Inhoud blog
  • Lekkere vismousse
  • Gentse waterzooi
  • Fluwelig bloemkoolsoepje
  • Turkse aubergineschotel
  • Savooirolletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    receptenboek van yolande
    Lekkere recepten van het huis
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse aubergineschotel

    Oturtma

     xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Benodigdheden :

     

    3 aubergines
    2 grote ajuinen
    3 tomaten
    400 gram gehakt ( lams, gemengd of kalf)
    olijfolie
    kruiden : peper, zout, dille, thijm, peterselie, evt. koriander
    3 glazen of koppen losse rijst ( ronde)
    margarine
    een teentje look
    een zakje gemalen gruyère
    frituurolie, een blikje tomatenpuree
    een kippenbouillonblokje

    Bereiding :

     

    De aubergine wassen en in schijfjes snijden en in gezouten water zetten, ongeveer een half uur.

    De ajuinen pellen en fijn snijden, de tomaten pellen en in stukjes snijden.

    De peterselie fijnhakken.

     

    De aubergineschijfjes in de frituurolie bakken en laten uitlekken op keukenrol.  De ajuin even aanstoven in olijfolie en de tomatenstukjes bijvoegen.  Even laten sudderen en dan pas het gehakt bijvoegen, laten stoven tot het vlees gaar is en kruiden met de kruiden en de fijngehakte peterselie.

     

    Neem nu een grote bakplaat of een grote ovenschotel en leg een laag gebakken aubergineschijfjes.  Op elk schijfje leg je een lepel gehakt enz. tot je 4 of 5 laagjes hebt.  Afwerken met een schijfje tomaat en een toefje peterselie. 

     

    Leng de tomatenpuree aan met water en overgiet het gerecht.  Bestrooi tot slot met gemalen kaas en zet ongeveer 20 minuten in een oven van 180 °.

     

    De rijst wassen en laten weken in warm water.  Afgieten en laten uitlekken.  Een beetje margarine en olie in een pot doen, de rijst toevoegen, water en een kippenbouillonblokje bijvoegen.  De rijst
    gaarkoken en opdienen met de schotel.

    COURGETTENKOEKJES OF KABAK TAVA

     

    Benodigdheden :

     

     

    2 middelgrote courgettes, ½ lepel zout, ½ koffiekop melk, 6 eetlepels bloem, 250 g olijfolie.

     

     

    Bereiding :

     

    Verwijder de uiteinden van de courgettes , schil ze met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes.  Zout ze en voeg de melk toe, roeren.  Laat een half uur rusten.  Zonder het vocht te verwijderen doop je de plakken in de bloem en bakt ze gaar in de olijfolie.

     

    Opdienen met een frisse salade van sla, tomaten en komkommers.

    Indien je  platte peterselie gebruikt  om de salade af te maken heb je een Turkse salade.






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!