OSSO BUCO VAN KALKOENxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden voor 4 Personen:
8 Kalkoenschenkels
4 appelsienen
4 tomaten
1 prei
1 stengel selder
2 wortelen
1 takje Thijm
1 blaadje laurier
1 teentje look
1 sjalot
4 kalkoenschenkels
boter - kervel
4 eetlepels suiker
4 eetlepels sherryazijn
1 blikje tomatenpuree
Bereiding :
Laat boter smelten. Kruid de schenkels met peper en zout.
Wentel de schenkels in bloem en leg in een pot.
Laat zachtjes bakken tot ze een bruin korstje hebben.
Snij de wortel, prei en selder in kleine stukjes.
Snij de tomaten, het sjalotje en look in grote stukken.
Doe een stukje sinaasappelschil in de pot wanneer het vlees bruin is.
Doe nu alle groenten in de pot samen met laurier, thijm en voeg de
suiker toe. Blussen met sherryazijn en appelsiensap.
Doe het deksel op de pot en laat een uurtje sudderen. Dan de
tomatenpuree toevoegen voor de kleur en de smaak.
Laat nog even op het vuur staan. Leg nu de schenkel op een bord
en giet er de saus over. Dien op met macaroni of rijst en versier met de kervel.
Tip : Kan ook met kalfsvlees.
|