Inhoud blog
  • Lekkere vismousse
  • Gentse waterzooi
  • Fluwelig bloemkoolsoepje
  • Turkse aubergineschotel
  • Savooirolletjes in tomatensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    receptenboek van yolande
    Lekkere recepten van het huis
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker stoofvlees!!!

    STOOFVLEES MET WORTELTJES EN ZOETZURE UITJESxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Benodigdheden :

     

     1 kg stoofvlees van goede kwaliteit

    ½ kg wortelen

    1 potje zoetzure uitjes

    2 gewone uien

    1 fles  trappistenbier of donker tafelbier

    1 bouillonblokje

    2 blaadjes laurier - 1 kruidnagel - 2 jeneverbessen - een beetje gedroogde

    kruiden ( kruidentuiltje van Liebig.) - peper - zout - thijm - rozemarijn -

    water - maizena - margarine of boter

     

    Bereiding :

     

    Smelt een flinke kluit boter in een grote braadpan.  Bak hierin het vlees

    aan alle kanten goed bruin en kruid met peper en zout.

    Snipper de ui fijn en voeg ze bij het vlees en laat even meestoven.

    Breng nu alles over in een grote kookpan of snelkoker.  Overgiet het vlees

    met het bier en een deel water.  Voeg het bouillonblokje bij alsook de

    kruiden. Laat gaarstoven ( onder druk 40 minuten)

    Ondertussen de wortelen schoonmaken en in rondellen snijden.

    Stoof ze gaar met wat water, boter, peper, zout en laurierblad.

    Als het vlees gaar is voeg je de wortelen bij.  Giet ongeveer ¾  van de

    zoetzure uitjes door een zeef en spoel af onder koud water.  Voeg ze dan

    bij het vlees en de wortelen.  Bind alles met een flinke schep maizena

    opgelost in wat water.  Bijkruiden met peper en zout naar wens.

    Opdienen met fritjes en een glas donker bier.

     

    Tip :

     

    De wortelen zijn nog lekkerder van smaak klaargemaakt in de microgolf

    oven.  Het vlees smaakt nog beter een dag op voorhand klaargemaakt en

    dan zachtjes opgewarmd.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!