voeg de

    suiker toe. Blussen met sherryazijn en appelsiensap.

    Doe het deksel op de pot en laat een uurtje sudderen.  Dan de

    tomatenpuree toevoegen voor de kleur en de smaak.

    Laat nog even op het vuur staan.  Leg nu de schenkel op een bord

    en giet er de saus over.  Dien op met macaroni of rijst en versier met de kervel.

     

    Tip : Kan ook met kalfsvlees.

    25-04-2007 om 20:07 geschreven door yolande

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks kebabschoteltje

    Turks kebabschoteltje

     

    Benodigdheden :

     

    1 grote doos kebabvlees ( Aldi), 1 aubergine, 1 courgette, 1 ui, 1 knoflookteentje, enkele tomaten ( of 1 blik gepelde tomaten) en een blikje tomatenpuree , peper, zout, 1 bouillonblokje, munt, koriander, basilicum, rozemarijn, peterselie, laurierblad, paprikapoeder, olijfolie, bindmiddel ( bv maizena)

     

     

     

    Bereiding 

     

    Maak de aubergine schoon, snijd ze in kleine blokjes en zet deze even weg in gezouten water, zo blijft de kleur behouden en wordt de aubergine niet bruin.  Maak de courgette schoon en snijd ook in blokjes.

    Pel de ui en de look en snipper fijn.  Snijd de tomaten ook in blokjes of gebruik de gepelde tomaten en snijd deze ook in stukken.

    Giet in een ruime pan of stoofpot een deel olijfolie en bak het vlees aan, kruid met peper en zout, voeg de ui en look bij en laat even sudderen.

    Voeg nu de groenten bij, laat even sudderen. Voeg gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree bij , ook wat water, voeg bouillonblokje toe en kruid vervolgens met de munt, basilicum ( gedroogd), rozemarijn, paprikapoeder, laurierblad.  Laat deze bereiding rustig sudderen, ongeveer een half uur.  Voeg pas op het laatst de verse koriander en de peterselie toe.  Bind met een beetje maizena.  Dien op met Turks brood of rijst.  Deze bereiding is het lekkerst als je ze een dag op voorhand klaarmaakt.

    25-04-2007 om 12:58 geschreven door yolande

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastaschotel met gerookte zalm
    Benodigdheden:

    Tagliatelli
    Een pakje gerookte zalm
    2 stokken prei
    1/2 bakje champignons
    1 tomaat, ontveld en ontpit in blokjes gesneden
    1 pakje Alpro Soya room
    peterselie, dille en dragon
    peper en zout

    Bereiding:
    Snij de zalm in fijne reepjes, snij de prei in fijne schijfjes en de champignons in plakjes.
    Wok eerst de prei en voeg dan de champignons toe, laat even stoven en kruid de champignons met peper.
    Voeg dan de zalm toe en laat weer even aanstoven.
    Overgiet deze bereiding met de Alpro room en voeg de kruiden toe, niet te veel dragon zodat deze niet overheerst.
    Voeg pas op het laatst de blokjes tomaat toe.
    Kook ondertussen de pasta beetgaar en meng onder elkaar.

    24-04-2007 om 16:24 geschreven door yolande

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!